Οι Άγριες Μέλισσες μας αποχαιρέτησαν μέχρι το φθινόπωρο – Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το όνομα Άγριες Μέλισσες

4 Ιουνίου 2021 16:15

Άγριες Μέλισσες: ποιοι αναδείχθηκαν νικητές στα βραβεία που διοργάνωσε το κοινό

«Τις μέλισσες δεν τις πειράζουμε ποτέ, ούτε τις άγριες, ούτε τις ήμερες. Οι Άγριες στη δική σου φωλιά θα είναι καλό σημάδι, θα έχεις ζωή γλυκιά σαν τούτο το μέλι». Είπε ο Γιώργης Σταμίρης στο πρώτο επεισόδιο στην κόρη του Λενιώ, όταν πήγε να κάψει τη φωλιά που βρήκε στο δέντρο της.

Οι Άγριες Μέλισσες μας αποχαιρέτησαν μέχρι το φθινόπωρο – Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το όνομα Άγριες Μέλισσες.

Η Μελίνα Τσαμπάνη δίνει την εξήγηση της ονομασίας της δημοφιλούς σειράς

«Ήμασταν στο σαλόνι του σπιτιού μας και ξαφνικά βρεθήκαμε να μιλάμε για το πόσο ωραία θα ήταν μια ιστορία με τρεις αδελφές που μένουν μόνες τους σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Μια ιστορία που θα έμοιαζε λίγο με τα παλιά γουέστερν, για μια εβδομαδιαία σειρά που θα ήταν τοποθετημένη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ακόμη πιο παλιά από τις Άγριες Μέλισσες.

Μετά ήρθε η ιδέα του Τζώρτζη Ποφάντη που είπε θα ήθελα να εντάξω ένα καθημερινό εποχής.

https://youtu.be/pLRCfCQXYks

Ξεκίνησε από μια ιστορία στο σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη που είχαν φωλιάσει σφήκες. Ψάχναμε τίτλο, φλερτάραμε με κάποιες ιδέες με τις λεύκες, με τις τρεις αδερφές και δεν μας ικανοποιούσε κάτι. Ήρθε ο άνθρωπος που θα έκανε απεντόμωση και μας εξήγησε ότι οι σφήκες αν εκνευριστούν επιτίθενται όλες μαζί.

Επίσης μας είπε ότι είναι λίγο εκδικητικές και ότι θυμούνται αν τις πειράξεις. Και κάπως έτσι ξεκίνησε συνειρμικά. Μου είπε ο Πέτρος “Άγριες Μέλισσες”, γιατί το σφήκες δεν μας άρεσε»

Ο Νικηφόρος στο βιβλίο του έδωσε την περιγραφή των Άγριων Μελισσών

«Άρπαξε μια πέτρα, το πρώτο χτύπημα τον βρήκε στο κεφάλι, η σκύλα, πρόλαβε να ξεστομίσει προτού έρθει η δεύτερη πετριά που τον σώριασε στο έδαφος, πέσανε πάνω του σαν ένα σμήνος, άγριων μανιασμένων μελισσών και δεν σταμάτησαν, ακόμα κι όταν άφησε την τελευταία του πνοή».