Στράτος Τζώρτζογλου: «Σε δύσκολες κορυφώσεις της ύπαρξής μου πήγαινα στο Άγιον Όρος για 2-3 μήνες»

8 Αυγούστου 2021 19:15

Στράτος Τζώρτζογλου: «Σε δύσκολες κορυφώσεις της ύπαρξής μου πήγαινα στο Άγιον Όρος για 2-3 μήνες»

Ο Στράτος Τζώρτζογλου σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε. Αντιμετώπισε τις δυσκολίες με έντονη σκέψη και μοναχικότητα.

Στράτος Τζώρτζογλου: «Σε δύσκολες κορυφώσεις της ύπαρξής μου πήγαινα στο Άγιον Όρος για 2-3 μήνες».

Τι σε ενόχλησε την περίο­δο της πανδημίας, πώς αντιμετώπισες τις καταστάσεις;

Η αλήθεια κρύβεται πάντα στην αγάπη. Παρότι είναι χιλι­οειπωμένη λέξη, είναι μια κα­λή στιγμή να ενωθούμε για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ό,τι δεν αντιλήφθηκαν οι προ­ηγούμενες γενιές. Κινούμαι σε διάφορα επίπεδα ύπαρξης. Εγώ έχω μάθει να είμαι μόνος χω­ρίς να νιώθω μοναξιά και να εί­μαι γεμάτος δημιουργική, υγιή μοναχικότητα.

Δεν με ενόχλη­σε τόσο που επλήγην οικονομι­κά, όπως όλοι στην Ελλάδα. Αλ­λά περισσότερο για ανθρώπους που αγαπάω διότι δεν είχαν την ίδια πνευματική αντιμετώπιση που προσπάθησα να έχω εγώ. Ανώτεροι πνευματικά από μένα, όπως κάποιοι καλό­γεροι του Αγίου Όρους, που τους θεωρώ πνευ­ματικούς μου πατέρες. Με καθοδηγούν μέσα από κάποιο αξιακό σύ­στημα που εδώ και πά­ρα πολλά χρόνια έχω ξεκινήσει να το ασπάζομαι και να δουλεύω πάνω σε αυτό.

Δεν βρήκα ξαφνικά έναν ιερέα και άρχισα να πιστεύω στον Χρι­στό. Σε δύσκολες κορυφώσεις της ύπαρξής μου πήγαινα στο Άγιον Όρος για 2-3 μήνες. Ακό­μα και αυτή η πορεία με βοήθη­σε ώστε να βλέπω τα πράγματα ακόμα κι αν φαινομενικά είναι εχθρικά προς εμένα, να μπορώ να παρατηρώ τη μεγάλη εικόνα. Και να βλέπω τι ενώνει τους αν­θρώπους και όχι ποιος έχει δί­κιο. Ζήσε την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία, με την περιέργεια ενός μικρού παιδιού. Ζήσε το τώρα όσο πιο ειλικρι­νά γίνεται. Είπε στο Μπαμ.