Φοίβος Δεληβοριάς: «Είμαι και λίγο ηθοποιός από το παράθυρο»

11 Ιουνίου 2021 20:15

Φοίβος Δεληβοριάς: «Είμαι και λίγο ηθοποιός από το παράθυρο»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς βρέθηκε στο φλΕΡΤ και μίλησε για την Ταράτσα του, ένα project που ξεκίνησε για να έχει ορισμένη διάρκεια. Τελικά έγινε η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού και φιλοξενείται πια στο θέατρο Άλσος.

Φοίβος Δεληβοριάς: «Είμαι και λίγο ηθοποιός από το παράθυρο»

«Η ταράτσα του Φοίβου ήταν να τελειώσει δύο χρόνια πριν, είχαμε πει κάτσε μη βαρεθούμε και ρουτινιάσουμε, αλλά με το που έσκασε το lockdown, σαν ζαλισμένα κοτόπουλα βρεθήκαμε με τον Αλευρά πέρσι και λέμε, δεν γίνεται αυτό το καλοκαίρι να μην βγούμε να πούμε πώς περάσαμε.

Φέτος, μετά το εξάμηνο lockdown, όταν άρχισα να παίρνω φίλους όλοι έλεγαν πάμε εκεί. Είναι κάπως σαν στέκι», δήλωσε αρχικά στο «φλΕΡΤ» και συνέχισε:

«Είμαι και λίγο ηθοποιός από το παράθυρο, είχα δώσει και στο Εθνικό όταν ήμουν 18 αλλά δεν πέρασα. Είχα μέσα μου αυτήν την ιστορία. Όσο βασανιζόμουν με την κιθάρα, άλλο τόσο αποστήθιζα θεατρικά κείμενα ή πήγαινα σε παραστάσεις. Υπήρχε αυτό το μπέρδεμα και γι αυτό με έλκυαν πολύ πρόσωπα σαν τον Αττίκ ας πούμε, που ήταν τροβαδούρος της στιγμής.

Μου άρεσε ο σκελετός και έλεγα ότι η Αθήνα είναι αυτό το πράγμα. Bάζεις χαλίκι, καρέκλα, έχεις τον ουρανό από πάνω σου, αρχαία γύρω σου και ταυτόχρονα τα κορίτσια στις πολυκατοικίες. Eίναι όπως τα κορίτσια της δεκαετίας του ’30 και ’40, μόνο που χορεύουν άλλα τραγούδια μπροστά στον καθρέφτη.

Το υλικό μιας σύγχρονης λαϊκής πολυκατοικίας δεν έχει αλλάξει και είπα πάμε να την κάνουμε ταράτσα. Αυτό ήταν το έναυσμα. Φέτος θα δείτε πρώτοι την τελετή λήξης των 200 ετών από την Γιάννα Αγγελοπούλου. Tι θα μπορούσε να κάνει ένας σημερινός άνθρωπος αν πήγαινε στο Διαφάνι κ.α. αλλά πάντα η ταράτσα είχε αυτήν την ελευθερία».