Άρης Σερβετάλης: «Φέρουμε μια πνευματική αναπηρία»

17 Ιουνίου 2021 17:45

Ο μιντιάκιας: ο ανατρεπτικός ρόλος του Σερβετάλη στις Άγριες μέλισσες, η εμπλοκή με Μποτρίνι στον Alpha και το αντίο της Μελέτη

Ο Άρης Σερβετάλης μετά από την ταινία Ο άνθρωπος του Θεού, συνεχίζει το δύσβατο υποκριτικό μονοπάτι του με την παράσταση Ορέστης του Ευριπίδη στην Επίδαυρο.

Άρης Σερβετάλης: «Φέρουμε μια πνευματική αναπηρία».

Η αναζήτηση για την αλήθεια και για τη λύτρωση εξακολουθεί να τον προβληματίζει.

Στην ερώτηση πώς πιστεύει εκείνος ότι πρέπει να προχωρήσει ο κόσμος απαντά:

Εθισμένοι στον ορθό λόγο, αδυνατούμε να συλλάβουμε το υπέρλογο. Φέρουμε μια πνευματική αναπηρία. Αυτός ο κόσμος, που ο ορθολογισμός τον σκόρπισε σε ηλεκτρόνια, σε σωματίδια και σε ιικά φορτία, αυτός ο τόπος επάνω στον οποίον στέκεται ο άνθρωπος και που η επιστήμη τον μετέτρεψε σε έναν ασήμαντο κόκκο της άπειρης ερήμου του σύμπαντος, αυτή η γη είναι η μεγάλη φανέρωση του πνεύματος του Θεού. Η ασύλληπτη, η παράλογη και η υπέρλογη. Κάτι που αντιλαμβανόταν ο πρωτόγονος άνθρωπος και αδυνατεί να αντιληφθεί ο σύγχρονος άνθρωπος του δυτικού πολιτισμού. Ελπίζω και εύχομαι σε όλους μας μια ριζική ανακαίνιση.

Ο Αρης Σερβετάλης, λοιπόν, δοκιμάζεται με ακόμη έναν συγκλονιστικό ρόλο, αυτή τη φορά της αρχαίας δραματουργίας. Mε τον ίδιο να επιμελείται την κινησιολογία της παράστασης. Έχοντας στο πλευρό του τους ηθοποιούς Μαίρη Μηνά, Πάνο Βλάχο, Γιώργο Ψυχογιό, Αιμιλιανό Σταματάκη, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Ζερόμ Καλουτά, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Αλκηστη Ζιρώ, Νίκη Λάμη, Ιωάννα Λέκκα, Δανάη Μουτσοπούλου, Ματίνα Περγιουδάκη, Ελίζα Σκολίδη, Αναστασία Στυλιανίδη και Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Η παράσταση θα ανέβει στις 16, 17 και 18 Ιουλίου.

Πηγή: Lifo.