Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Κατηγορείται ότι βίασε κόρη οικογενειακού του φίλου – Η απάντηση του ηθοποιού

24 Φεβρουαρίου 2021 19:30

Αφορά σε δύο περιστατικά το 2018 στο αρχοντικό του στο Παρίσι – Ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη

Μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη για το… «ιερό τέρας» του γαλλικού κινηματογράφου, Ζεράρ Ντεπαρντιέ αφού κατηγορείται πως βίασε δύο φορές, την 20χρονη κόρη οικογενειακού του φίλου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορειο, οι γαλλικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του δημοφιλούς ηθοποιού, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», «ότι έγινε δεν είχε καμία σχέση με το επάγγελμα, οι βιασμοί δεν έγιναν δηλαδή στο πλαίσιο κάποιας θεατρικής πρόβας, όπως αρχικά είχαν αναφέρει ορισμένα γαλλικά δημοσιεύματα».

Μία πρώτη έρευνα για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον 72χρονο ηθοποιό δεν είχε αποτέλεσμα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά αργότερα η έρευνα άρχισε εκ νέου αποδίδοντας ποινικές κατηγορίες στον Ντεπαρντιέ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την βίασε δύο φορές στο αρχοντικό του στο έκτο διαμέρισμα του Παρισιού. Στις 7 και 13 Αυγούστου του 2018.

Ένα χρόνο αργότερα οι ισχυρισμοί της ηθοποιού απορρίφθηκαν αλλά στη συνέχεια η φερόμενη ως θύμα του διάσημου Γάλλου ηθοποιού ξεκίνησε εκ νέου τις διαδικασίες για τη διερεύνηση των γεγονότων.

Ο δικηγόρος του Ντεπαρτιέ Ερβέ Τεμίμ δήλωσε χθες ότι ο ηθοποιός, ο οποίος είναι ελεύθερος αλλά υπό δικαστική επίβλεψη, απορρίπτει εντελώς τις κατηγορίες.

Αν και το όνομα της ηθοποιού δεν έχει γίνει μέχρι τωρα γνωστό, τα γαλλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι η Γαλλίδα ηθοποιός έσπευσε να καταθέσει μήνυση σε βάρος του την 27η Αυγούστου του 2018, λίγες ημέρες μετά τον βιασμό της στην οικία του.

Σύμφωνα με πηγή που δεν κατονομάζεται, «η νεαρή γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της μητέρας της όταν αισθάνθηκε άσχημα για τα όσα έγιναν και τότε η μητέρα της την έπεισε να κάνει καταγγελία σε βάρος του».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της Γαλλίδας ηθοποιού, Ελοντί Τουαγιόν Ιμπόν, ευελπιστεί, όπως είπε, ότι η «ιδιωτική ζωή της πελάτισσάς της θα γίνει σεβαστή», καθώς εξελίσσεται η υπόθεση.

Η απάντηση του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ αμφισβητεί σθεναρά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, δηλωσε σήμερα ο δικηγόρος του και ζήτησε η σχετική έρευνα να επιτραπεί να διεξαχθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Ντεπαρντιέ απαγγέλθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020, πληροφορία που παρέμεινε μυστική από τότε, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία. Η πληροφορία αυτή κατέστη δημόσια χθες, κάτι που είναι λυπηρό», ανέφερε ο δικηγόρος Ερβέ Τεμίμ σε δήλωση που εστάλη στο πρακτορείο Reuters.

«Ο κ. Ντεπαρντιέ είναι και παραμένει αθώος. Αμφισβητεί σθεναρά τις κατηγορίες σε βάρος του. Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί με ηρεμία, μυστικότητα και σεβασμό για το τεκμήριο αθωότητας του κ. Ντεπαρντιέ».