Οι νικητές των Grammy και οι αλλαγή λόγω Κορονοιού

16 Μαρτίου 2021 16:40

O Κορονοιός χτύπησε και τα Grammy. Μια εντελώς διαφορετική, χαμηλών τόνων, σε κλειστό κύκλο και χωρίς τον παλμό του ζωντανού κοινού ήταν η φετινή τελετή που έγινε στο Staples Center με παρουσιαστή τον Trevor Noah. Kάποιοι διάσημοι έδωσαν το παρών, αλλά υπήρχαν και πολλές ψηφιακές συνδέσεις, καθώς και πολλές performances που είχαν ήδη μαγνητοσκοπηθεί.

Με 9 φετινές υποψηφιότητες η Beyonce έγραψε ιστορία ως η καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των βραβείων Grammy, ενώ η θρυλική λάτιν τραγουδίστρια Selena, τιμήθηκε με το βραβείο Lifetime Achievment, 26 χρόνια μετά τον θάνατό της, αλλά και ο μεγάλος Chick Corea, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Ωστόσο η πιο εκρηκτική παρουσίαση ήταν αυτή της Cardi B και της βραβευμένης πλέον πρωτοεμφανιζόμενης Megan Thee Stallion οι οποίες τραγούδησαν, χόρεψαν, προκάλεσαν και μαγνήτισαν τα βλέμματα.

Αυτό βέβαια που σχολίασαν πολλά αμερικανικά μέσα είναι η κυριαρχία των γυναικών στις φετινές υποψηφιότητες των Grammys, ενώ όπως σημειώνουν οι The LA Times αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που στην κατηγορία Best Rock Performance και οι 6 υποψήφιες είναι γυναίκες.

Αναλυτικά οι νικητές στα βραβεία Grammy 2021:

Άλμπουμ της χρονιάς

“Folklore”, Taylor Swift

Ηχογράφηση της χρονιάς

“Everything I Wanted,” Billie Eilish

Τραγούδι της χρονιάς

“I Can’t Breathe,” Dernst Emile II, H.E.R. & Tiara Thomas (H.E.R.)

Καλύτερο ραπ τραγούδι

“Savage,” Beyoncé, Shawn Carter, Brittany Hazzard, Derrick Milano, Terius Nash, Megan Pete, Bobby Session Jr., Jordan Kyle Lanier Thorpe & Anthony White (Megan Thee Stallion feat. Beyoncé)

Καλύτερο pop σόλο

“Watermelon Sugar,” Harry Styles

Καλύτερη νέα καλλιτέχνιδα

Megan Thee Stallion

Καλύτερο ροκ άλμπουμ

The New Abnormal, The Strokes

Καλύτερο ραπ άλμπουμ

King’s Disease, Nas

Καλύτερο ντουέτο / συγκρότημα

“Rain on Me,” Lady Gaga and Ariana Grande

Καλύτερο μουσικό βίντεο

“Brown Skin Girl,” Beyoncé