Άκης Πετρετζίκης – Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ: Οι πρώτες διακοπές με το μωρό τους [φωτογραφίες]

18 Σεπτεμβρίου 2021 18:00

Η Soula Glamorous έδωσε την είδηση: παντρεύεται ο Άκης Πετρετζίκης!

Το πρώτο τους καλοκαίρι ως γονείς πέρασαν ο Άκης Πετρετζίκης και η σύντροφός του, Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ.

Το ζευγάρι ζει την απόλυτη ευτυχία καθώς πριν από δύο μήνες περίπου υποδέχτηκε το γιο του.

Ο δημοφιλής σεφ όλα αυτά τα χρόνια κρατούσε χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή αλλά τελευταία έχει γίνει πιο εκδηλωτικός.

Αυτήν τη φορά δημοσίευεσε κάποιες φωτογραφίες με την κούκλα σύντροφό του από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τις οποίες συνόδευσε με ένα τρυφερό κείμενο με πρωταγωνιστή το γιο τους.

«Καλό χειμώνα από εμάς. Πρώτες μας διακοπές με τον μικρό. Του πήραμε γυαλάκια, μαγιουδάκι κ μία μικρή φουσκωτή πισινούλα, πού να ξέραμε… Μας γλέντησε κανονικά το τσουρεκάκι μας! Από αύριο δουλειά», έγραψε ο σεφ.

Ο γάμος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους

Ο Άκης Πετρετζίκης και η αγαπημένη του Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ έγιναν γονείς για πρώτη φορά στις 2 Ιουλίου.

Το ζευγάρι από εκείνη τη στιγμή βιώνει μοναδικές στιγμές έχοντας στην αγκαλιά του τον νεογέννητο γιο του.

Παρόλα αυτά, ο γάμος δεν είναι κάτι που σκέφτεται το ζευγάρι. Αντισυμβατικοί και οι δυο τους, δίνουν σημασία στην ουσία και δε θεωρούν σημαντική την επισημοποίηση της σχέσης τους, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Ο Άκης Πετρετζίκης και η Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ προτιμούν να απολαμβάνουν τη ζωή τους ήρεμα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Βλέποντας το αγοράκι τους να μεγαλώνει και να γεμίζει με χαμόγελα την καθημερινότητά τους.

Ο πρώτος MasterChef που κατάφερε μέσα σε 8 χρόνια να κάνει τους πάντες να έχουν «Ευαγγέλιο» τις συνταγές του.

Δεν υπάρχει συνταγή που να μην έχει κάνει για το site του, δεν υπάρχει Ελληνίδα μάνα που να μην έχει εμπιστευθεί την πρότασή του και δεν υπάρχει κουζίνα σε πάνελ που να μην τον έχουμε δει.

Ο Άκης Πετρετζίκης σίγουρα είναι από τους πιο καταξιωμένους και γνωστούς σεφ της ελληνικής τηλεόρασης.

Και όχι μόνο καθώς έχει καταφέρει μέσα σε μία δεκαετία να δημιουργήσει τη δική του «αυτοκρατορία» από το μηδέν.

Έχει το δικό του μπεργκεράδικο στην Αθήνα, έχει στήσει site με την υπογραφή του, το οποίο έχει 400 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες στο Youtube.

Και έχει περάσει από τρία τηλεοπτικά κανάλια με πιο πρόσφατη την συνεργασία του με τον Αlpha και την εκπομπή Kitchen Lab.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα είχαν περάσει καν από το μυαλό του σεφ το 2001, όταν έφυγε από την Ελλάδα για να δουλέψει στην Μεγάλη Βρετανία.

«Όταν είχε ξεκινήσει ο διαγωνισμός του MasterChef ήμουν στην Αγγλία όπου έμεινα για πολλά χρόνια και δούλευα εκεί.

Δεν είχα δηλώσει καν εγώ συμμετοχή, ένας φίλος μου το έκανε. Βέβαια όταν με πήραν τηλέφωνα για να πάω για δοκιμαστικό, πήγα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη ο Άκης Πετρετζίκης.

Τελικά, το ένστικτό του τον έφερε στην Ελλάδα, απορρίπτοντας μάλιστα μία δουλειά στην Νέα Υόρκη για να μπει στο πρώτο MasterChef που παίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση.

Έξι μήνες μετά βγαίνει νικητής, διάσημος μίας και μόνο ο τελικός του MasterChef 1 στο Mega είχε τηλεθέαση που άγγιξε το 51,6% και κατά 50.000 ευρώ πλουσιότερος.

Την ίδια χρονιά έκανε και το πρώτο του τηλεοπτικό ντεμπούτο στο πρωινό του Mega δίπλα στην Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Ωστόσο το χρηματικό έπαθλο από το Master Chef και η στήλη του στην τηλεόραση δεν του ήταν αρκετά, ήθελε να κάνει κάτι δικό του.

Δούλεψε σε εστιατόρια, ξεκίνησε την δημιουργία του δικού του site του και ταυτόχρονα εμφανιζόταν και κάθε μέρα στο Mega.

