Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: Τα δύσκολα χρόνια και ο θάνατος της μητέρας

21 Σεπτεμβρίου 2021 18:00

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: Τα δύσκολα χρόνια και ο θάνατος της μητέρας

Το άστρο της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη έχει ανατείλει εδώ και μερικά χρόνια. Η 28χρονη ηθοποιός, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha «Σασμός».

Aποτελεί ένα από τα πλέον ταλαντούχα πρόσωπα της νέας γενιάς και ήδη καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Η Φαμέλη ασχολείται με την υποκριτική από το 2015. Μεγάλωσε στον Νέο Βουτζά και μέσα σε καλλιτεχνικό οικογενειακό περιβάλλον.

Ο πατέρας της είναι μουσικός και συνθέτης και η μητέρα της σχεδιάστρια κοσμημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αδελφός της Kωνσταντίνος.

Bγήκε επίσης ηθοποιός και με σπουδές στη σκηνοθεσία κινηματογράφου, ενώ η αδελφή της, Ζωή είναι σκηνογράφος και φωτίστρια.

Από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός. «Από κοριτσάκι έκανα μιμήσεις, έπαιζα κουκλοθέατρο, έκανα παραστάσεις με τα αδέλφια μου, άρχισα να βλέπω κινηματογράφο πολύ νωρίς.

Πιθανώς φταίει που συνδέθηκα με το χορό από παιδί», έχει πει χαρακτηριστικά (στο σάιτ monopoli).

Υπήρξε μαθήτρια καλλιτεχνικού σχολείου και αρχικά ασχολήθηκε με τον χορό. «Ο χορός ήταν η ζωή μου όλη. Το όνειρο, το πάθος μου και άλλα τέτοια κλισέ.

Η τότε κολλητή μου φίλη, η Έλλη, μου ανακοίνωσε μια ημέρα πως δεν θα παίζαμε κούκλες γιατί είχε γραφτεί στο μπαλέτο.

Τότε αποφάσισα να την ακολουθήσω. Κι εκεί βρήκα τον εαυτό μου, στα έξι μου χρόνια», ανέφερε.

«Έχω έρθει αντιμέτωπη με κρίσεις πανικού»

Ο κόσμος της πρωταγωνίστριας σείστηκε στα 17 της χρόνια όταν δέχθηκε ένα πολύ σκληρό χτύπημα από τη μοίρα καθώς έχασε τη μητέρα της.

«Από μικρούλα ο περίγυρος με αντιμετώπιζε ως ώριμο παιδί. Κι αυτό όταν πέθανε η μητέρα μου, ενισχύθηκε. Δεν ξέρω πώς θα ήμουν αν η μαμά μου ζούσε.

Σίγουρα, ένας θάνατος σε αλλάζει αλλά από την άλλη σε φέρνει και πιο κοντά στη ζωή. Για παράδειγμα, από τη στιγμή που πέθανε η μαμά μου, έχω την ανάγκη να συνδέομαι πιο ουσιαστικά με τους ανθρώπους.

Πέρασα από τη διαδικασία του πένθους αργά, πολύ πιο μετά από τον θάνατό της. Έχω έρθει αντιμέτωπη με κρίσεις πανικού, με μη διαχειρίσιμες φοβίες κι όταν πια το ξεπέρασα, τότε ενηλικιώθηκα.

Δεν ενηλικιώθηκα στα 18 αλλά πολύ αργότερα. Ενηλικιώθηκα όταν αποφάσισα να ζήσω σ’ ένα σπίτι με τον εαυτό μου και να είμαι χαρούμενη», δήλωσε για εκείνη την τόσο δύσκολη περίοδο.

Το διπλό επίθετο

Η ηθοποιός αποφάσισε να διατηρήσει το επώνυμο της μητέρας της. «Το Φαμέλη είναι το επίθετο της μητέρας μου και όταν την έχασα, αποφάσισα να το κρατήσω. Ήθελα να την κουβαλάω μαζί μου», έχει πει παλαιότερα.

Ο θάνατος της μητέρας της αποτέλεσε έναν από τους λόγους που σταμάτησε το μπαλέτο μιας το είχε συνδέσει μαζί της.

