Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι δύσκολη η επικοινωνία με τους συγγενείς μου στο Κίεβο, φοβούνται, δε μιλάμε τακτικά»

3 Μαρτίου 2022 10:00

Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι δύσκολη η επικοινωνία με τους συγγενείς μου στο Κίεβο, φοβούνται, δε μιλάμε τακτικά»

Η πρώην παίκτρια του Big Brother, Ευδοκία Τσαγκλή μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ευδοκία έχει κατάγωγή τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία. Συγγενείς και φίλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε υπόγεια και καταφύγια.

Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι δύσκολη η επικοινωνία με τους συγγενείς μου στο Κίεβο, φοβούνται, δε μιλάμε τακτικά».

«Εγώ γεννήθηκα στο Ντόνετσκ εκεί όπου ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος πριν 8 χρόνια. Κάποιοι συγγενείς μου έχουν έρθει στην Ελλάδα ενώ κάποιοι άλλοι έχουν πάει στο Κιέβο. Εγώ τώρα βρίσκομαι στη Σκωτία. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση που έχουμε ζήσει σαν οικογένεια τα τελευταία 8 χρόνια. Μιλάμε για ανθρώπους που δε μπορούσαν να μετακινηθούν. Θυμάμαι τη γιαγιά μου με τον παππού μου επειδή είχε βομβαρδιστεί το αεροδρόμιo πήραν λεωφορείο και μετά άλλο λεωφορείο για να μπορέσουν να πετάξουν και να έρθουν εδώ να είναι ασφαλείς».

«Με τους συγγενείς μου στο Κίεβο έχουμε μιλήσει. Είναι δύσκολη η επικοινωνία, φοβούνται, δε μιλάμε τακτικά αλλά μας παίρνουν όποτε μπορούν. Στο Ντόνετσκ είναι η κολλητή της μητέρας μου. Που αυτή τη στιγμή είναι σε ένα υπόγειο μαζί με το σκυλάκι της, μιλήσαμε χθες. Μας είπε ότι βομβάρδισαν ένα νοσοκομείο δίπλα στο σπίτι της και απ΄ όσο έχω πληροφορηθεί υπάρχουν και νεκροί. Ηχούν σειρήνες πολέμου. Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Είναι τρομακτικό. Όπου και να γίνεται πόλεμος είναι στενάχωρο. Όταν είναι δε και το σπίτι σου είναι λογικό να έχεις και ένα άγχος παραπάνω. Είναι στενάχωρο να την πληρώνουν πολίτες και άνθρωποι για μεγαλύτερα συμφέροντα. Η Ουκρανία έχει μια πολύ σημαντική γεωπολιτική θέση και νομίζω ότι το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο και δυστυχώς την πληρώνουν οι αθώοι».