Νικολέτα Βλαβιανού: «Όταν πήρα το μέρος φίλου μου σε δικαστική διαμάχη με τον Φιλιππίδη με πήρε η μπάλα. Μου έκλεισαν τις πόρτες»

13 Φεβρουαρίου 2021 18:30

Καλεσμένη των DOT ήταν η Νικολέτα Βλαβιανού.

Όπως είναι φυσικό τη συζήτηση μονοπώλησε το μείζον ζήτημα των ημερών με την ηθοποιό να σχολιάζει τα όσα έχουν ακουστεί ενώ αναφέρθηκε και στην 5χρονη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα κυκλώματα του χώρου που απομακρύνουν όποιον τους πάει κόντρα αλλά και στον δικό της 15ετή εργασιακό αποκλεισμό.

«Εγώ δεν είχα πρόβλημα με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Κάποια στιγμή υπήρξε μία δικαστική διαμάχη με έναν φίλο μου κι επειδή διάλεξα στρατόπεδο με πήραν τα σκάγια με αποκλεισμούς. Με πήρε η μπάλα. Ίσως έτσι σκέφτονται οι άνθρωποι που δεν μιλάνε γιατί φοβούνται τον αποκλεισμό, να μην μπορούν να βρουν δουλειά. Μου έκλεισαν τις πόρτες. Το έμαθα αργότερα. Δεν ξέρω από ποιον προήλθε αλλά δεν ήταν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα».

Η βία στους κόλπους του θεάτρου όπως εξομολογείται είναι κάτι το σύνηθες καθώς χρησιμοποιείται συχνά ως παιδαγωγικής μέθοδος στις δραματικές σχολές για να πειθαρχήσουν οι νέοι ηθοποιοί.

«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο δικός μας ο χώρος ξέρει. Έπεσα από τα σύννεφα με τις ακρότητες, για τα κρατικά θέατρα. Έκλαιγα διαβάζοντας αυτή την καταγγελία. Είναι τρομερές οι καταστάσεις που ζούνε οι ηθοποιοί. Οι ηθοποιοί, είναι καλοί άνθρωποι, περίεργοι, μπερδεμένοι, γι΄αυτό και είναι καλλιτέχνες».

«Η λεκτική βία είναι η παιδαγωγική που έχουμε μάθει μέχρι τώρα του στιλ πρέπει να σπάσεις το “εγώ” σου κι ο τρόπος να το σπάσεις είναι να αρχίσεις να αυτοαναιρείσαι αλλά δεν υπάρχει όριο. Εμένα ο δικός μου ο δάσκαλος ο Δημήτρης ο Οικονόμου είχε άλλη τακτική. Όμως, όταν βγήκα στη δουλειά τον έπαιρνα κάθε μέρα κι έκλαιγα».