«Ήταν μια επώδυνη απώλεια. Όταν, στα 17 μου, πέθανε η μητέρα μου, οι καθηγήτριες μου (που είναι κάτι σαν μαμάδες μου) με πίεζαν να συνεχίζω. Αλλά εγώ δεν άντεξα ψυχολογικά. Μου ήταν δυσβάσταχτο.

Συνάμα είχε αρχίσει να με απασχολεί η υποκριτική. Δεν μπορούσα να αποφασίσω και το άφησα στην τύχη. Είχα βάλει διλήμματα στον εαυτό μου:

Πως αν περάσω στην ΚΣΟΤ (σ.σ. Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης) θα επιλέξω τον χορό – τελικά πέρασα στις εξετάσεις του ΥΠΠΟ.

Και μετά νέο δίλημμα: αν περάσω στο Εθνικό ή στο Τέχνης θα κάνω θέατρο. Έτσι κι έγινε. Όμως, πια, έχω μετανιώσει. Θα ήθελα να έχω πάρει ένα πτυχίο χορού και μετά να μπω στο θέατρο», επισήμανε.

Το πρώτο βήμα έγινε στον κινηματογράφο

Η Φαμέλη έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό δίχως επιτυχία. Φοίτησε, τελικά, στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολου Κουν και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2014.

Δεν ήταν, πάντως, εύκολο να βρει δουλειά. Έτσι, αρχικά εργάστηκε ως σερβιτόρα, ενώ κάποια στιγμή σκέφτηκε να τα παρατήσει.

Τότε, όμως, δέχθηκε πρόταση να λάβει μέρος σε ταινία. Ήταν το «Ουζερί Τσιτσάνης», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.

«Βοήθησε πολύ η συμμετοχή μου στο ‘Ουζερί Τσιτσάνης’ και οι θεατές με έμαθαν στην ώρα μου. Ακολούθησε η τηλεόραση», τόνισε η ίδια.

Μετά από αυτό, όλα πήραν τον δρόμο τους. Γρήγορα ήρθε και η τηλεόραση με τη σειρά «Η ζωή εν τάφω». Στη συνέχεια, συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Παράλληλα, στο ενεργητικό της καταγράφει και συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις, με τελευταία την «Αντιγόνη».

Η φετινή σεζόν τη βρίσκει στο καθημερινό σίριαλ «Σασμός», δηλαδή στο πιο απαιτητικό είδος της τηλεόρασης.

«Καλούμαι κάθε ημέρα να είμαι παρούσα, διαβασμένη, σε εγρήγορση, οι ρυθμοί είναι αδιανόητα γρήγοροι. Είναι τρομερή εξάσκηση να λειτουργείς γρήγορα και αποτελεσματικά.

Προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερη μπορώ, όταν τρέχουν τα πράγματα. Από την άλλη, η έλλειψη χρόνου που εγγυάται τη σωστή εξέλιξη των πραγμάτων με τρελαίνει.

Mου προκαλεί ένταση και γκρίνια. Έχει να κάνει, λοιπόν, και με το πώς επιλέγεις να δεις τα πράγματα», σημείωσε.

«Στον ‘Σασμό’ παίζω στο σπίτι μου»!

Αναφερόμενη στη σειρά, είπε (στον Alpha): «Ο ‘Σασμός’ είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Ο Ορφέας Αυγουστίδης παίζει με τη μαμά του και εγώ παίζω στο σπίτι μου.

Δηλαδή, το πατρικό σπίτι της τηλεοπτικής Αργυρώς, είναι το δικό μου πατρικό σπίτι, αυτό που μεγάλωσα.

Η σκηνογράφος διάλεξε τυχαία το πραγματικό μου παιδικό δωμάτιο για δικό μου δωμάτιο στη σειρά. Το ίδιο και με το δωμάτιο της μαμάς μου, που το διάλεξε για την τηλεοπτική μαμά μου.

Στη σειρά έχω μια σκηνή που φτάνω στο σπίτι μετά από χρόνια που ήμουν στην Αυστραλία και η συγκίνησή μου ήταν πραγματική, γιατί λόγω δουλειάς δεν πήγαινα συχνά.

