10.000.000 ευρώ για τη βίλα του τέως στο Πόρτο Χέλι! Γιατί σκέφτεται να τη δώσει, ποιος κροίσος που τη θέλει

23 Ιανουαρίου 2021 10:00

Τη βίλα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι έχει βάλει στο μάτι ένας Ρώσος μεγιστάνας και λάτρης της Ελλάδας, δείχνοντας αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να περάσει στα χέρια του. Το πρώτο «όχι» που ακούστηκε δεν τον επηρέασε καθόλου και επανήλθε με νέα πρόταση που βάζει τον τέως και την οικογένειά του σε σκέψεις.

Ο Ρώσος Κροίσος ερωτεύθηκε τη βίλα με την πρώτη ματιά. Το καλοκαίρι ταξίδεψε στις ελληνικές θάλασσες με το υπερπολυτελές σκάφος του, μένοντας άφωνος από την ομορφιά που αντίκρισε στο Πόρτο Χέλι. Χωρίς να αφήσει λεπτό ανεκμετάλλευτο, έβαλε στο μάτι τη βίλα του τέως. Και δεν έμεινε μόνο στα λόγια αλλά έκανε τον ενδιαφέρον του πράξη.

Το εν λόγω ακίνητο ξεχωρίζει για την αραβική αρχιτεκτονική του και έχει χτιστεί από τα καλύτερα και ακριβότερα υλικά. Αποτελείται από 12 κρεβατοκάμαρες, οι οποίες ξεχειλίζουν από πολυτέλεια, με την πέτρα να δεσπόζει στους εξωτερικούς χώρους, ενώ στα δάπεδα κυριαρχεί το μάρμαρο. Τα χειροποίητα πλακάκια που είναι τοποθετημένα στα περισσότερα δωμάτια έχουν αγοραστεί από το Μαρόκο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ανατολίτικη φιλοσοφία του οικήματος.

Επιπλέον, ο εξωτερικός χώρος έχει σχεδιαστεί από αρχιτέκτονα τοπίου, με τους ειδικούς φωτισμούς στα σιντριβάνια και τα ρυάκια να χαρίζουν ένα… υπερθέαμα.

Αυτό ωστόσο που ενθουσίασε τον Ρώσο μεγιστάνα ήταν η πισίνα των 30 μέτρων, μόλις λίγα μέτρα από το απέραντο γαλάζιο, αλλά και η ιδιωτική παραλία. Θέλοντας λοιπόν να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης αυτού του «παλατιού», μέσω των συνεργατών του προσέγγισε τον τέως βασιλιά, ρίχνοντας στα πόδια του χρυσάφι.

Η αρχική πρόταση ήταν 5 εκατ. Ευρώ. Ο τέως βασιλιάς αιφνιδιάστηκε από την πρόταση, αλλά δεν δέχθηκε. Λόγω κρίσης, οι αξίες των ακινήτων πέφτουν, τα χρήματα του Ρώσου ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητικά, όμως μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τη σύζυγό του Άννα-Μαρία, ο Κωνσταντίνος αρνήθηκε ευγενικά.

Αυτό ωστόσο δεν πτόησε τον Ρώσο μεγιστάνα, ο οποίος επανήλθε ανεβάζοντας αρχικά στα 8 και μετά στα 10 εκατ. ευρώ την πρόταση στον τέως.

Η επιμονή του Ρώσου έχει βάλει σε δίλημμα τον τέως βασιλιά, ο οποίος σκέφτεται μήπως λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό και των θεμάτων με την υγεία του, ίσως έχει έρθει η στιγμή να μείνει μόνιμα στην Αθήνα. Έτσι όχι μόνο θα είναι κοντά στον Νικόλαο και την Τατιάνα που μένουν στο Καστρί, αλλά θα βρίσκεται δίπλα και στους γιατρούς που τον παρακολουθούν. Από την άλλη, όλοι γνωρίζουν πως το εξοχικό του στο Πόρτο Χέλι είναι ο επίγειος παράδεισός του.

Για πρώτη φορά πάντως σκέφτεται τόσο σοβαρά να αποχωριστεί από το αγαπημένο του Πόρτο Χέλι.