Βόμβα: έτσι προσπάθησαν να «φάνε» τον Κοντομηνά! Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και η κατάθεση-σοκ της στενής συνεργάτιδας του επιχειρηματία

13 Ιουνίου 2021 08:10

Βόμβα: έτσι προσπάθησαν να «φάνε» τον Κοντομηνά! Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και η κατάθεση-σοκ της στενής συνεργάτιδας του επιχειρηματία

Σε λίγο καιρό θα βγει στη δημοσιότητα μια απίστευτη ιστορία με θύμα τον πρώην καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά. Ιστορία που όλα δείχνουν πως θα φτάσει μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες. Καθώς ένας “γιατρός” και μια επικίνδυνη ομάδα πήγαν να παρασύρουν τον μεγάλο επιχειρηματία μέχρι και τον θάνατο!

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την αρχή….

Το πλέον εφιαλτικό σενάριο πήγε να ζήσει ο Κοντομηνάς καθώς  ο “Κ¨  είχε πλευρίσει τον επιχειρηματία. Με στόχο να φάει  ολόκληρη την περιουσία  και στη συνέχεια να του δώσει δηλητήριο, το οποίο θα προμηθευόταν από τα Σκόπια!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τους απώτερους στόχους του “Κ” και της παρέας του είναι μία κατάθεση. Την έδωσε  στην αστυνομικό Βασιλική Καψάλη η Ελένη Ξηνταράκου. Στενή συνεργάτιδα του Κοντομηνά, η οποία αποκάλυψε τη δράση του «ψευτογιατρού».

Στη μαρτυρία-ντοκουμέντο η Ξηνταράκου αναφέρει ότι γνώρισε τον “Κ” για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2006. «Συστήθηκε ως ‘‘Νικολάου Νικόλαος’ και με τη συμμορία του είχαν πείσει τον Κοντομηνά να φτιάξει Ίδρυμα. Και να μεταφέρει σε αυτό όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Επίσης τον είχαν πείσει ότι σε αυτό το Ίδρυμα έπρεπε να μπει πρόεδρος ο Η.Φ. Η σύσταση του Ιδρύματος έγινε, αλλά ουδέποτε προχώρησε η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Κοντομηνά…», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρυρας!

Στόχος η εξόντωση Κοντομηνά

Το πιο σοκαριστικό απ’ όλα όμως, ήταν το «τελικό μέρος» του όλου σχεδίου. Το οποίο ήταν, όπως αποκαλύπτεται τελικά, να «φύγει από τη μέση» ο ζάπλουτος επιχειρηματίας. Ώστε να μην μπορέσει ποτέ να ξεσκεπαστεί η όλη δολοπλοκία. Και να μην μείνει κανείς που να μπορεί να τους σταματήσει από το να αρπάξουν τα εκατομμύρια της περιουσίας Κοντομηνά.

Γι’ αυτό και υπήρξε και η ενεργοποίηση ενός ψευτογιατρού, που «φύτεψαν στο πλάι» του Δημήτρη Κοντομηνά. Του οποίου όλη η ενέργεια και η δράση ήταν επικεντρωμένη στο να φτάσει να τον εμπιστεύεται απόλυτα ο επιχειρηματίας.

Έτσι ώστε ο γιατρός να μπορεί να τον δηλητηριάσει, χωρίς κανείς άλλος να καταλάβει κάτι. Ήταν άλλωστε μια περίοδος στην οποία ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα και κόντρες. Και σε επιχειρηματικό και σε προσωπικό και σε κυβερνητικό επίπεδο, ενώ τα προβλήματα της υγείας του μεγάλωναν…

Τον έσωσε η κόρη του

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Spirto, οι δικοί του άνθρωποι και συγκεκριμένα η κόρη του Μαρία και ο γαμπρός του τον έσωσαν την τελευταία στιγμή. Μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που τους πληροφόρησε για τα πάντα. Για τις δαγκάνες της επικίνδυνης ομάδας που δρούσε πολύ δυναμικά για χρόνια ολόκληρα.

