Μιμή Ντενίση: «Θα χτίσου­με την προκυμαία της Σμύρνης στον Φλοίσβο του Φαλήρου»

4 Μαΐου 2021 20:15

Μιμή Ντενίση: ο ρόλος της κόρης της στην ταινία “Σμύρνη μου Αγαπημένη”

Η Μιμή Ντενίση μίλησε στο Secret κι εξήγησε πως θα στηθεί η παραγωγή της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η μελέτη των γεγονότων ήταν αυτή που κράτησε το μεγαλύτερο διάστημα.

Μιμή Ντενίση: «Θα χτίσου­με την προκυμαία της Σμύρνης στον Φλοίσβο του Φαλήρου»

«Τη μελέτη την έκανα πριν γράψω το θεα­τρικό. Μάλιστα, το έγραψα πολύ πριν ξεκινήσει η προσφυγική κρίση του 2015. Αφού μελέτησα τα ιστορικά δε­δομένα 3-4 χρόνια, ξεκινήσαμε να παίζουμε το έργο το 2014. Το 2015 άρχισε η προσφυγική κρίση στην Ελ­λάδα, οπότε άρχισαν να συρρέουν πρόσφυγες στα νησιά μας, και το έργο παίχτηκε στο θέατρο μέχρι το 2017, οπότε σταματήσαμε, παρόλο που ήταν γεμάτο το θέατρο, γιατί ήθελα να ανε­βάσω την παράσταση με το β’ μέρος, το “Από Σμύρνη Σαλονίκη”».

Από τότε προσπαθούσε με την Tanweer, διεθνή εταιρεία που μέχρι πρότινος έκανε διανομές ξένων τα πέρυ­σι έκανε την ταινία «Ευτυχία», που «έσκισε», με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

«Είχαμε προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό για τη “Σμύρ­νη”, αλλά είναι τόσο μεγάλη παρα­γωγή και τόσο σύνθετη, που χρειαζό­μασταν πολύ χρόνο προετοιμασίας. Ευτυχώς, κοντεύουμε, για να ξεκινή­σουμε γυρίσματα τον Ιούνιο».

Στην ερώτηση πόσο προετοιμασμέ­νοι είναι όλοι στην παραγωγή για το ξεκίνημα των γυρισμάτων απάντησε ότι εκκρεμεί πολλή δουλειά ακόμη με τα σκηνικά και τα κοστούμια, καθώς είναι μια τεραστίων διαστάσεων πα­ραγωγή.

Μιμή Ντενίση: «Θα χτίσου­με την προκυμαία της Σμύρνης στον Φλοίσβο του Φαλήρου»

Σε σχέση με τη χρηματοδό­τηση της ταινίας, η Μ. Ντενίση ήταν πολύ διαφωτιστική, εξηγώντας ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες.

«Τα γυρίσματα θα κρατήσουν περίπου τρεις μήνες. Ξεκινάμε από τη Μυτιλήνη και τη Χίο, όπου, πέραν του ότι τα σπίτια τους και τα μέγα­ρα έχουν την ατμόσφαιρα της Σμύρνης, θέλουμε να βοηθήσουμε τα νησιά αυτά. Μας έχει βοηθήσει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και πρέπει, με την ευκαιρία που μας δίνεται, να τα προβάλουμε, γιατί είναι πανέμορ­φα. Αλλά έχουν πληγεί από την προ­σφυγική κρίση και δεν έχουν καθό­λου τουρισμό.

Η Περιφέρεια Αττικής μας έχει δώσει την άδεια να χτίσου­με την προκυμαία της Σμύρνης στον Φλοίσβο του Φαλήρου. Αυτό θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πράγμα. Αφού θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Αθηναίους να κατέβουν και να θαυ­μάσουν την προκυμαία της Σμύρνης, που δεν υπάρχει πια. Το δύσκολο εί­ναι όταν φτάσουμε στην καταστρο­φή, με τα γυρίσματα να κρατούν περί ης 20 με 25 ημέρες. Όπου πρέπει να μπουν οι φωτιές, να γίνουν οι σκοτω­μοί, οι βιασμοί. Αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο»