Πυρετός στον Alpha: Τι γίνεται με τις αλλαγές στα συμβόλαια – οι περιπτώσεις Χατζηβασιλείου-Νικολούλη

13 Ιουλίου 2019 14:30

Η διοίκηση του Alpha, ως γνωστόν, έχει περάσει στα χέρια του Βαρδινογιάννη. Όπως έχει αναφερθεί εδώ και καιρό όλα τα συμβόλαια θα εξεταστούν από την αρχή με νέους όρους, με τη διαφορά ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει εξασφαλίσει το δικό της -τριετούς διάρκειας.

Η ανανέωση του ντιλ με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή επίσης έχει γίνει, πλην όμως με τους υπόλοιπους και ειδικά με τα “βροντερά” του ονόματα, όπως με την Αγγελική Νικολούλη και τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, που βολιδοσκοπούνται και από άλλους σταθμούς τα πάντα είναι μετέωρα.

Στον ALPHA αποφάσισαν να ακολουθήσουν μία τακτική που είναι πιθανό να μην αρέσει σε πολλούς.

Όπως αναφέρει ο top τηλε-κριτικός κι αγαπημένος Γρηγόρης Μελάς, ο σταθμός αποφάσισε να θέσει ρυθμιστή της συμφωνίας με τους παρουσιαστές τα νούμερα τηλεθέασης των εκπομπών. Ο Alpha ζητά κυμαινόμενο συμβόλαιο με παρουσιαστές αλλά και εταιρείες παραγωγής ώστε τα χρήματα που τους δίνουν να είναι βάσει του «ταμείου» της τηλεθέασης.

Είναι μία τακτική που ακολουθεί η εταιρεία παραγωγής του Acun Ilicali στα συμβόλαια που έχει με παρουσιαστές. Δηλαδή η διοίκηση θέλει οι παρουσιαστές να υπογράψουν συμβόλαια όπου θα λαμβάνουν συγκεκριμένο ποσό για συγκεκριμένα ποσοστά τηλεθέασης. Το ποσό θα αυξάνεται αν αυξηθεί και η τηλεθέαση της εκπομπής.

Στον σταθμό επικρατεί αναβρασμός αφού τα νούμερα που ζητούνται δεν είναι καθόλου χαμηλά, ενώ η αύξηση στο ποσό που θα λαμβάνουν οι παρουσιαστές είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα ποσοστά τηλεθέασης.

Οι περιπτώσεις Χατζηβασιλείου-Νικολούλη

Η Αγγελική Νικολούλη και η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποτελούν «βαριά χαρτιά» του καναλιού. Αμφότερες παρουσιάζουν δημοφιλείς εκπομπές που σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις και φυσικά θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τον σταθμό αν αποχωρήσουν.

Γύρω από τις δύο παρουσιάστριες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι πολιορκούνται από τον ΣΚΑΪ.

Όπως τονίζεται από τον ALPHA με τις δύο παρουσιάστριες γίνονται συζητήσεις ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμη. Γίνεται αντιληπτό ότι το επόμενο χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την έκβαση της υπόθεσης της ανανέωσης των δύο συμβολαίων.

Πρέπει να τονίσουμε βέβαια όσον αφορά την περίπτωση της Βίκυς Χατζηβασιλείου ότι το «Πάμε Πακέτο» ανήκει στον ALPHA αφού πρόκειται για ξένο φορμάτ του οποίου τα δικαιώματα έχει εξασφαλίσει το κανάλι της Κάντζας.