Ο Αντώνης Καφετζόπουλος ξεσπά: “Δεν υπάρχει καμία σαπίλα στο επάγγελμά μας, ξέραμε αυτά που καταγγέλθηκαν”

2 Απριλίου 2021 10:47

O Αντώνης Καφετζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό 7 μερες TV και μίλησε για το τηλεοπτικό to come back αλλά και σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στο θέατρο τις τελευταίες ημέρες

Είχαν υποπέσει, επομένως, στην αντίληψη σας ορισμένα εκ των γεγονότων πουΑσφαλώς. Αυτά που γίνονταν δημόσια στις πρόβες ή τις παραστάσεις εννοείται ότι τα μάθαινα… Η διαφορά είναι ότι τώρα μίλησαν οι ίδιοι οι παθόντες. Βρήκαν το θάρρος και με πολύ αξιοπρέπεια δημοσιοποίησαν το πρόβλημα.

Οι υπόλοιποι στηρίξαμε αυτή την πρωτοβουλία και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε. Κοιτάξτε το μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό θέατρο είναι ότι είμαστε κλειστά, ότι δεν δουλεύουμε.

Γιατί αν το δείτε ψυχρά και αριθμητικά οι άνθρωποι που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές από έναν απλό τραμπουκισμό μέχρι πράξεις παράνομες και διώκονται ποινικά δεν είναι παραπάνω από πέντε -έξι σε ένα επάγγελμα που είναι ιδιαίτερα ζωηρό και έχει εκατοντάδες ανθρώπους σε θέσεις εξουσίας και άλλους χιλιάδες ως απλούς συμμετέχοντες και συνεργάτες. Δεν υπάρχει καμιά σαπίλα στο επάγγελμα. Τα ξέραμε και περιμέναμε να μιλήσουν οι άνθρωποι που έπεσαν θύματα.

Γιατί δεν μπορείς να μιλάς δημόσια και να σχολιάζεις εν είδει κουτσομπολιού ότι ο τάδε έκανε αυτό και ο δείνα εκείνο. Είναι γελοίο και δεν θα αποδείξεις τίποτα. Από την στιγμή που πήραν την πρωτοβουλία και βρήκαν το θάρρος οι άνθρωποι που δέχθηκαν κακοποιητικές συμπεριφορές να μιλήσουν είναι υποχρέωση όλων των υπολοίπων να τους στηρίξουμε.