Κριστίνα Ένγκελχαρτ : To πρώην μοντέλο καταγγέλλει «Ο Γούντι Αλεν με αποπλάνησε όταν ήμουν 16 ετών»

7 Απριλίου 2021 20:40

Ένα πρώην μοντέλο που εμφανίζεται στο εκρηκτικό νέο ντοκιμαντέρ για το Γούντι Άλεν υποστηρίζει ότι ο σκηνοθέτης την αποπλάνησε όταν εκείνη ήταν 16 ετών και εκείνος 41.

Η Κριστίνα Ένγκελχαρντ ήταν μόλις 16 ετών όταν γνώρισε για πρώτη φορά το Γούντι Άλεν σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Εκείνη την εποχή ήταν μια ξανθιά μαθήτρια με πράσινα μάτια και εντυπωσιακό κορμί.

Λόγω της εμφάνισής της, είχε κερδίσει μερικά συμβόλαια στο χώρο του μόντελινγκ και ήθελε να γίνει διάσημη.

Εκείνος ήταν 41 ετών, είχε ήδη σημειώσει επιτυχία με την ταινία «Sleeper» και σύντομα θα κυκλοφορούσε τις ταινίες «Annie Hall» και «Manhattan».

Στο τελευταίο φιλμ έπαιξε έναν μεσήλικα άνδρα που είχε σχέση με ένα 17χρονο κορίτσι, το οποίο υποδύθηκε η 16χρονη τότε ηθοποιός Μαριέλ Χέμινγουει.

Οκτώ χρόνια σχέσης

Τώρα, τέσσερις δεκαετίες μετά την προβολή της ταινίας, μπορεί η Κριστίνα να δει τη σκληρή ειρωνεία της ιστορίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail.

«Η ταινία μού θύμιζε πάντα πώς έπαιζε με τους χαρακτήρες στις ταινίες του και πώς έπαιζε μαζί μου», λέει η Κριστίνα σήμερα.

Μετά από αυτό το πρώτο ραντεβού στο εστιατόριο, ισχυρίζεται ότι συνέχισε να έχει μια κρυφή οκταετή σχέση με τον σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, κάτω από τη μύτη της τότε συντρόφου του, Μία Φάροου.

Ο Γούντι Άλεν δεν ανέφερε ποτέ τη νεαρή της ηλικία -παρά το χάσμα των 25 ετών μεταξύ τους- και από την αρχή έθεσε κανόνες ότι δεν θα συζητούσαν για τη δουλειά του και θα συναντιόντουσαν μόνο στο σπίτι του.

Η Κριστίνα πιστεύει ότι ήταν μια ακατέργαστη και σκληρή εισαγωγή στον κόσμο των σχέσεων για ένα νεαρό κορίτσι και, επί πολλά χρόνια, αρνούνταν να δει τον εαυτό της ως θύμα.

Νεαρή, φιλόδοξη, μαγεμένη από τη διασημότητά του και εντελώς ερωτοχτυπημένη με τον διάσημο «φίλο» της, μόνο τώρα πλέον, ως ενήλικη, λέει ότι μπορεί να δει πώς χειραγωγήθηκε.

«Το γεγονός ότι ήμουν έφηβη δεν αναφέρθηκε ποτέ και αυτό ήταν πραγματικά πολύ έξυπνο γιατί με έκανε να νιώθω σαν ενήλικη.

Μου έκανε ερωτήσεις -τι σκέφτομαι για διάφορα πράγματα- και ήμουν ενθουσιασμένη που ήθελε τη γνώμη μου.

Για εμένα, αυτό ήταν συναρπαστικό -δεν με έβλεπε μόνο ως μια ελκυστική κοπέλα.

Σκέφτηκα ότι τον ένοιαζε το μυαλό μου, όπως και το σώμα μου», λέει. «Αλλά δεν με έβγαλε ποτέ για δείπνο ή ραντεβού, ούτε μία φορά».

 

Το ντοκιμαντέρ των αποκαλύψεων

Η Κριστίνα, που συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή στα 61 της, είναι διαζευγμένη μητέρα δύο ενήλικων κορών και μία από τις φωνές σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO, με τίτλο «Allen v. Farrow», το οποίο αναφέρεται στο σκοτεινό σεξουαλικό παρελθόν του Άλεν.

Το ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε κρυφά για πάνω από τρία χρόνια από γνωστούς σκηνοθέτες, έχει οδηγήσει σε ερωτήματα σχετικά με το αν αυτό θα αποτελέσει τον λόγο να κυνηγηθεί τελικά ο σκηνοθέτης από το Χόλιγουντ για πάντα -και να σνομπαριστούν οι ταινίες του.

Στο ντοκιμαντέρ περιγράφεται ο γάμος του με τη Σουν-Γι Πρέβιν, την Κορεάτισσα υιοθετημένη κόρη της πρώην συντρόφου του, Μία Φάροου, την οποία συνάντησε όταν ήταν 10 ετών, καθώς και οι κατηγορίες -τις οποίες ο Γούντι Άλεν αρνιόταν πάντα- ότι κακοποίησε ένα άλλο κορίτσι που υιοθέτησε η Φάροου, την Ντίλαν, όταν ήταν 7 ετών.

Η Κριστίνα έκανε τακτικά ένα ταξίδι δύο ωρών με λεωφορείο από το σπίτι των γονιών της στο Νιου Τζέρσεϊ για «ραντεβού» με τον διάσημο σκηνοθέτη στο σπίτι του.

«Δεν έμεινα ούτε ένα βράδυ στο σπίτι του. Ήταν μόνο για μερικές ώρες, συμπεριλαμβανομένου του σεξ.

Ένα ποτήρι κρασί, λίγη κουβέντα, ένα παιχνίδι σκάκι και λίγο σεξ. Μετά ήταν πάντα “εντάξει, ώρα να φύγεις. Την επόμενη φορά που θα βρίσκεσαι στην πόλη, ενημέρωσέ με”».

Η κοπέλα είπε ότι πληγώθηκε και μπερδεύτηκε από τη μυστική φύση της σχέσης τους, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Γούντι Άλεν δεν θα την έβγαζε καν για φαγητό.

«Του έδωσα εκατοντάδες ευκαιρίες να πει “ας πάμε έξω για δείπνο” και νομίζω ότι εκεί ήταν που ήρθε η χαμηλή αυτοεκτίμησή μου.

Σκέφτηκα ότι ίσως αν ήμουν πιο ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη, τότε τα πράγματα θα άλλαζαν.

Ήταν κάτι χωρίς ανταπόκριση.

Ήμουν μόλις 16 ετών και ένιωθα κολακευμένη ότι ενδιέφερα κάποιον τόσο ταλαντούχο και πνευματώδη, όσο ο Γούντι».

Έκαναν τρίο με τη Μία Φάροου

Οι γονείς της ήξεραν ότι έβλεπε τον 85χρονο σήμερα Γούντι Άλεν, γιατί την καλούσε σπίτι του, αλλά δεν ήξεραν ότι η κόρη τους κοιμόταν μαζί του.

«Όταν έπαιρνε τηλέφωνο, απλά έλεγα “ω, αυτός είναι ο σκηνοθέτης φίλος μου”».

Έχοντας περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που γνωρίστηκαν, η Κριστίνα λέει ότι ο Γούντι Άλεν την παρουσίασε σε άλλα νεαρά κορίτσια για τρίο.

«Σκέφτηκα ότι ήταν μέρος της εμπειρίας της ζωής και το έκανα, ναι», δηλώνει.

Στον τέταρτο χρόνο της σχέσης τους, σε ένα από τα ταξίδια της Κριστίνα στη Νέα Υόρκη, ο Γούντι Άλεν ακούστηκε ενθουσιασμένος όταν εκείνη έφτασε στο σπίτι του.

«Με σύστησε στη Μία Φάροου και είπε “θέλω να γνωρίσεις την κοπέλα μου”, και θυμάμαι να σκέφτομαι “δεν είμαι η κοπέλα σου”.

Τότε κατάλαβα ότι δεν ήμουν τίποτα για αυτόν, αλλά η Μία ήταν τόσο ευγενική και τόσο ωραία. Ήταν υπέροχη».

Η σταρ της ταινίας «Το μωρό της Ρόζμαρι» το 1968 ήταν 16 χρόνια μεγαλύτερή της και οι δύο γυναίκες συμπάθησαν πολύ η μία την άλλη, που συμμετείχαν σε τρίο, σύμφωνα με την Κριστίνα.

Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, η Κριστίνα λέει ότι σοκαρίστηκε όταν άκουσε για τη σχέση του Γούντι Άλεν με τη Σουν-Γι  και για το γεγονός ότι η Μία Φάροου ανακάλυψε γυμνές φωτογραφίες της τότε υιοθετημένης κόρης της στο διαμέρισμα του Γούντι Άλεν.

Πηγή : περιοδικό ciao