Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του: Σε «πόλεμο με το Χόλυγουντ ο Ντέπ

31 Αυγούστου 2021 23:19

Ενάντια στο Χόλιγουντ στράφηκε ο Τζόνι Ντεπ καθώς πιστεύει ότι τον μποϋκοτάρει.

Ο διάσημος ηθοποιός φαίνεται πως έπεσε σε δυσμένεια μετά τον χωρισμό του –

το 2016- από την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ και τις καταγγελίες της

για ενδοοικογενειακή βία.

Υπενθυμίζεται πως ο 58χρονος σταρ υπέστη δεινή δικαστική ήττα τον

περασμένο Νοέμβριο στη διαμάχη του με τη «Sun». Η βρετανική εφημερίδα

είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τον ξυλοδαρμό της Χερντ από τον ίδιο.

Προ ημερών, ο τελευταίος εξέφρασε τη δυσφορία του κατά του Χόλιγουντ λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην κυκλοφορία της νέας του ταινίας με τίτλο «Minamata», στους αμερικανικούς κινηματογράφους. Εν μέσω των σκανδάλων και των πρωτοσέλιδων, η MGM ανέστειλε την κυκλοφορία του φιλμ, το οποίο έχει σκηνοθετήσει ο Άντριου Λέβιτας. Σε αυτό, ο Ντεπ πέρα από πρωταγωνιστής είναι και παραγωγός.

Ντεπ

«Παραλογισμός των ΜΜΕ»

Ο διάσημος ηθοποιός από το Κεντάκι μίλησε στους «Τhe Sunday Times» και χαρακτήρισε την απόρριψή του από το Χόλιγουντ ως έναν «παραλογισμό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Είναι μία κατάσταση που κρατάει εδώ και πέντε χρόνια.

Η ταινία «Minamata» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Ο Ντεπ υποδύεται τον Γιουτζίν Σμιθ, τον φωτορεπόρτερ που συνέβαλε στην αποκάλυψη των τραγικών συνεπειών της ύπαρξης υδραργύρου στις παραθαλάσσιες κοινότητες της Ιαπωνίας τη δεκαετία του ’70. Η ρύπανση, την οποία προκάλεσε η εταιρεία «Chisso Corporation», συντελέστηκε επί δεκαετίες με συνέπεια να προκαλέσει σε χιλιάδες κατοίκους την ασθένεια Minamata. Πρόκειται για νευρολογική διαταραχή που δημιουργεί παράλυση, παραμορφώσεις και είναι πιθανόν να επιφέρει ακόμα και θάνατο.

Βασιζόμενος στην υπόθεση, ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» έδωσε μία άλλη διάσταση στην αντιμετώπιση που του επιφυλάσσει το Χόλιγουντ, τονίζοντας ότι έτσι τιμωρούνται και τα θύματα της ιστορίας, την οποία αναδεικνύει το φιλμ.

«Να κρατήσουν την υπόσχεσή τους»

Είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα: «Κάποιες ταινίες αγγίζουν τον κόσμο κι αυτό ισχύει για τους ανθρώπους του ‘Minamata’ κι άλλους που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις. Κι αυτό ακυρώνεται επειδή… το Χόλιγουντ με μποϋκοτάρει; Έναν άνθρωπο, έναν ηθοποιό, σε μία δυσάρεστη και μπερδεμένη κατάσταση τα τελευταία χρόνια;».

Και πρόσθεσε: «Κοιτάξαμε εκείνους τους ανθρώπους στα μάτια. Και τους υποσχεθήκαμε ότι δεν θα τους εκμεταλλευτούμε. Ότι η ταινία θα παρουσίαζε την ιστορία τους με απόλυτο σεβασμό. Πιστεύω ότι κρατήσαμε την υπόσχεση μέχρι το τέλος. Αλλά και οι υπόλοιποι θα πρέπει να κρατήσουν τη δική τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει κινηθεί και ο Λέβιτας.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας είχε στείλει επιστολή προς την MGM κατηγορώντας το στούντιο ότι «θάβοντας» το φιλμ έδειχνε ασέβεια προς όλους αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους.

Κι όμως, η Ευρώπη τον βραβεύει!

Μπορεί ο Τζόνι Ντεπ να βιώνει δύσκολες καταστάσεις στις ΗΠΑ, όμως η Ευρώπη του προσφέρει… παρηγοριά. Ο διάσημος ηθοποιός θα τιμηθεί με το κορυφαίο βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές του κινηματογραφικού Φεστιβάλ στην Ισπανία τον χαρακτηρίζουν ως «έναν από τους πιο ταλαντούχους και ευπροσάρμοστους ηθοποιούς» και θα του απονείμουν το Βραβείο Ντονόστια σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύπλευρης καριέρας του.

Ο Ντεπ θεωρείται από τα αγαπημένα παιδιά του Φεστιβάλ και πέρσι ήταν επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας συμπαρουσίασε το ντοκιμαντέρ «Crock of Gold: A Few Rounds with Shane McGowan», με τον σκηνοθέτη Ζυλιέν Τεμπλ.  Επίσης, ο Ντεπ θα τιμηθεί και από το Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία. Πάντως, οι υπεύθυνοι και των δύο Φεστιβάλ έχουν δεχθεί κριτική για την απόφασή τους αυτή.

Πηγή: περιοδικό Ciao