Αυτή είναι όλη η αλήθεια: γιατί «καθάρισαν» τον Γιώργο Τσαλίκη από το Big Brother! Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Spirto

26 Ιουνίου 2021 09:00

Αυτή είναι όλη η αλήθεια: γιατί «καθάρισαν» τον Γιώργο Τσαλίκη από το Big Brother! Διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Spirto

Από την αμοιβαία επιθυμία για συνεργασία, η οποία είχε μάλιστα «κλείσει» και όλα έδειχναν πως επρόκειτο να είναι άκρως επιτυχημένη, ο ΣΚΑΪ και ο Γιώργος Τσαλίκης βρέθηκαν ξαφνικά στα… χαρακώματα!

Γιώργος Τσαλίκης και ΣΚΑΪ σε πόλεμο! Και αντί να δώσουν ραντεβού στο στούντιο του Big Brother 2 με τον τραγουδιστή στον ρόλο του παρουσιαστή, οι δύο πλευρές θα τα πουν τελικά στα δικαστήρια!

Οι υπεύθυνοι του καναλιού και ο Τσαλίκης είχαν έρθει εδώ καιρό σε συμφωνία. Η υπεύθυνη προγράμματος του σταθμού, Άλκηστη Μαραγκουδάκη θεωρούσε ότι ο καλλιτέχνης αποτελούσε εξαιρετική επιλογή στο ριάλιτι εγκλεισμού. Ποντάροντας προφανώς και στη δημοφιλία του.

Η πρόταση κατατέθηκε, εκείνος την έκανε αποδεκτή αφού επήλθε συμφωνία και στον οικονομικό τομέα και όλα έδειχναν ότι το θέμα τελείωσε. Άλλωστε, ο καλλιτέχνης υπέγραψε συμβόλαιο λίγο πριν αναχωρήσει –τον Απρίλιο- με προορισμό την Αυστραλία για περιοδεία.

Ο Τσαλίκης δεν είχε πει το παραμικρό όλο το προηγούμενο διάστημα. Όμως, πρόσφατα αποκάλυψε τη συμφωνία λέγοντας πως θα είναι ο παρουσιαστής του «Big Brother 2». Συγκεκριμένα, με το που επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αυστραλία ρωτήθηκε σχετικά με τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει.

Και εκείνος απάντησε, μεταξύ άλλων: «Δεν κάνω συζητήσεις με τον ΣΚΑΪ, έχω υπογράψει συμβόλαιο με τον ΣΚΑΪ, πριν φύγω, εδώ και δύο μήνες και χαίρομαι που θα ξεκινήσουμε. Είμαι ο κεντρικός παρουσιαστής του ‘Big Brother’. Το συμβόλαιο είναι για 1+1 χρόνο, είναι ισχυρό συμβόλαιο, όπως πρέπει…».

Πρώην παίκτης του Βig Brother «καρφώνει» τον Γιώργο Τσαλίκη – «Δε τον έχω σε καμία εκτίμηση»

Ενόχληση και ακύρωση του συμβολαίου!

Εντούτοις, η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή των ιθυνόντων του ΣΚΑΪ. Καθώς τέτοιες συνεργασίες ανακοινώνονται πάντα από τα κανάλια σε στιγμές που εκείνα κρίνουν ως τις πλέον κατάλληλες.

Στο Φάληρο έγιναν έξαλλοι καταλογίζοντας στον καλλιτέχνη ότι αγνόησε την υποχρέωση τήρησης εχεμύθειας.

Το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις. Ο Τσαλίκης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Έλα Χαμογέλα» άφησε αιχμές για την άλλη πλευρά λέγοντας: «Εγώ τις τηρώ τις συμφωνίες μου. Και τις γραπτές και τις προφορικές».

Η δήλωση που φαίνεται να κρύβει υπονοούμενα, θεωρήθηκε ως μειωτική προς τον ΣΚΑΪ από τους υπεύθυνους του καναλιού. Κάνοντας ακόμη πιο βαρύ το κλίμα.

Η αντίδραση ήταν δυναμική. Ο Τσαλίκης δέχθηκε τηλεφώνημα από τους ιθύνοντες του ΣΚΑΪ και του ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην προχωρήσουν τελικά σε συνεργασία μαζί του επειδή καταστρατηγήθηκαν οι κανόνες εχεμύθειας!

