Η καλοκαιρινή skincare ρουτίνα για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα – Δες όλα τα βήματα

19 Ιουλίου 2021 17:45

Η καλοκαιρινή skincare ρουτίνα για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα - Δες όλα τα βήματα

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, και είτε αυτό σε βρίσκει ξαπλωμένη σε κάποια παραλία είτε στο γραφείο. Ανυπομονώντας για τις διακοπές σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φροντίδα της επιδερμίδας σου πρέπει να είναι προτεραιότητά σου.

Η καλοκαιρινή skincare ρουτίνα για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα – Δες όλα τα βήματα.

Γιατί μπορεί το καλοκαίρι να είναι η κατεξοχήν εποχή της χαλάρωσης, όπου θέλουμε να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το δέρμα μας δεν χρειάζεται φροντίδα για να δείξει όμορφο και υγιές. Πόσο μάλλον το καλοκαίρι, που η ζέστη, ο ήλιος, το αλάτι και το χλώριο το ταλαιπωρούν ακόμα παραπάνω, κάνοντάς το να δείχνει θαμπό, κουρασμένο, ακόμα και… γερασμένο.

Βέβαια, δεν εννοούμε να περνάς ώρες ατέλειωτες στο μπάνιο ή να κουβαλάς αμέτρητα μπουκαλάκια στο νεσεσέρ των διακοπών σου. Λίγα και βασικά skincare προϊόντα αρκούν για να σου χαρίσουν την πολυπόθητη λαμπερή επιδερμίδα που ονειρεύεσαι το καλοκαίρι.

Ποια είναι τα summer skincare essentials που δεν πρέπει να λείπουν απ᾽ το μπάνιο σου για μια απλή -πλην αποτελεσματική- ρουτίνα περιποίησης:

#1. Liquid Facial Soap

Δεν πρέπει να αμελούμε τον βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας μας, πρωί και βράδυ, ώστε να απομακρύνονται τόσο τα υπολείμματα μακιγιάζ, όσο και οι ρύποι αλλά και το αντηλιακό.

Επίλεξε το καταλληλότερο για εσένα και χρησιμοποίησέ το πρωί και βράδυ.

#2. Clarifying lotion

Δεύτερο βήμα της περιποίησής σου θα πρέπει να είναι μια απαλή λοσιόν απολέπισης, που θα δράσει ακόμα καλύτερα σε μια πεντακάθαρη επιδερμίδα.

#3. Moisture cream

Μia ανάλαφρη, μη λιπαρή σύνθεση παρέχει ενυδάτωση που εισχωρεί σε πάνω από 10 στιβάδες σε επίπεδο επιδερμίδας, ενισχύοντας άμεσα την ενυδάτωση.

#4. SPF 50 sunscreen lotion

Δεν θα βαρεθούμε ποτέ να λέμε ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το αντηλιακό στο πρόσωπο. Καθώς ο ήλιος και η υπεριώδης ακτινοβολία δημιουργεί μη αναστρέψιμες βλάβες στο δέρμα. Εφοδιάσου με ανάλαφρο, oil-free αντηλιακό προϊόν που ενδείκνυται ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες.