Δημήτρης Κοντομηνάς: πωλείται η έπαυλη και η ιστορική θαλαμηγός του! Τέλος εποχής για τα «διαμάντια» του επιχειρηματία

8 Μαΐου 2021 08:00

Δημήτρης Κοντομηνάς: πωλείται η έπαυλη και η ιστορική θαλαμηγός του! Τέλος εποχής για τα «διαμάντια» του επιχειρηματία

Μπορεί η κόρη του Μαρία και ο σύζυγος της να τον προσέχουν όσο μπορούν και να προσπαθούν να μην του λείψει τίποτα. Όμως παράλληλα έχουν αποφασίσει απο κοινού πως πρέπει να βγούν προς πώληση πολλά από τα αγαπημένα “παιδιά” του Δημήτρη Κοντομηνά. Όπως τα μεγάλα ακίνητα αλλά και το πλωτό του παλάτι.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Κοντομηνάς βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στα βόρεια προάστια σε ειδικό κέντρο ευγηρίας. Μάλιστα δεν λείπουν και οι συχνές επισκέψεις στο Υγεία για περεταίρω εξετάσεις από τους προσωπικούς του γιατρούς. Οι οποίοι δεν τον έχουν αφήσει στιγμή και συνέχεια παρακολουθούν την εξέλιξη του….

Η βίλα στην Ερμιονίδα

Μετά το αρχοντικό-στολίδι της οδού Μελεάγρου 7 και Μιμνέρμου 1, που πουλήθηκε σε Άραβα κροίσο, πωλείται από τη Μαρία ακόμα ένα ακίνητο «φιλέτο». Συγκεκριμένα, στο Μετόχι Αργολίδας, έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν από γνωστούς μεσίτες, το ακίνητο στην Πελοπόννησο ήταν υποθηκευμένο στις τράπεζες. Τελικά βρέθηκε ο τρόπος να βγει προς πώληση από τους Christie’s International Real Estate.

Η σπάνια ιδιοκτησία, επιφάνειας 1000 στρεμμάτων, βρίσκεται στην ακτή της Πελοποννήσου απέναντι από την Ύδρα. Έχει πανοραμική θέα στη θάλασσα, στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι, στη νήσο Δοκό και στις Σπέτσες.

Το σπίτι, το οποίο είναι χτισμένο τη δεκαετία του ’50, βρίσκεται στη χερσόνησο. Λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο παραλίες του κτήματος. Η μία με άσπρη άμμο και η άλλη με βότσαλο. Υλικά που με ειδικά φορτία είχε μεταφέρει ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον επίγειο παράδεισό του όταν έκανε ανακαίνιση, το 2012.

Μάλιστα η καταπληκτική παραλία λέγεται πλέον και «παραλία Κοντομηνά» όπου όλα τα υπερπολυτελή σκάφη σταματούν για μια βουτιά. Στα σχέδιά του φημολογείται ότι ήταν η κατασκευή μαρίνας, η οποία όμως δεν χτίστηκε ποτέ λόγω των αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής.

Τα κτίσματα στην παραλία και ένας ξεχωριστός ξενώνας προσφέρουν συνολικά εννέα υπνοδωμάτια, συνολικού εμβαδού 1000 τ.μ. Άλλα οικήματα έχουν χώρο για το προσωπικό και για τους εργάτες του κτήματος. Όπως είναι φυσικό την διαπραγμάτευση έχουν αναλάβει μεγάλα γραφεία του εξωτερικού που συζητούν μόνο με σοβαρούς και επιφανείς επιχειρηματίες.

Η Quintessa έριξε άγκυρα

Την ίδια ώρα στο σφυρί βγαίνει και η ιστορική θαλαμηγός Quintessa του Δ. Κοντομηνά, η οποία στο παρελθόν ανήκε στον Θ. Βαρδινογιάννη! Οι πληροφορίες λένε πως ζητείται ένα ποσόν της τάξης των 7-8 εκατ. ευρώ από την κόρη του Μαρία. Ποσό όμως που θεωρείται όμως υψηλό με βάση τα δεδομένα των καιρών.

Η Μαρία δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το σκάφος το οποίο το θεωρεί φίρα ακόμα και όταν είναι δεμένο στον ντόκο. Η συντήρηση φυσικά γίνεται κανονικότατα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλωτό παλάτι θα είναι το πρώτο που θα φύγει από τα χέρια της.

Καθώς θεωρεί την κάθε ημέρα που περνάει λειτουργεί αντίστροφα προς το αντίτιμο του σκάφους.

Μάλιστα έχει ζητήσει από φίλο της broker να επισπεύσει την διαδικασία με κάθε κόστος.

Η Βαρυμπόμπη ναυάγησε

 Η κόρη του Μαρία έχει την πρόθεση εκποίησης των δύο σοβαρών προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του πανίσχυρου πάλαι ποτέ μεγαλοεπιχειρηματία.

Μετά το εξοχικό στην Αργολίδα έκανε διερευνητικές συζητήσεις και για το κτήμα στην Βαρυμπόμπη. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε μια συζήτηση με την οικογένεια Μυτιληναίου που λατρεύει την περιοχή και γειτονεύει με το κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά.

Όμως οι συζητήσεις δεν προχώρησαν καθώς το οικονομικό χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν αγεφύρωτο. Η Μαρία εξάλλου δεν έχει κάποια πρεμούρα η ανάγκη να πουλήσει άμεσα.

Αντίθετα έχει δώσει εντολή για ανακαίνιση της Βαρυμπόμπης έτσι ώστε να έρθει με τα παιδιά της και τον σύζυγο της, το καλοκαίρι για διακοπές.

Πηγή: εφημερίδα Spirto