Μάνος Τάκος: το τραγούδι του «Μίλα» είναι αφιερωμένο στο ελληνικό #metoo

9 Απριλίου 2021 22:15

Μάνος Τάκος: το τραγούδι του «Μίλα» είναι αφιερωμένο στο ελληνικό #metoo

Ο Μάνος Τάκος, επηρεασμένος από τα πρόσφατα γεγονότα και τις καταγγελίες για το #MeToo, έγραψε το «Μίλα» και το τραγούδι «μιλάει» για την ενδοοικογενειακή βία. Ο Μάνος Τάκος συμπλήρωσε τη μουσική επένδυση και την ερμηνεία.

Μάνος Τάκος :«Οι δημόσιες εξομολογήσεις της Ζέτας Δούκα, της Κατερίνας Λέχου και του Δημήτρη Μοθωναίου με άγγιξαν πολύ» δήλωσε στην «Espresso». Και συνεχίζει: «Τότε μπήκε στο μυαλό μου η ιδέα γι’ αυτό το τραγούδι. Αλλωστε είναι πολλοί και οι δικοί μου άνθρωποι που έχουν βιώσει εμπειρίες κακοποίησης στο παρελθόν. Προσωπικά μού έχουν γίνει πολλές ανήθικες προτάσεις ανά περιόδους, και από μεγάλα ονόματα. Γυναίκες και άντρες, αλλά ήμουν πάντα πολύ αυστηρός.

Είναι κι αυτό ένα είδος σεξουαλικής παρενόχλησης. Γιατί ο τρόπος που σε προσεγγίζει κάποιος καμιά φορά είναι χυδαίος, κάτι που δηλώνει έλλειψη σεβασμού. Το θέμα είναι ότι εγώ είχα το σθένος να αντιδράσω σε κάθε περίπτωση. Πολλά παιδιά, δυστυχώς, την πατάνε, δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν και κάπως έτσι φτάνουμε στα χειρότερα. Με το “Μίλα” θέλησα να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στο ελληνικό #MeToo μέσα από τη μουσική. Τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε και να μη δεχόμαστε την κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής».

Το τραγούδι του Μάνου Τάκου θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα από την Icon Music μαζί με βιντεοκλίπ. Το οποίο θα θυμίζει ταινία μικρού μήκους και θα έχει πασίγνωστους συμμετέχοντες: Σπύρος Μπιμπίλας, Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης και Σπύρος Θεοδόσης.

Μιλώντας στην κάμερα του «Πάμε Δανάη!» ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε ότι «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον νέο τραγουδιστή και γιατί το τραγούδι του έχει μηνύματα για τις κακοποιήσεις».

«Το video clip είναι η ιστορία μιας οικογένειας που υπάρχει κακοποίηση. Και είναι μια ωραία προσπάθεια να συμβάλουμε και εμείς στο κίνημα του #MeToo». Ανέφερε από την πλευρά του ο Πέτρος Λαγούτης.

«Αυτή τη στιγμή μαθαίνουμε για όσα συμβαίνουν στους επαγγελματικούς χώρους, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι στα σπίτια λαμβάνουν χώρα φρικτές ιστορίες. Στην ενδοοικογενειακή βία είναι ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση». Ανέφερε η Μυρτώ Αλικάκη.

«Έχω γράψει το στίχο εμπνευσμένος από όλες τις ιστορίες που ακούμε τόσο καιρό. Ήθελα να περάσω ένα μήνυμα στα θύματα κυρίως, να τους δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και να μιλούν», ανέφερε ο Μάνος Τάκος.

«Όταν ξεκινήσαμε στην εποχή τη δική μου, βγήκαμε στο θέατρο με σκοπό να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αλλά τα πήγαμε ακόμα χειρότερα από ό,τι τα παραλάβαμε. Εμείς τα ξέραμε χρόνια όλα αυτά τα γεγονότα που σας ξάφνιασαν και υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα και μπορεί και να μη βγουν», σημείωσε από την πλευρά του ο Σπύρος Θεοδόσης.