Ο ΣΚΑΪ πήρε θέση για το ζήτημα διαρρέοντας μέσω κύκλων του τα ακόλουθα: «Παρά το γεγονός ότι υπήρξε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κύριο Γιώργο Τσαλίκη, ο ΣΚΑΪ αποφάσισε να μην προχωρήσει. Καθώς θεωρεί ότι καταστρατηγήθηκαν από την πλευρά του οι κανόνες εχεμύθειας και εμπιστοσύνης που τηρούνται στην τηλεοπτική αγορά, όπως είθισται σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Big Brother: Πρώην παίκτης του ριάλιτι ετοιμάζετε να πρωταγωνιστήσει σε ερωτική ταινία

«Στα δικαστήρια»

Ο Τσαλίκης δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. Μετά το αρχικό σοκ, όμως, απάντησε εξίσου δυναμικά.

Αρχικά, το έκανε μέσω του περιβάλλοντός του, που είπε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του ΟΡΕΝ: «Δεν υπάρχει κανένας όρος στο συμβόλαιο που να του απαγορεύει να μιλήσει για το περιεχόμενο της εκπομπής που θα παρουσίαζε. Δεν κάλεσε εκείνος τους δημοσιογράφους σε ανακοινώσεις αλλά ρωτήθηκε μετά από δημοσιεύματα που τον ήθελαν εκτός ‘Big Brother’, αναφέροντας ότι άλλοι παρουσιαστές παίρνουν τη θέση του.

Στα 22 χρόνια που βρίσκεται στη σόουμπιζ, δεν έχει διαρρεύσει ποτέ το παραμικρό για καμία συμφωνία και δεν το έκανε αυτή τη φορά.

Προφανώς, ο ΣΚΑΪ θέλει να διορθώσει το σοβαρό λάθος που έκανε στη συμφωνία που υπέγραψε με τον τραγουδιστή και προσπαθεί επικοινωνιακά να τον πλήξει. Ο Γιώργος Τσαλίκης θα προσφύγει στα δικαστήρια».

Ο καλλιτέχνης είναι πυρ και μανία με τον ΣΚΑΪ αφού από τη στιγμή που υπέγραψε το συμβόλαιο, αρνήθηκε –όπως ήταν υποχρεωμένος- πολλές προτάσεις για άλλες δουλειές. Επιπλέον, ακύρωσε συναυλίες και διαφημιστικά. Ωστόσο, μετά τη «διαγραφή» της συμφωνίας μένει «ξεκρέμαστος» επαγγελματικά και με σημαντικές απώλειες εσόδων!

Γιώργος Τσαλίκης - Δώρα Δημητροπούλου: Το ανάκτορό τους στα Μελίσσια

Γιώργος Τσαλίκης – Δώρα Δημητροπούλου: Το ανάκτορό τους στα Μελίσσια

Η σκληρή απάντηση στο Instagram

Λίγο αργότερα, ο Τσαλίκης έδωσε τη δική του σκληρή απάντηση στον ΣΚΑΪ μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram. Όπου μάλιστα «ανέβασε» και το βίντεο με την υπογραφή του συμβολαίου. Μέσω αυτής αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θα κινηθεί νομικά, διεκδικώντας όσα θεωρεί πως του αναλογούν.

Χαρακτηριστικά, έγραψε: «’Εσύ τι να μου πείς’ λέει το καινούργιο μου τραγούδι που λατρεύω! Για να τελειώνουμε…

Ένα όνομα μας δίνουν. Μόνο ένα! Μόνο αυτό έχουμε όσο είμαστε στη γη και μόνο αυτό αφήνουμε πίσω.

Μου έκαναν πρόταση, το σκέφτηκα πολύ σοβαρά, τους πίστεψα, τους εμπιστεύτηκα, είπα τελικά το ναι.

Επικυρώσαμε τη συμφωνία μας ως κεντρικός παρουσιαστής του Big Brother με ένα ισχυρό συμβόλαιο με σαφείς όρους και ρήτρες. Που με δεσμεύει από τις 15 Απριλίου, σταμάτησα να μιλάω σε οποιονδήποτε για δουλειές που μου προτείνανε χωρίς να μπορώ να τους εξηγήσω γιατί.

Απέφευγα διακριτικά τους δημοσιογράφους. Έμπαινα από την πίσω πόρτα στο ραδιόφωνο που εργάζομαι για να είμαι σωστός στη συμφωνία μας να μη διαρρεύσει κάτι.

