Η πίκρα του Αντετοκούνμπο: Με πούλησαν οι φίλοι μου!

28 Σεπτεμβρίου 2019 10:42

Antent

Ήταν στραβό το κλήμα, το’ φαγε και ο γάιδαρος… Η Εθνική ομάδα μπάσκετ πέταξε για την Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Όνειρα που έφταναν ακόμη και στην κατάκτηση μεταλλίου, έχοντας ως μπροστάρη όχι όποιον κι όποιον, αλλά κοτζάμ MVP του ΝΒΑ. Ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος έπειτα και από τη μεγάλη διάκρισή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ήθελε να βάλει τη σφραγίδα του σε μία ακόμη επιτυχία.

Δεν τα κατάφερε όπως δεν τα κατάφερε συνολικά και η Εθνική. Για τα αίτια της αποτυχίας εισόδου στις 8 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη έχουν χυθεί τόνοι μελάνι. Φταίει ο Σκουρτόπουλος που δεν αξιοποίησε όσο έπρεπε τον Γιάννη, φταίει η αστοχία μας, η ποιότητα των παικτών μας που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον Αντετοκούνμπο, φταίει η διαιτησία, ο κακός μας ο καιρός. Για κάποιους φταίει και ο Γιάννης που έδειξε ότι είχε περισσότερα νεύρα από όσο θα έπρεπε. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο κορυφαίος αθλητής του ΝΒΑ δεν ήταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και η εικόνα της Εθνικής ήταν εκείνη που του έβγαζε τα νεύρα. Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια ματς ο Αντετοκούνμπο προσπαθούσε συνεχώς για το κάτι παραπάνω. Ήθελε να δώσει τις δικές του απαντήσεις σε όλους τους επικριτές του. Και όχι μόνο σε αυτούς. Ήθελε να δώσει απαντήσεις και σε κάποιους «φίλους» που πιστεύει ότι τον πρόδωσαν και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γύρισε την Τετάρτη στην Ελλάδα από την Κίνα και χθες έφυγε για τη… βάση του το Μιλγουόκι μαζί με τον αδελφό του Θανάση, με τον οποίο πλέον θα είναι συμπαίκτες στους Μπακς. Στην Αθήνα έμεινε για δύο 24ωρα και φρόντισε να «εξαφανιστεί» από όλους. Και αυτό δεν το έκανε (μόνο) γιατί ήταν κουρασμένος από το μεγάλο ταξίδι και χρειαζόταν ξεκούραση ή γιατί δεν αισθανόταν όμορφα, εξαιτίας της αποτυχίας της Εθνικής στο Παγκόσμιο. Το έκανε και για άλλο λόγο.

Αντεν

«Φορτωμένος»

Ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ εδώ και καιρό είναι «φορτωμένος» και νιώθει πολύ μεγάλη πίκρα από τη στάση ορισμένων που θεωρούσε φίλους του. Προσέξτε. Δεν λέμε για τους μάνατζέρ του ή για συμπαίκτες του στην ομάδα. Μιλάμε για φίλους από την εποχή που ο Γιάννης ξεκινούσε από τα Σεπόλια για να πουλήσει την πραμάτεια του για ένα πιάτο φαΐ και έπαιζε στον Φιλαθλητικό, κάνοντας τα πρώτα του βήματα σε ένα χώρο που έμελλε να κατακτήσει.

Τα σχόλια που έκαναν αυτοί οι «φίλοι» για την απόφασή του να αγοράσει ένα διαμέρισμα στη μητέρα του στο Κολωνάκι (πίσω από τον Ευαγγελισμό) ήταν μαχαιριά στην καρδιά του Γιάννη. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε ότι θα συμβεί. Κι αυτό γιατί θεωρούσε ότι για εκείνους ήταν πάντα το παιδί από τα Σεπόλια που ήταν μαζί τους στα δύσκολα.

Δεν περίμενε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα τον ειρωνεύονταν και θα έκαναν πικρόχολα σχόλια, ότι ξέχασε από πού ξεκίνησε και πλέον έχει μεγαλοπιαστεί. Ο Αντετοκούνμπο δεν έδειξε ποτέ ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει ξεχάσει από πού έχει ξεκινήσει. Σε κάθε ευκαιρία μιλάει για τα δύσκολα χρόνια που έζησε, για την καθημερινή μάχη για το μεροκάματο και εξηγεί πώς αυτή η περίοδος τον έκανε ακόμη καλύτερο ως χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ούτε ξέχασε και πολύ κόσμο όταν έγινε μεγάλος και τρανός στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και βοηθούσε όσο μπορούσε πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αντεν

Η μητέρα του

Εκείνο που τον εξόργισε περισσότερο είναι ότι οι «φίλοι» αυτοί έβαλαν στο στόμα τους την οικογένειά του και ειδικά τη μητέρα του, Βερόνικα. Ο Γιάννης έχει τρελή αδυναμία στη μητέρα του (ειδικά μετά τον θάνατο του πατέρα του Τσαρλς) και δεν σηκώνει μύγα σπαθί του όταν μιλάει κάποιος για εκείνη. Η Βερόνικα ήταν εκείνη που όχι μόνο κράτησε δεμένη την οικογένεια αλλά στάθηκε βράχος στα παιδιά της που έφτασαν εκεί που έφτασαν. Και ειδικά ο Αντετοκούνμπο έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Ο Γιάννης θεωρεί ότι αυτοί οι φίλοι τον πούλησαν. Έφυγε πικραμένος για την Αμερική κι ελπίζει ότι σύντομα θα καταλάβουν το λάθος που έκαναν για εκείνον…

 

Ανάρτηση με νόημα

Μια ατάκα με… νόημα πόσταρε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, λίγες ημέρες μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Κίνας (τον είχε απενεργοποιήσει για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο τουρνουά). Ο MVP του NBA «ανέβασε» μια φωτογραφία του με τη φανέλα της Εθνικής και σχολίασε: «Η ευλογία εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Ποτέ μην κάνεις δεύτερες σκέψεις για το σχέδιο του Θεού».

Πηγή: Spirto