12 παραδόσεις της βρετανικής οικογένειας για τα Χριστούγεννα

Δημοσιεύθηκε: 12/12/2019 18:17
12 παραδόσεις της βρετανικής οικογένειας για τα Χριστούγεννα

Όπως και κάθε άλλη οικογένεια, έτσι και η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας έχει τα έθιμα και τις παραδόσεις της αναφορικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κάποιες είναι πιο επίσημες, κάποιες λιγότερο, πάντως τηρούνται από τη Βασίλισα Ελισάβετ και την οικογένειά της με ευλάβεια κάθε χρόνο.
Από το ετήσιο ταξίδι των Ουίνδσορ στην κατοικία τους στο Σάντριγχαμ μέχρι την ανταλλαγή δώρων, αυτές είναι οι 12 χριστουγεννιάτικες παραδόσεις των βρετανών royals:
#1
Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, η βασίλισσα Ελισάβετ παραθέτει γεύμα για όλα τα μέλη της οικογένειας στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
#2
Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πραγματοποιούν εορταστικά gala και εκδηλώσεις για να στηρίξουν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που εκπροσωπούν.
#3
Στέλνουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με οικογενειακά πορτραίτα σε φίλους και υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το σάιτ του Παλατιού, η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας Φίλιππος στέλνουν περίπου 750 κάρτες κάθε Χριστούγεννα.

View this post on Instagram

The Prince of Wales joins The Queen, The Duke and Duchess of Cambridge, The Duke and Duchess of Sussex and other Members of The Royal Family at the Christmas morning service in Sandringham. Remember you can watch The Queen's Christmas broadcast on TV and online – find out more @theroyalfamily. Happy Christmas!

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on

#4
Η βασίλισσα ταξιδεύει κάθε χρόνο για το Σάντριγχαμ -που βρίσκεται σε απόσταση 160 χλμ από το Λονδίνο- με τρένο.
#5
Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Πρίγκιπας Χάρι παίζουν ποδόσφαιρο την παραμονή των Χριστουγέννων στο Σάντριγχαμ με τα μέλη του προσωπικού.
#6
Η βασίλισσα κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στο Γουίντσορ. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το σάιτ της οικογένειας, «οι εκκλησίες και τα σχολεία στην περιοχή του Σάντριγχαμ λαμβάνουν ένα δέντρο από τη Βασίλισσα».
#7
Την παραμονή των Χριστουγέννων η οικογένεια παρίσταται σε black-tie δείπνο, στο οποίο σερβίρεται το αγαπημένο κοκτέιλ της Ελισάβετ, το «Zaza».

View this post on Instagram

1957 saw The Queen’s first televised Christmas message, broadcast live from the Long Library at Sandringham, Norfolk. The Queen’s grandfather, King George V broadcast the first Christmas message in 1932. The text for King George’s speech was written by poet and writer Rudyard Kipling and included the words, “I speak now from my home and from my heart to you all.” . Follow #ARoyalChristmas throughout December 🎄 and watch the 1957 broadcast in full via the link in our bio ✨

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

#8
Η βασίλισσα στολίζει διάφορα δέντρα. Κάθε χρόνο καταφτάνουν στο Marble Hall του Μπάκιγχαμ, μία παράδοση που ξεκίνησε από την προ-προ-γιαγιά της Ελισάβετ, τη βασίλισσα Βικτορία. Επίσης, όπως έχει αποκαλύψει ο πρώην σεφ της οικογένειας, ένα μεγάλο δέντρο και ένα μικρότερο ασημένιο στολίζονται στην κατοικία στο Σάντριγχαμ. Μάλιστα, η βασίλισσα αφήνει τα εγγόνια και τα δισέγγονά της να συμμετάσχουν στον στολισμό.
#9
Η ανταλλαγή δώρων γίνεται την παραμονή των Χριστουγέννων, για να τιμήσουν τη γερμανική τους καταγωγή. Γι’ αυτό έχουν επιλέξει να ανοίγουν τα δώρα τους το απόγευμα της παραμονής μετά το τσάι και όχι ανήμερα των Χριστουγέννων, όπως συνηθίζεται.
#10
Η οικογένεια πηγαίνει όλη μαζί στη λειτουργία των Χριστουγέννων στην εκκλησία της St. Mary Magdalene στην κατοικία τους στο Σάντριγχαμ.
#11
Ανήμερα των Χριστουγέννων παίζουν παντομίμα. Συνήθως μετά το γεύμα.
#12
Κάθε Χριστούγεννα από το 1952 και μετά, η βασίλισσα Ελισάβετ στέλνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της στην Κοινοπολιτεία. Από το 1957, μάλιστα, αυτό μεταδίδεται τηλεοπτικά.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT