Παναγιώτα Βλαντή: «Δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να αφήσω το θέατρο παρά το σοκ που πέρασα»

4 Μαρτίου 2022 09:20

Παναγιώτα Βλαντή: «Δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να αφήσω το θέατρο παρά το σοκ που πέρασα»

Η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στην εκπομπή Κυψέλη στην ΕΡΤ στην σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ όπου πρωταγωνιστεί στην παράσταση Σιωπηλή Λίμνη με τον Θανάση Κουρλαμπά.

Παναγιώτα Βλαντή: «Δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να αφήσω το θέατρο παρά το σοκ που πέρασα».

Τα πρώτα χρόνια στο θέατρο

«Ξεκίνησα στο θέατρο σε πάρα πολύ τρυφερή ηλικία. Πρέπει να πω ότι όταν ξεκίνησα πρέπει να έχω μετρήσει 50-60 αποτυχημένες ακροάσεις. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήμουν τόσο απελπισμένη που στην τελευταία ακρόαση μου είπαν ότι δεν είσαι έμπειρη. Και τους είπα ότι αν δεν με πάρετε δεν θα γίνω ποτέ έμπειρη. Πρέπει να ήμουν πολύ έντονη γιατί με πήρε.Όταν κάνεις επιτυχία σε κάτι κι είσαι ένα νόστιμο κορίτσι θέλουν να σου βάλουν την ταμπέλα της ωραίας.

Δεν είναι κακό αυτό. Είναι ωραίο και να απολαμβάνεις κι όλο αυτό. Είναι στο χέρι σου από εκεί και πέρα πως θα το χειριστείς. Ναι έκανα και κάνω την ωραία αλλά μέσα από ενδιαφέροντες ρόλους που είχαν κάτι να πούνε».

Όταν την ρωτούν πότε θα κάνει παιδί

«Είναι πάρα πολύ άκομψη ερώτηση να σε ρωτάνε πότε θα κάνεις παιδί. Με ενοχλεί ιδιαιτέρως αυτό. Εκεί θα ήθελα οι δημοσιογράφοι να σέβονται τις γυναίκες. Σε έναν άνδρα δεν κάνουν τέτοια ερώτηση. Στις γυναίκες την κάνουν. Ξέρουν ότι η σχέση της γυναίκας είναι διαφορετική με αυτή που έχει ο άνδρας με τον χρόνο στο θέμα του παιδιού» .

Για το #metoo και την προσωπική της εμπειρία

«Είμαι περήφανη γι’ αυτό που έγινε στη χώρα μου με το #ΜeToo. Είναι κάτι το οποίο πιστεύω και θεωρώ ότι έχει αλλάξει κάτι. Θέλω να έχει διάρκεια αυτό που θα αλλάξει. Δεν θέλω να ξαναδούμε ποτέ αυτούς τους ανθρώπους που κακομεταχειρίστηκαν άλλους ανθρώπους.

Να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης και αυτοί που δεν θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης γιατί έχουν παραγραφεί να μην ξεχαστούν. Η τιμωρία σε αυτά έρχεται από τον κόσμο. Δεν πρέπει να ξεχάσει ο κόσμος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτόμαστε εκείνους αλλά αυτούς που πραγματικά κακοποιήθηκαν. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο να μιλήσω. Ταλαιπωρήθηκα για να μιλήσω γιατί δεν το ήξεραν οι δικοί μου κι έπρεπε να το πω και στον σύντροφό μου.

Πριν μιλήσω έπρεπε να το πω σε εκείνους πρώτα να μη το ακούσουν από την τηλεόραση για πρώτη φορά. Με συγκινεί το πόσο υποστηρικτικοί ήταν. Ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό, δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς την οικογένειά μου κι έχω χαρεί που το έχω κάνει και δεν έχω μετανιώσει στιγμή. Δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να αφήσω το θέατρο παρά το σοκ που πέρασα γιατί υπήρξαν φωτεινοί άνθρωποι που με βοήθησαν». Ολοκλήρωσε η Παναγιώτα Βλαντή.