Τι δεν ξέρεις για τη -θεότρελη- Lady Gaga

15 Μαΐου 2019 22:02

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να γράφουμε για τη Lady Gaga, που πουλάει πολύ και ειδικά φέτος μετά το Όσκαρ, για όσα ξέρεις για εκείνη. Εκτός του ότι είναι… τρελή.

Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1986, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Είναι Κριός δηλαδή, όπερ σημαίνει πως ζει για να φαίνεται! Δύο: Η μουσική μπήκε στη ζωή της στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων, όπου ξεκίνησε να παίζει πιάνο. Τελειώνοντας το σχολείο, παρακολούθησε δύο εξάμηνα στο Tisch School of the Arts, το οποίο και εγκατέλειψε για να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στη μουσική της καριέρα.

Γεγονός που όπως φάνηκε ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει αφού, μόλις τρία χρόνια μετά, το 2008, κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ «The Fame», τα τραγούδια του οποίου «σκαρφαλώνουν» στις πρώτες θέσεις των chart και τραγουδιούνται σε κάθε γωνία του πλανήτη ακόμη και σήμερα.

Παρακάτω ακολουθούν τα δέκα πιο περίεργα, άγνωστα και ενδιαφέροντα facts, τα οποία μόνο λίγοι γνωρίζουν για εκείνη.

1. Όπως έχει δηλώσει σε μία από τις συνεντεύξεις της, κυκλοφορεί πάντα έχοντας στην τσάντα της ένα μοβ φλυτζάνι και ένα ασορτί πιατάκι. Συνηθίζει να πίνει συχνά τσάι με τη μητέρα της.

2. Το φυσικό χρώμα των μαλλιών είναι ένα πολύ σκούρο καστανό, σχεδόν μαύρο. Αποφάσισε να υιοθετήσει το ξανθό, όταν ένας δημοσιογράφος την μπέρδεψε με την Amy Winehouse. Ήθελε  να έχει δική της ταυτότητα. Αυτό βέβαια είχε και άσχημα αποτελέσματα, αφού μετά από πολλές μετατροπές στο χρώμα, τα κανονικά μαλλιά της άρχισαν να πέφτουν.

3. Πριν κάποια χρόνια, μία μεγάλη ομάδα από φανατικούς fan της, είχαν κατασκηνώσει έξω από το στούντιο στο οποίο πραγματοποιούσε την ηχογράφηση ενός από τα άλμπουμ της. Η ίδια ξόδεψε 1000 δολάρια σε πίτσες, για να μην είναι νηστικοί όσο την περίμεναν τα “τερατάκια” της.

4. Έχει παραδεχτεί πως ένα από τα μεγαλύτερα hit της, το «Born This Way», είναι ένα κομμάτι το οποίο κατάφερε να ολοκληρώσει μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Το ίδιο ισχύει και για το «Just Dance».

5. H Madonna για πολλά χρόνια μιλούσε με τα χειρότερα λόγια για τη Lady Gaga, ισχυριζόμενη πως σε κάθε κομμάτι της την αντιγράφει. Οι σχέσεις τους βέβαια μετά από μία δεκαετία αποκαταστάθηκαν, όταν η πρώτη κάλεσε τη Lady Gaga σε ένα από τα πάρτι της, μετά την φετινή απονομή των Oscar.

6. Έχει παραπάνω από 20 τατουάζ, τα οποία βρίσκονται όλα στην αριστερή πλευρά του σώματός της, την οποία η ίδια αποκαλεί «Iggy Pop». Τη δεξιά από την άλλη, «Merilyn Monroe».

7. Ο αγαπημένος της σκηνοθέτης είναι ο Martin Scorsese, το αγαπημένο της cartoon είναι ο Bugs Bunny και όταν ήταν μικρή μάζευε φιγούρες από το «Μικρό μου Πόνυ». Σύμφωνα με την ίδια «Είχα πάθει εμμονή με την ιδέα πως μπορεί ένα πλάσμα να είναι τόσο μαγικό σε ένα κόσμο που όλα είναι τόσο “λάθος”».

8.  Το παγκοσμίου φήμης φόρεμα από… κρέας, το οποίο ζύγιζε 23 περίπου κιλά και μας σόκαρε στα VMA’s του 2010, πέρασε από… ανάλυση. Ένας Νεοϋορκέζος κρεοπώλης, ο Peter Cacioppo, μπήκε στη διαδικασία να μελετήσει το «ρούχο», καταλήγοντας πως κανένα από τα κομμάτια που συνθέτουν το φόρεμα δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τροφή. Ήταν μία «γερή» απάντηση προς όλους τους επικριτές της, οι οποίοι την κατηγόρησαν πως δεν έχει καμία απολύτως οικολογική και κοινωνική ευαισθησία.

9. Το αγαπημένο της βιβλίο είναι το «Γράμματα σε έναν νέο ποιητή» του Rainer Maria Rilke, και ένα αποσπασμά του υπάρχει ως τατουάζ στο χέρι της. Ο αγαπημένος της χαρακτήρας από σειρά είναι η Carrie Bradshaw του Sex and The City.

10. Το μότο που τη συντροφεύει στη ζωή είναι «Life is a performance».