Εξαφανίστηκα από προσώπου γης ακόμα και με την κυκλοφορία του καινούργιου μου τραγουδιού περιμένοντας στωικά το σωστό timing να ανακοινωθεί η συμφωνία. Και από κοινού με το κανάλι με συνεννόηση να κινούμαστε.

Μάλιστα επειδή το ήθελαν τόσο πολύ κι επειδή ήθελαν οπωσδήποτε να έχω υπογράψει πριν φύγω για Αυστραλία έστειλαν δικαστικό επιμελητή λίγες ώρες πριν φύγω.

Να με βρει σε γνωστό κατάστημα στο Χαλάνδρι όπου εκείνη τη στιγμή ψωνίζαμε με τη Δώρα. Το χαρήκαμε και έτσι τραβήξαμε κι αυτό το βίντεο ‘για εμάς’ όπως ακούτε να της λέω.

«Θα διεκδικήσω το δίκιο μου»

Σήμερα όμως το μοιράζομαι μαζί σας. Γιατί;

Συμφωνίες γίνονται και χαλάνε, οι συνθήκες αλλάζουν, άνθρωποι μας υποτιμούν και κάνουν λάθος χειρισμούς. Γγεμάτους έπαρση και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού μας στεναχωρούν και μας θυμώνουν.

Συμβόλαια καταπατούνται, οι καρδιές μας κλαίνε και μετά ξανά γελάνε. Όλα αυτά παίζουν στη ζωή.

Την εξέλιξη θα τη δούμε στη συγκεκριμένη ιστορία γιατί το δίκιο μου θα το διεκδικήσω με κάθε τρόπο. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους αυτούς που μπορεί να βρεθούν στη θέση μου.

Όταν κάποιοι ευτελίζουν τα συμβόλαια, αυτό το ισχυρό μέσο κατοχύρωσης και εξασφάλισης της εργασίας μας που μας παρέχει ο νόμος.

ΟΜΩΣ από όλο αυτό το άβολο και στενάχωρο παιχνίδι που με έβαλαν θέλω να θυμάστε ΕΝΑ πράγμα!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΜΟΝΟ! ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΖΩ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΩ».

Αντί του Τσαλίκη, Γκουντάρας και Κάκκαβα!

Μετά τις εξελίξεις με τον Γιώργο Τσαλίκη, όλα δείχνουν ότι οι κεντρικοί παρουσιαστές του «Big Brother 2» θα είναι ο Γρηγόρης Γκουντάρας και η Νάταλι Κάκκαβα.

Εδώ και λίγο καιρό το ζευγάρι ανήκει στο δυναμικό του ΣΚΑΪ. Πρόκειται να παρουσιάζουν την ψυχαγωγική εκπομπή που προβάλλεται το Σάββατο και την Κυριακή και τώρα έχει ως οικοδεσπότες την Αντελίνα και τον Χάρη Βαρθακούρη.

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, όμως, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τους δυο τους προκειμένου να αναλάβουν την παρουσίαση του ριάλιτι.

Κάποιες πηγές, πάντως, αφήνουν να εννοηθεί ότι πίσω από την επιλογή αυτή, κρύβεται η επιθυμία του ΣΚΑΪ να μην ξανοιχτεί οικονομικά. Και να περιορίσει τα έξοδα, κάτι που δεν θα μπορούσε να αποφύγει αν προχωρούσε σε μεταγραφή.

Η αλήθεια είναι πως το κανάλι «ψάχτηκε» για τον οικοδεσπότη του «Big Brother 2» προτού καταλήξει στον Τσαλίκη.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούστηκαν ήταν αυτά της Ελεονώρας Μελέτη και της Κατερίνας Καραβάτου.

Ωστόσο, η πρώτη είχε ήδη διαφανεί ότι θα κατέληγε στο MEGA, ενώ το μέλλον της δεύτερης ήταν αβέβαιο και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να δώσει θετική απάντηση.

Με αυτά ως δεδομένα, ο Τσαλίκης ουσιαστικά πρόβαλε ως η μοναδική λύση. Και αφού τον ήθελε και η Μαραγκουδάκη, ο ΣΚΑΪ του κατέθεσε την πρόταση, την οποία εκείνος αποδέχθηκε.

Όμως τελικά υπήρχαν αντιρρήσεις. Κάποιοι δεν τον ήθελαν μέσα στο Φάληρο και τελικά υπερίσχυσαν.

Πηγή: εφημερίδα Spirto