Μιμή Ντενίση: «Έχω δει σε πολλούς καλλιτέχνες την έπαρση. Και έχω δει το απόλυτο φτύσιμο του κοινού μετά από αυτό»

5 Ιουνίου 2021 18:15

Μιμή Ντενίση: «Έχω δει σε πολλούς καλλιτέχνες την έπαρση. Και έχω δει το απόλυτο φτύσιμο του κοινού μετά από αυτό»

Η Μιμή Ντενίση βρέθηκε καλεσμένη του Θέμη Γεωργαντά στο After Dark και με την ειλικρίνειά της άγιασε στο εξομολιγητήριο του.

Μιμή Ντενίση: «Έχω δει σε πολλούς καλλιτέχνες την έπαρση. Και έχω δει το απόλυτο φτύσιμο του κοινού μετά από αυτό».

«Τρία χρόνια γράφω τα σενάριο για το Σμύρνη μου Αγαπημένη. Συνεργάστηκα με έναν διεθνή συγγραφέα αλλά κι επειδή εμείς σαν Έλληνες κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Αυτός σαν ξένος μου έβαλε όλες τις απορίες του διεθνούς κοινού» ανέφερε μεταξύ άλλων για την ταινία.

«Δεν αγχωνόμουν ποτέ για το ταμείο, όχι ότι δεν θέλω να πετύχει, δεν θα πω τέτοιο ψέμα, θέλω να σκίσει. Δεν βάζω στόχο το ταμείο. Στο θέατρο, είμαι η τελευταία που μαθαίνω για την προπώληση. Έχω δει σε πολλούς καλλιτέχνες την έπαρση. Και έχω δει το απόλυτο φτύσιμο του κοινού μετά από αυτό» είπε για την εισπρακτική επιτυχία των παραστάσεών της.

Για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση είπε

«Δεν θεωρώ ότι ήταν ένα θέμα που αποχαλούσε το θέατρο ή τον αθλητισμό. Αφορούσε όλη την κοινωνία. Όλη η κοινωνία είχε από κάτω βιαιότητα και σαπίλα.

Οι ηθοποιοί έχουμε έναν άγραφο κανόνα, κανείς δεν θέλει να κλείσει ένα θέατρο που λειτουργεί. Φέτος επειδή ήταν κλειστά τα θέατρα δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν.

Ήταν έκπληξη ότι συνέβαιναν γεγονότα πάρα πολύ βαριά. Όλα τα χρόνια υπήρχαν σκηνοθέτες που ούρλιαζαν. Διαφωνώ πλήρως με αυτό. Είχα τη χαρά να ξεκινήσω με την Αλίκη και να γίνω θιασάρχης από τον δεύτερο χρόνο με τον Γιάννη Φέρτη»

Η σχέση της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Όποιος έβγαινε καινούριος, τσακ τον έπαιρνε κι αναλόγως του φερόταν. Ακόμα δεν βγήκα από τη σχολή και ήμουν αντίζηλό της στο έργο. Ευτυχώς, ήμουν μελαχρινή. Η ξανθιά που ήταν στη σκηνή είχε περιορισμούς. Εγώ είχα μία μαύρη μαλλούμπα και κάναμε μία συμφωνία.

Ο μόνος περιορισμός που μου έβαλε η Αλίκη ήταν ο εξής: Υπήρχε ένα σκαλί στο σκηνικό. Μου είχε πει “εσύ θα περπατάς κάτω από αυτό το σκαλί κι εγώ πάνω από το σκαλί, δεν θα πηγαίνουμε ποτέ στο ίδιο μέρος. Και μετά μου είχε πολλή συμπάθεια».

«Δεν υπήρξε κόντρα μεταξύ μας. Λύσσαγαν ποια είναι η εθνική σταρ Με πολύ χιούμορ όταν με έβλεπε που έλεγε “εγώ θα είμαι για πάντα η εθνική σταρ” και της έλεγα “έπεσε μέχρι το τέλος του Βερολίνου, δεν υπάρχουν πια εθνικά είναι όλα διεθνή».

Η αμοιβή που ζήτησε ο Στάθης Ψάλτης

Για τη μεγαλύτερη αμοιβή που ζήτησε ηθοποιός σε θεατρική παράσταση. Αυτός ήταν ο Στάθης Ψάλτης που μετά την επιτυχία της «Θεοδώρας» είχε ζητήσει 18.000.000 δραχμές από τον παραγωγό.