Άλλωστε όπως αποκάλυψε αργότερα, τα χρήματα που έπαιρνε από το «Πρωινό Μου», μόλις 800 ευρώ.

Δεν του έφταναν για να στήσει το site του, μιας και οι συνεργάτες, τα υλικά και το στούντιο του κόστιζαν περίπου 3.000 ευρώ.

Μάγειρας από μικρός

O Άκης Πετρετζίκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαρτίου 1984. Για να κάνει το χατήρι της μητέρας του, τελειώνοντας το σχολείο, πέρασε στο ΤΕΙ Λογιστικής.

Όπως ομολογεί και ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, «πέρασα στη λογιστική, άντεξα ένα εξάμηνο κι έφυγα.

Πήγα στο στρατό και κάθε εξάμηνο επέστρεφα για να δώσω τα μαθήματα. Έκανα την πρακτική μου σε τράπεζα και στα 20 αποφάσισα πως ούτε αυτό μου άρεσε», κατέληξα στη μαγειρική».

H μητέρα του εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση και έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι. Έτσι από πολύ νωρίς ο Άκης άρχισε να μαγειρεύει ρωτώντας συνεχώς τη γιαγιά του.

Ως έφηβος ήταν άτακτος και δεν πολυσυμπαθούσε το σχολείο. Ήταν καλός στη φυσική και τα μαθηματικά αλλά δεν θα μπορούσε να πει το ίδιο για τα τα αρχαία και τα λατινικά.

Ωστόσο, δεν είχε ποτέ κακούς βαθμούς. «Κακό παιδί δεν ήμουν, αλλά μου άρεσαν οι επαναστάσεις», λέει χαρακτηριστικά.

Από μικρός ήταν δυναμικός και αυτοσυντηρούμενος. «Δούλευα στον πατέρα μου ή ακόμα και σερβιτόρος, για να έχω τα δικά μου λεφτά».

Ήταν πάντα μέσα σε όλα αλλά με μέτρο «ελεγχόμενος και όχι ακραίος». Ήταν άραγε ο ωραίος της τάξης; Ποτέ δεν ένιωσε έτσι, υποστηρίζει.

Ολοκληρώνει τις σπουδές του και μετακομίζει στο Λονδίνο όπου μαγειρεύει μέχρι και για την βασιλική οικογένεια. Την πρώτη του δουλειά ως μάγειρας στο Λονδίνο την έπιασε δίνοντας ψεύτικο βιογραφικό.

Ωστόσο τα πράγματα εκεί δεν πήγαν και τόσο καλά: «Επειδή με είχαν φέρει στο αμήν σηκώθηκα και έφυγα από το εστιατόριο.

Ο σεφ μου πρότεινε να πάω σε ένα ξενοδοχείο, από τα καλύτερα του Λονδίνου και μου έκανε και συστάσεις.

Έστειλα λοιπόν το ίδιο βιογραφικό αλλά λίγο αλλαγμένο, ότι δούλευα δηλαδή από τα 15 μου αλλά σε καλύτερα εστιατόρια και έπιασα δουλειά, πάλι λόγω βιογραφικού».

Το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν ένα από αγαπημένα στέκια της βασιλικής οικογένειας και ο Άκης το λέει και καμαρώνει ότι έχει μαγειρέψει για την βασίλισσα της Αγγλίας.

Όσο μένει στην Αγγλία σπάνια βγαίνει για να πιει μια μπίρα ή για να διασκεδάσει. Ξυπνούσε πρωί και δούλευε όλη την ημέρα.

Υπήρχε, μάλιστα, διάστημα που έκανε τρεις δουλειές, χωρίς ρεπό μέσα στην εβδομάδα.

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, «The Master Chef».

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ποτέ δεν θα τον δεις να τρώει ένα πιάτο φαγητό, σαν άνθρωπος. «Δεν έχω την πολυτέλεια, επειδή τσιμπολογάω όλη μέρα.

Πολύ σπάνια, αν έχω ρεπό, θα μαγειρέψω στο σπίτι για να φάω. Πολλές φορές, παραγγέλνω απέξω ακόμη και πίτσα ή burger».

Δεν του αρέσει να καλεί κόσμο στο σπίτι γιατί είναι τόσο παθιασμένος με τη δουλειά του που η αγωνία που έχει για το αν αρέσει ή όχι το φαγητό του.

Στους καλεσμένους είναι τόσο μεγάλη που έχει σαν αποτέλεσμα όλοι να διασκεδάζουν εκτός από αυτόν.

«Με νοιάζει αν κάτι δεν αρέσει στον κόσμο. Και όσο μεγαλώνεις και πετυχαίνεις στη δουλειά σου, τόσο περισσότερο νοιάζεσαι για την αποδοχή της».

Από την άλλη, του αρέσει όταν τον καλούν για φαγητό, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να κατακρίνει κανέναν.

 

Η διακριτική προσωπική ζωή

Πολλοί θα έλεγαν ότι για μια περίοδο το όνομα Άκης Πετρετζίκης ακουγόταν πολύ όχι μόνο εξαιτίας της δουλειάς του, αλλά και λόγω της σχέσης τους με την Demy.

Ήταν το 2012 όταν οι φωτογράφοι τους «έπιασαν» να κάνουν βόλτες στον Φλοίσβο.

Ενώ για τα υπόλοιπα δύο περίπου χρόνια που κράτησε η σχέση τους και οι δύο διατηρούσαν μονίμως χαμηλούς τόνους.

Ακόμη και μετά τον χωρισμό τους στα τέλη του 2014, κανείς ποτέ δεν έκανε ξεκάθαρες δηλώσεις για τον άλλον ή αναφέρθηκε στην αιτία του χωρισμού τους.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως το 2014 ήταν έτος αλλαγών για τον Άκη Πετρετζίκη.

Από την μία χώρισε, αλλά από την άλλη ανέλαβε την πρώτη του τηλεοπτική εκπομπή όπου και ήταν κεντρικό παρουσιαστής.

Η δική του εκπομπή τότε στο MEGA λεγόταν «Κάντο όπως ο Άκης».

Στις οποίες ο Άκης με συνέπεια προσπαθούσε να μπει στα ελληνικά νοικοκυριά και συγκεκριμένα στις κουζίνες των Ελληνίδων.

 

Το μεγάλο προσωπικό στοίχημα

Βέβαια με το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό του ήταν άλλο. Τo «Κitchen lab». Ο δικός του χώρος στην Αγία Παρασκευή, όπου αρχικά δοκίμαζε νέα φαγητά.

Σκεφτόταν τις συνταγές για το περιοδικό του, έστηνε το νέο του βιβλίο, μαγείρευε και άλλα.

Ωστόσο, γρήγορα το Kitchen Lab, όπως και το «αδελφάκι» του το Burger Ap έγιναν από τα πιο in στέκια στην Αγία Παρασκευή.

Καθώς εκεί οι φαν του Ακη Πετρετζίκη μπορούν να δοκιμάσουν το brunch και τα μπέργκερ του.

Πρόκειται για δύο μαγαζιά που ουσιαστικά βρίσκονται δίπλα δίπλα.

Στο Kitchen Lab θα βρεις θρεπτικά γεύματα με πρωτεΐνη και πολλές επιλογές για brunch, κυρίως pancakes, αυγά benedict και άλλα.

Στο Burger AP βασικός πρωταγωνιστής είναι φυσικά τα μπέργκερ, αλλά και τα φαλάφελ που έχουν την υπογραφή του σεφ.

Η δημιουργία αυτών των χώρων πάντως δεν «στέρησαν» στον Ακη την παραμονή του στην τηλεόραση. Ο σεφ συνέχισε να κάνει αυτό που καλά ξέρει μέσα από την συχνότητα του Mega.

Παρουσιάζοντας το «Κάντο όπως ο Άκης», το «Ιστορίες από την Λίστα» και στην συνέχεια το «Ready, steady, cook» στον Alpha.

Μέσα σε όλα αυτά δημιούργησε και την «Άκης Πετρετζίκης ΜΟΝ ΕΠΕ», μία εταιρία που εκτός από τα μαγαζιά του.

Περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο κανείς μπορεί να βρει διάφορα είδη δώρων και προϊόντα για το σπίτι και την κουζίνα, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

Το 2017 αποφάσισε να αλλάξει τηλεοπτική στέγη και να μετακομίσει στον ΣΚΑΪ με το ίδιο πάντα project και με το ίδιο όνομα… Kitchen lab.

Ο πρώτος χρόνος κύλησε φυσιολογικά με κάποια σκαμπανεβάσματα στα νούμερα και ο δεύτερος δεν συνέβη ποτέ.

Ήταν αρχές Ιουνίου όταν ο «ΣΚΑΪ» με μία λιτή ανακοίνωση (19 λέξεων) αποκάλυψε πως ο Άκης Πετρετζίκης δεν θα συνεχίσει στον σταθμό.

Μπορεί τότε να έκλεισε το κεφάλαιο «ΣΚΑΪ» για τον Ακη, αλλά άνοιξε ένα άλλο, στην προσωπική του ζωή.

Το κορίτσι που «έσβησε» την φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, είχε ανάψει την δικιά του, καθώς το ζευγάρι ήταν μαζί για κάποιους μήνες.

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου που σήμερα είναι μία πανέμορφη κοπέλα, απόφοιτη βιολογίας.

Ανέβαζε συχνά φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram με τον γοητευτικό σεφ, δείχνοντας πόσο ερωτευμένοι ήταν οι δυο τους.

Και αυτή η σχεση τελείωσε, όμως, και πλέον ο γοητευτικός σεφ δείχνει ότι έχει βρει το λιμάνι του, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή.

πηγή: περιοδικό ciao