10DECO – Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων

22 Μαρτίου 2023 15:37

Παντελής Παπακωνσταντίνου, 10deco.gr

Κάνοντας έρευνα αγοράς για να διακοσμήσουμε το νέο μας σπίτι, ακούσαμε για την εξαιρετική δουλειά του διακοσμητή εσωτερικών χώρων Παντελή Παπακωνσταντίνου. Τον συναντήσαμε και είχαμε μαζί του μια διεξοδική συζήτηση για τον ρόλο του διακοσμητή στην διαμόρφωση του ιδανικού για εμάς χώρου.

Ποιος είναι ο ορισμός του διακοσμητή κατά την δική σας φιλοσοφία;

Ο διακοσμητής εσωτερικών χώρων είναι ένας καλλιτέχνης της διαμόρφωσης του χώρου, που παίρνει στα χέρια του την τέχνη και τις εμπειρίες του και με δεξιοτεχνία δίνει στον χώρο εκείνο το παραπάνω που τον κάνει να ξεχωρίζει και να προσελκύει εντυπώσεις. Ο διακοσμητής είναι ένας αυθεντικός καλλιτέχνης της αισθητικής που δίνει ζωή σε έναν κενό χώρο και τον κάνει να ζει. Με τη σύνθεση και τη διαμόρφωση, δημιουργεί τον τέλειο χώρο που αντανακλά την προσωπικότητα των πελατών του.

Τι μπορεί να προσφέρει ο διακοσμητής στους πελάτες του;

O διακοσμητής προσφέρει την μέθοδο που τροποποιεί τον περιβάλλοντα χώρο και μπορεί να τον μετατρέψει από ένα άμορφο σύνολο σε αριστοτεχνικό έργο τέχνης, δημιουργεί το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του σπιτιού ή του επαγγελματικού του χώρου όχι μόνο ως ένα διακοσμημένο σημείο αλλά ως μια κομψή πραγματικότητα στην οποία μπορεί να απολαμβάνει την κάθε στιγμή. Έτσι, ο χώρος  μετατρέπεται σε ένα μέρος όπου μπορεί να αισθανθεί άνετα μέσα σε μια όαση εσωτερικής ηρεμίας. Δημιουργεί έναν κόσμο που αγγίζει την ψυχή τους. Ο μαγικός τρόπος με τον οποίο μετατρέπει έναν ή έναν ανεπαίσθητο χώρο σε έναν ζωντανό, λειτουργικό και υπέροχα σχεδιασμένο χώρο που αναπνέει ζωή είναι πραγματικά καταπληκτικός.

Που βασίζεται η δημιουργικότητα του διακοσμητή;

Η δημιουργικότητα του επαγγελματία διακοσμητή βασίζεται στην προσεκτική ανάλυση του χώρου, την καλλιτεχνική ανάπτυξη κάποιων ιδεών και την εφαρμογή τους στον πραγματικό χώρο. Καθώς ο διακοσμητής πειραματίζεται με τα χρώματα, τα σχέδια και τα υλικά, δημιουργεί έργα διακόσμησης που αντανακλούν τη φαντασία του και τους αισθητικούς του στόχους. Ο διακοσμητής βρίσκει την αισθητική ομορφιά στο οτιδήποτε, σε κάθε λεπτομέρεια των χρωμάτων, της επίπλωσης, των διακοσμητικών αντικειμένων και των αξεσουάρ. Με το μάτι του καλλιτέχνη, τα στοιχεία του χώρου συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια αρμονική και κομψή ατμόσφαιρα στον χώρο.

 

Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που εμπνέεστε;

Σε κάθε Concept, ανατρέχω στις επαγγελματικές εμπειρίες μου, καθώς και το περιβάλλον και το κλίμα του χώρου που θα πρέπει να διακοσμήσω. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος που θα κάνει τον κόσμο να αναπνεύσει βαθιά μέσα σε μια όαση της χαλάρωσης και ευεξίας..

Πως διαχειρίζεστε λοιπόν την εμπειρία σας μιας και το αναφέρατε;

Χρησιμοποιώ την τεχνογνωσία και παίζω με τη φαντασία μου για να δημιουργήσω έναν χώρο που αντικατοπτρίζει στιλ, προσωπικότητα και λειτουργικότητα. Ως διαμορφωτής του χώρου σήμερα δεν επιλέγω απλά τα στοιχεία και τους τρόπους που θα διακοσμήσω. Θέλω να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα που εκπέμπει ηρεμία, χαλάρωση και θετική ενέργεια. Σε αυτήν τη διαδικασία λοιπόν, η δημιουργικότητα μαζί με την τεχνική εμπειρία μου συνυπάρχουν για να δημιουργηθούν χώροι που δίνουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να αισθανθεί άνετα και να απολαύσει τον χώρο του σπιτιού ή του γραφείου του.

Επιπλέον, η διακόσμηση εσωτερικών χώρων δεν είναι απλώς μια αποστολή, αλλά μια εμπειρία και μια πρόκληση που απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και αναβάθμιση σε όλους τους τομείς.

Είναι κάποιο σημείο μέσα σε ένα έργο διακόσμησης που απολαμβάνετε περισσότερο;

Απολαμβάνω την ομορφιά της αρμονίας, καθώς αναπτύσσω την ικανότητά μου να δημιουργώ εντυπωσιακό design με την μεθοδολογία μου η οποία συμβάλλει δραματικά στην αισθητική του χώρου. Αυτή η διαδικασία αποκαλύπτει την ψυχή μου, όπως και τους προσωπικούς μου στόχους που κρύβονται πίσω από τα μυστικά της πετυχημένης διακόσμησης.

Πόσο μπορεί να συμβάλλει ή να επηρεάσει η διακόσμηση τους πελάτες σας στην καθημερινότητα τους;

Ο διακοσμητής διαμορφώνει έναν προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο που αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις των πελατών. Επιπλέον, η διακόσμηση του χώρου μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, καθώς τους παρέχει έναν χώρο που αισθάνονται άνετα, είναι περιποιημένος, όμορφος και εμπνευσμένος. Και φυσικά τους επηρεάζει! Αυτό δεν είναι το ζητούμενο όταν κάποιος απευθύνεται σε διακοσμητή;

Οι πελάτες γνωρίζουν καλά πως με τη διακόσμηση κάποιου χώρου, ο διακοσμητής θα επηρεάσει τον τρόπο που ζουν και εργάζονται. Στο σπίτι, οι χαλαρές και φιλικές περιοχές βοηθούν τους πελάτες μου να αισθάνονται άνετα. Σε κάποιον επαγγελματικό χώρο αφενός θα βελτιωθεί η απόδοση και η δημιουργικότητα τους και αφετέρου θα τους δοθεί η δυνατότητα να μεγιστοποιήσουν το οικονομικό τους κέρδος.

…Με λίγα λόγια

…Συνολικά, ο διακοσμητής εσωτερικών χώρων είναι ο επαγγελματίας που δίνει ζωή σε έναν χώρο και τον κάνει να γίνει ένας ζωντανός κόσμος στον οποίο μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή και να αισθανόμαστε άνετα και εμπνευσμένοι.

Τα πάντα στην ζωή είναι σχεδιασμένα. Λίγα πράγματα είναι καλά σχεδιασμένα