Αριστοτέλης Ωνάσης: Έβαλε τη σφραγίδα του και έγινε το απόλυτο ανδρικό είδωλο του στυλ

22 Αυγούστου 2019 11:10

Ωνάσης

«Δεν μπορείς να αγοράσεις το class, μπορείς όμως να αγοράσεις ανοχή για την απουσία του», έλεγε ο Αριστοτέλης Ωνάσης που με τα πρώτα χρήματα που έβγαλε στη Νότιο Αμερική, έραψε το πρώτο του καλό δίκουμπο σακάκι, που θα γινόταν και ένα από τα σήματα κατατεθέν του.
Όπως όλοι οι μεγάλοι αυτοδημιούργητοι επιτυχημένοι άνδρες, ο Ωνάσης έφτιαχνε τους δικούς του κανόνες για τη ζωή και φυσικά για το στυλ. Ήταν γοητευτικός, γενναιόδωρος, κοινωνικός, διέθετε αίσθηση του χιούμορ και μια χαρακτηριστική άνεση που τον έκανε αγαπητό, και τον βοηθούσε να φαίνεται cool σε κάθε περίσταση.
Σε μια κοινή φωτογραφία με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στο «Χριστίνα», την περιβόητη θαλαμηγό του, συνοψίζεται το κλασικό cool στυλ του. Ο Ωνάσης είναι καθισμένος με απόλυτη αυτοπεποίθηση δίπλα στο διάσημο ζευγάρι με σταυρωμένα πόδια, φορώντας loafers, λευκό παντελόνι και τα κλασσικά μαύρα γυαλιά του, ενώ ένα τσιγάρο κρέμεται από τα χείλη του.
Δύο ήταν τα σήματα κατατεθέν του Ωνάση: Τα χοντρά μαύρα γυαλιά και τα δίκουμπα σακάκια, συνδυασμένα πάντα με μια ποσέτ. Ήταν πάντα άψογα ντυμένος, επίσημα ανάλογα με την περίσταση, πάντα με κοστούμι στην καθημερινή του ζωή, ενώ είχε γράψει ιστορία στο yacht look. Aπό τα λευκά κοστούμια του καιρού της πρώτης γνωριμίας με την Κάλλας στη Βενετία, μέχρι τα ανοιχτά λευκά πουκάμισα με σακάκι και τα μονόχρωμα T-shirts και σορτς την εποχή της Τζάκι, ο Ωνάσης εξέπεμπε άνεση και στυλ.

Ωνάσης

Aristotle Onassis shoos reporters away from his yacht, Christina.Onassis was also denying rumors that he was involved romantically with singer Maria Callas. Callas’s marriage was at the time dissolving. Onassis’ sister is behind him.

Είχε ένα ξεκάθαρα αρρενωπό στυλ, επιλέγοντας κλασικά ρούχα – κλειδιά και δεν αναζητούσε την προσοχή των άλλων. Δεν ήταν ποτέ εκκεντρικός, ούτε ατημέλητος. Αγαπούσε τα ακριβά ρολόγια και απέφευγε τα κοσμήματα, ενώ τα μαλλιά του ήταν πάντα καλοχτενισμένα.
Ακολουθούσε τη συμβουλή του Hardy Amies: «Φορέστε και ξεχάστε».

Ωνάσης

Jacqueline Kennedy Onassis and a cigar-smoking Aristotle Onassis relax along a river during their 10-day tour of Egypt.