Summer comes: Υπέροχα, λαμπερά μαλλιά και φυσικό μακιγιάζ – πώς θα τα πετύχεις

27 Μαΐου 2019 19:30

Καλοκαίρι προ των πυλών και τα μαλλιά ξηραίνονται. Ένας λόγος παραπάνω, ότι με τις ώρες -αν έχουμε τον χρόνο- μένουμε στο νερό, είτε το πεις πισίνα, είτε θάλασσα. Με το μαλλάκι μας, όμως και ειδικά αν είναι ξηρό απ’ τη φύση του, τι κάνουμε; Πώς θ’ αποφύγουμε το καθημερινό φριζάρισμα και θα το διατηρούμε λαμπερό κι απαλό; 

Απαλό και λαμπερό μαλλί κάθε στιγμή

Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα. Καταρχάς, προτού πάμε στην παραλία, προμηθευόμαστε ειδική κρέμα απ’ το φαρμακείο για να προστατεύεται από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτίνες και το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας. Σκοπός, να διατηρεί την υγρασία του. Μια φορά την εβδομάδα επίσης ή/και περισσότερο εφόσον χρειαστεί, βάζουμε ελαιόλαδο. Το απλώνουμε περιμετρικά, κάνοντας απαλά μασάζ επί της κεφαλής, το αφήνουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ακόμα κι όλο το βράδυ και την επομένη λουζόμαστε και ολοκληρώνουμε απαραιτήτως με conditioner.

Το μακιγιάζ 

Το καλοκαίρι δεν χρειάζεται «βαρύ» μέικαπ. Ο ήλιος χαϊδεύει το πρόσωπο, μας «λούζει» με τις ακτίνες του, προσθέτοντάς μας ένα φυσικό ρουζ, μια παλ τριανταφυλλένια απόχρωση, όσες τουλάχιστον έχουμε ανοιχτή επιδερμίδα. Το δε έντονο μακιγιάζ δεν κολακεύει, αντιθέτως «αγριεύει» το πρόσωπο. Αν τα μάτια σας, όμως, παρόλα αυτά είναι κάπως «ξέθωρα», αν είστε πιο ξανθιά γυναίκα, μπορείτε σαφώς να βάλετε μάσκαρα. Πλην όμως, γι’ αυτούς τους μήνες, σε καφέ απόχρωση – το μαύρο είναι too much. Tερακότα, πάλι, όχι όμως σε… ποσότητα, θα αναδείξει τα ζυγωματικά σας. Ακόμα, ένα τριανταφυλλένιο, με τη σειρά του, κραγιόν ή σε κερασί θα ομορφύνει τα χείλη σας. Αν είστε απ’ τις τυχερές που έχετε πιο σκούρα, φυσικά χειλάκια, προσθέστε απλά lip-gloss.

TIP

Μη χρησιμοποιείτε μέικαπ. Επιλέξτε μια χρωματιστή, αντιηλιακή κρέμα, που καλύπτει τεχνηέντως τις ατέλειες και μην ολοκληρώνετε ποτέ με πούδρα: κλείνει τους πόρους του δέρματος, δεν το αφήνει να οξυγονωθεί.

Ντονατέλλα Αδάμου