Το είδα φτιαγμένο και με πολύ κόσμο και συγκινήθηκα. Είχα καιρό να το δω με τόσο κόσμο».

«Κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την εξουσία τους σε βάρος μου»

Η άνοδος της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη συνέπεσε δυστυχώς με το ξέσπασμα του metoo, που έχει προκαλέσει «σεισμό» στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μάλιστα, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει βιώσει και η ίδια δυσάρεστες καταστάσεις και μάλιστα από γνωστά πρόσωπα.

«Ομολογώ πως δεν ήξερα για όλα αυτά τα πράγματα. Είχα ακούσει για άσχημες συνθήκες σε πρόβες, ναι. Όμως, δεν ήξερα ότι συνέβαιναν αποτρόπαιες πρακτικές.

Ένιωσα αηδία για το ανθρώπινο είδος. Κι όχι μόνο για τα γεγονότα καθαυτά αλλά γιατί χτυπήθηκε πολύ ο χώρος μας, ενώ όλοι ξέρουμε ότι τα ίδια συμβαίνουν και στις τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, παντού!», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχω δεχθεί επίθεση αλλά έχω πάρει μια μυρωδιά. Υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την εξουσία τους εις βάρος μου.

Κι εγώ αποχώρησα από τη συνεργασία. Έτυχε να μπορώ να καλύψω τις βιοποριστικές μου ανάγκες.
Και μιλώ για ‘βαριά’ ονόματα του θεάτρου που εκτιμάμε και (οι περισσότεροι) τρελαινόμαστε να δουλέψουμε μαζί τους».

Ζευγάρι με τον Θανάση Τότσικα

Τα πράγματα δεν πάνε καλά μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο για τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη αλλά και σε προσωπικό.

Η ηθοποιός έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του Θανάση Τότσικα, αδελφό του Αποστόλη Τότσικα. Οι δυο τους είναι μαζί εδώ και περίπου δύο χρόνια και δείχνουν ευτυχισμένοι.

Μετά τις «Άγριες Μέλισσες», η Φαμέλη πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Σιωπηλός Δρόμος», στην οποία οπερατέρ ήταν ο σύντροφός της. Εκεί γνωρίστηκαν και έπειτα από λίγο σύναψαν δεσμό.

Το ζευγάρι έκανε φέτος κοινές διακοπές. Τον προηγούμενο μήνα βρέθηκαν στη Σύρο, όπου η Φαμέλη ήταν καλεσμένη στον γάμο της Δανάης Μιχαλάκη και του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Μιλώντας παλαιότερα στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου», είχε πει για τον αγαπημένο της: «Ο σύντροφός μου μοιάζει αρκετά με τον αδελφό του, τον Αποστόλη Τότσικα.

Είναι δύο όμορφα παιδιά. Δεν με έκρινε στις ‘Άγριες Μέλισσες’ αλλά μπορεί να σχολιάζαμε μια σκηνή. Ο Θανάσης με βοηθούσε πολύ με τα λόγια. Να τα μάθω».

«Για δύο λεπτά δεν καήκαμε οικογενειακώς»!

Το καλοκαίρι του 2018 ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη λόγω της φωτιάς στο Μάτι, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή τόσο σε εκείνη όσο και την οικογένειά της.

«Έχω ζήσει πολλές φωτιές στο Νέο Βουτζά. Πάντα πηγαίναμε στο Μάτι για ασφάλεια. Δεν υπήρχαν stand by πυροσβεστικά. Είναι τρομερό το ότι πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Για δύο λεπτά δεν καήκαμε οικογενειακώς. Σωθήκαμε επειδή γνωρίζαμε την περιοχή. Δεν μπορώ να περάσω από την περιοχή. Σε πιάνει η ψυχή σου.

Να έχεις μεγαλώσει μέσα στα γιασεμιά και τώρα υπάρχει το τίποτα. Έχουν χαθεί τόσες ψυχές. Περνάω απ’ έξω και κλείνω τα μάτια μου», τόνισε.