Συνέντευξη Δήμητρας Τσατσαμπά

26 Αυγούστου 2021 12:47

Η Master Nail Instructor κυρία Δήμητρα Τσατσαμπά, ιδιοκτήτρια του κέντρου δια βίου μάθησης “Mika’s Academy”, δίνει όλες τις πληροφορίες για την σχολή, τα νέα προγράμματα που ξεκινούν από Σεπτέμβριο καθώς και πολλές συμβουλές επιτυχίας.

Μιλήστε μας για τις βραβεύσεις που έχετε πάρει. Ποιες είναι και σε ποιούς διαγωνισμούς;

Στο σύνολο είναι 31 βραβεύσεις και διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς με αποκορύφωμα το GRAND PRIX το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία των διαγωνιζομένων έχω την χαρά να φέρω στην Ελλάδα με την υποστήριξη της ομάδας μας Empire Team η οποία για 5 συνεχόμενες φορές έχει κατακτήσει τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στον κόσμο με Coach την Emsi Vatui.

Πώς αισθάνεστε γι’ αυτές;

Για κάθε μία νίκη μου αισθάνομαι συγκίνηση και είμαι πολύ υπερήφανη, κυρίως όμως για την μεγαλύτερη νίκη όλων, το GRAND PRIX γιατί είναι υπέροχο συναίσθημα να ξέρεις πως ανέβασες το επίπεδο της τέχνης σου στην Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο, το GRAND PRIX δεν είναι μόνο προσωπική μου νίκη αλλά μια Πανελλήνια νίκη.

Ποιος είναι ο στόχος ενός καλού δασκάλου, όσον αφορά την μετάδοση των γνώσεών του και της εμπειρίας του;

Είναι απολύτως απαραίτητο να έχει ως κύριο γνώμονα την άρτια εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών του, ο εκπαιδευτής δεν πρέπει να κρατά κανένα κρυμμένο μυστικό της τέχνης του από τους μαθητές του, θα πρέπει οι γνώσεις και η εμπειρία του να είναι όπλα στα χέρια των μαθητών του και ο στόχος του η επιτυχία τους.

Ο εκπαιδευτής πρέπει να έχει ένα μοναδικό στόχο οι μαθητές του να ξεπεράσουν τον ίδιο και να φτάσουν σε πιο υψηλό επίπεδο από τον ίδιο, αυτή είναι η αρχή μου γιατί αυτό είναι εξέλιξη.

Θα θέλατε μελλοντικά να δείτε σπουδαστές σας να παίρνουν μέρος σε αντίστοιχους διαγωνισμούς;

Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’αυτό τους εκπαιδεύουμε, για να γίνουν οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του αύριο.

Για τον λόγο αυτό παροτρύνω τους μαθητές μας να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς έτσι ώστε να ανέβουν επίπεδο. Ως εκπαιδεύτρια έχω την χαρά να έχω ως τώρα 23 διακρίσεις μαθητών της Σχολής μας σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και να είμαι διοργανώτρια του παγκόσμιου διαγωνισμού Championship Biggest Nail Artist of Greece με κριτές διεθνώς αναγνωρισμένους και καταξιωμένους εκπαιδευτές.

Βιογραφία των κριτών αλλά και πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό υπάρχουν διαθέσιμες στην επίσημη Σελίδα του διαγωνισμού μας στο Facebook Championship Biggest Nail Artist of Greece.

Εκτός από τα βασικά τμήματα σπουδών της σχολής, από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν και νέα. Τι σας ώθησε στο να εντάξετε νέα προγράμματα;

Ή ανάγκη των μαθητών μας για εξέλιξη,

Είναι κυρίως σεμινάρια μετεκπαίδευσης επιπέδου Master Class στης ειδικότητες Extreme Nails, Eyelashes Extension, PMU Permanent Makeup Tattoo, Κομμωτικης Τέχνης και πολλά άλλα, όπου μέσα από αυτά οι μαθητές μας εξελίσσονται και ανεβαίνουν επίπεδο. Άλλωστε η δική τους επιτυχία είναι ο στόχος μας και ο τρόπος μας να συνεισφέρουμε σε αυτή, είναι τα προγράμματα σπουδών της Σχολής μας έτσι ώστε να να τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη των στόχων τους

Η ανανέωση των τμημάτων σπουδών πόσο σημαντική είναι για την σχολή;

Είναι μείζονος σημασίας για την Σχολή μας γιατί οι ειδικότητες μας αφορούν την ομορφιά και ο κλάδος συνέχεια ανανεώνεται και εξελίσσεται, έτσι κι εμείς έχουμε την υποχρέωση να προετοιμάζουμε και να εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας επάνω σε ότι καινούργιο υπάρχει μέσα από ανανεωμένα προγράμματα σπουδών.

Τι νομίζετε ότι σας κάνει τη Νο1 σχολή σπουδών ομορφιάς;

Τα αποτελέσματα και η επαγγελματική πορεία των μαθητών μας, νομίζω ότι μιλάνε από μόνα τους, το 99% των αποφοίτων της Σχολής μας εργάζεται σε κάποια επιχείριση επάνω στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει αλλά και μεγάλο ποσοστό των μαθητών μας ήδη έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Κομμωτήρια, Nail Studio, σεμιναριακά κέντρα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Συνέντευξη Δήμητρας Τσατσαμπά