“Kόβει κεφάλια” ο… δημοκράτης Τσίπρας: Όποιος βγαίνει στον ΣΚΑΪ, βγαίνει απ’ το ψηφοδέλτιο

10 Ιουνίου 2019 13:18

Η κόντρα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του επικεφαλής της, Αλέξη Τσίπρα, με τον ΣΚΑΪ τερματίστηκε! Ο πρωθυπουργός το δήλωσε ξεκάθαρα: Όποιος βγαίνει στον ΣΚΑΪ, βγαίνει και απ’ το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σαφής, λιτός, κατηγορηματικός και πάνω απ’ όλα… δημοκράτης και καθαρόαιμος… αριστερός.

Έτσι είναι όμως. Όταν πας για φίνις με ελάχιστους εναπομείναντες, όταν γνωρίζεις a priori πως θα νιώσεις ακόμα μια συντριπτική ήττα στο πετσί σου (γιατί τα θαλάσσωσες), παίζεις και τους τελευταίους σου άσους. Μήπως, κύριε Τσίπρα, φοβάστε ότι οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων του καναλιού του Φαλήρου, του όχι ακριβώς “φιλικού” προς την κυβέρνησή σας -και δικαίως- θα στριμώξουν λίγο παραπάνω -έως πολύ- τους υποψήφιούς σας; Ήμαρτον! Ούτε δικτατορία να είχαμε – ή έχουμε, έστω και σε light μορφή, και είναι προκάλυψη ο μανδύας της δημοκρατίας; Για να το ξαναδούμε το θέμα απ’ την αρχή!

ΤΙP

H παραπάνω δήλωση-εμπάργκο στο κανάλι ειπώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα δυο κρούσματα κομματικής απειθαρχίας των βουλευτών Τρικάλων, Σάκη Παπαδόπουλου και Δημήτρη Σεβαστάκη. Και οι δυο εμφανίστηκαν στον ΣΚΑΪ μετά τις ευρωεκλογές, σπάζοντας έτσι το formal, πια, εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, εκείνος έστειλε μήνυμα προς όλους τους υποψηφίους ως τελευταία προειδοποίηση ότι αν αγνοήσουν την απόφαση αυτή θέτουν τον εαυτό τους εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα… δημοκρατικά – ανυπερθέτως –  απ’ τον “κύριο” Τσίπρα. Ε, ρε, Αρκάς που (του) χρειάζεται.

Ντονατέλλα Αδάμου