Εκεί ήταν που η Μαρία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της με τα γνωστά αποτελέσματα του παρόντος. Καθώς έχει πλέον τον πατέρα της σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μακριά από ανθρώπους σατανικούς που θέλουν μόνο το κακό τους πατέρα της….

Σχέδιο βγαλμένο από θρίλερ

Το σχέδιο τους ήταν πολυεπίπεδο και στημένο με μεγάλο ορίζοντα. Έβαλαν αρκετούς ανθρώπους τριγύρω. Ώστε να μπορούν να ελέγχουν όλο και περισσότερο την ενημέρωση και την «προστασία» του Δημήτρη Κοντομηνά από τους συμβούλους του.

Άρχισαν να αποδομούν και να κατηγορούν όσους περισσότερους ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του μπορούσαν. Ώστε να κάνουν τον επιχειρηματία να αμφιβάλλει για όλους και για όλα ανά πάσα στιγμή. Και άρχισαν να του «φυτεύουν» ιδέες και σκέψεις για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Οι άνθρωποι «κλειδιά» ήταν ο «δικηγόρος του διαβόλου» και η «μαύρη χήρα». Που πήγαν να διπλαρώσουν τον επιχειρηματία για να του φάνε την περιουσία, με την ίδρυση ενός ιδρύματος φάντασμα.

Η υφαρπαγή της περιουσίας του επιχειρηματία θα γινόταν με έναν απλό τρόπο. Καθώς είχε πειστεί ότι έπρεπε να φτιάξει ένα Ίδρυμα και να μεταφέρει σε αυτό όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο πρόεδρος

Πρόεδρος του Ιδρύματος θα τοποθετούνταν ο Φ., ένας δικηγόρος. Εμφανιζόταν ως στενός συνεργάτης του «ψευτογιατρού» και ως ο άνθρωπος που τον γνώρισε στον Κοντομηνά. Σημειώνεται δε ότι μετά την αποκάλυψη της απάτης από τον επιχειρηματία, ο ”Κ” φέρεται να του έστειλε ανώνυμη επιστολή στην οποία «έδινε» τον δικηγόρο.

«Μοναδικό του μέλημα από τη στιγμή που μπήκε στον Όμιλό σας ήταν αφού βαπτίσει πράκτορες της Μοσάντ όλους τους στενούς σας συνεργάτες με πλαστά στοιχεία, μηδέ της κυρίας Σίσσυς Παπαδήμα εξαιρουμένης, ώστε να έχει ελεύθερο πεδίο για να βάλει όπως και έβαλε χέρι στα οικονομικά σας» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω δικηγόρος ήταν εκείνος που: υποστήριζε πως είχε κάνει συμφωνία με τότε κυβερνητικούς παράγοντες για να μην κλείσουν ανοικτές δικαστικές υποθέσεις του Κοντομηνά.

Οι οποίες άλλωστε ήταν και ένας από τους βασικότερους λόγους που υπήρξε χρόνια κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης Καραμανλή και Κοντομηνά, που θυμίζουμε πως είχε υποστηρίξει με κάθε τρόπο την έρευνα και την αποκάλυψη για την υπόθεση του Βατοπεδίου και όλες τις διαδικασίες και τις διακλαδώσεις μεταξύ Κυβέρνησης και Αγίου Όρους, που για χρόνια ταλάνιζαν την οικονομική ζωή του τόπου.

Ο πρώην καναλάρχης ουσιαστικά σώθηκε από θαύμα από τη συγκεκριμένη σπείρα. Μάλλον από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, που έκανε κάποιος στην κόρη του στη Νέα Υόρκη και της άνοιξε τα μάτια για όλα και κάνοντας τη Μαρία να επιστρέψει άρον άρον στην Ελλάδα για να σώσει τον πατέρα της, ακόμα και απο θάνατο…

Πηγή: εφημερίδα Spirto