Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Οι Έλληνες που θα συμμετάσχουν φέτος – σήμερα κλείνει τα 65α της γενέθλια

29 Μαΐου 2019 16:30

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή αλλιώς Bilderberg Club. Σήμερα κλείνει τα 65α της γενέθλια. Δεν ξέρετε τι λέμε; Να σας ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι είναι μια συνδιάσκεψη, ετήσια, που οργανώνεται με τη δέουσα διακριτικότητα. Στο κλαμπ, δε, αυτή την ειδική λέσχη της ελίτ, περιλαμβάνονται “δυσπρόσιτα” ονόματα. Παγκοσμίου, ως επί τω πλείστον, γκελ.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια διάσκεψη πολιτικών και οικονομικών παραγόντων από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, που κανονίζουν το μέλλον του κόσμου τρόπον τινά, αφού αποφασίζουν κάθε φορά για συγκεκριμένα θέματα και η επιρροή τους είναι… επιβεβλημένη στους κραταιούς κάθε χώρας. Θα συνεδριάσει, λοιπόν, από αυτήν την Πέμπτη και μέχρι τις 2 Ιουνίου στο Μοντρέ της Ελβετίας, με κεντρικά θέματα συζήτησης την παγκόσμια σταθερότητα, το μέλλον της Ευρώπης και το Brexit, την κλιματική αλλαγή, τις κυβερνοαπειλές, την Κίνα, τη Ρωσία, το μέλλον του καπιταλισμού ή ακόμη και την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης. Συνολικά έντεκα, για να μην έχετε καμιά απορία.

Ποιοι θα συμμετάσχουν φέτος

Αυτή τη φορά στον κατάλογο των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ, η γενική διευθύντρια της Unesco Οντρέ Αζουλέ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ. Επίσης, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, θα δώσει επίσης το παρών.

Οι Έλληνες

Από ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τον κατάλογο των συμμετεχόντων, θα παραστούν η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Παγουλάτος, αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ.

 

ΤΙP

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ισχυρότατων, διεθνώς, ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων μεγαλουργούν στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης και ιδρύθηκε σαν σήμερα, όπως προείπαμε, το 1954.

ΝΤΟΝ.Α.