Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που αγόρασε βίλα από πλειστηριασμό στην Τήνο?

Συντάκτης: Newsroom

30 Μαΐου 2024 16:11

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που αγόρασε βίλα από πλειστηριασμό στην Τήνο! Ο βιομήχανος των Αλλαντικών Παναγιώτης Νίκας και τα χρέη που τον έπνιξαν. Οι 458.000 ευρώ που πλήρωσε για το σπίτι στο νησί ο τηλεπαρουσιαστής, η εγκατάλειψη της πολυτελούς μεζονέτας και οι 500.000€ που χρειάζονται για την ανακαίνιση της για να γίνει κατοικήσιμη.

 

Άμα δουλεύεις και έχει κομπόδεμα το επενδύεις σε ακίνητα!
Στα χέρια του Γιώργου Λιάγκα πέρασε η βίλα του εκλιπόντος βιομηχάνου στον χώρο των αλλαντικών, Παναγιώτη Νίκα, στην Τήνο, σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5.

Το ακίνητο στην Τήνο βγήκε σε πλειστηριασμό προς 458.000 ευρώ, με τον γνωστό παρουσιαστή να δίνει… 2 ευρώ περισσότερα από την αρχική τιμή, δηλαδή 458.002 ευρώ και να γίνεται ο νέος ιδιοκτήτης.

Το ακίνητο, λένε όσοι το έχουν δει, ήταν εγκαταλελειμμένο πολλά χρόνια και θα χρειαστεί “γενναιόδωρη” ανακαίνιση που οι γνωρίζωντες την υπολογίζουν σε άλλα τόσα. Άρα με λίγα λόγια ο Γιώργης θα πρέπει να βάλει 1 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι επισπεύδουσα ήταν η Intrum και η κατάσχεση έγινε για 150.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων, «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου όπως αυτό επιτάχθηκε με την από 26-06-2023 κοινοποιηθείσα επιταγή προς πληρωμή, με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της επισπεύδουσας, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο του Παναγιώτη Νίκα το οποίο φαινομενικά ανήκει στους κληρονόμους οι οποίοι το κληρονόμησαν με το ευεργέτημα της απογραφής. Άρα μετά την νόμιμη απογραφή της κληρονομιάς οι κληρονόμοι καλούνται να δια­χειριστούν την κληρονομιά ούτως ώστε, από την ρευστοποίηση του ενεργητικού της να πληρωθεί το σύνολο των υποχρεώσεων και των δανειστών της κληρονομιάς και αν απομείνει υπόλοιπο να περιέλθει στους κληρονόμους κατά την αναλογία τους.

Ο γνωστός παρουσιαστής λατρεύει το νησί της Τήνου και το επισκέπτεται κάθε χρόνο. Έχει μάλιστα εξοχικό στο νησί όπου χαλαρώνει με τα δύο του παιδιά στην πισίνα με την υπέροχη θέα.

Το υπέροχο πέτρινο σπίτι, το ησυχαστήριό του, το έχουμε δει από φωτογραφίες που έχει ανεβάσει ο ίδιος στο instagram. Πιθανότατα η αγορά του σπιτιού του Νίκα να συνδέεται με κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα που θέλει να αναπτύξει, αξιοποιώντας το ακίνητο.