Νένα Μεντή: «Άφησα το θέατρο τέσσερα χρόνια, δεν το άντεχα, είπα ότι δεν είναι για μένα»

5 Οκτωβρίου 2021 08:20

Νένα Μεντή: «Άφησα το θέατρο τέσσερα χρόνια, δεν το άντεχα, είπα ότι δεν είναι για μένα»

Η Νένα Μεντή ήταν καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2Night Show. Σε μια συνέντευξη ποταμό, ξετύλιξε ζωή καριέρα, απώλειες και κέρδη από μια πορεία που τα είχε όλα.

Νένα Μεντή: «Άφησα το θέατρο τέσσερα χρόνια, δεν το άντεχα, είπα ότι δεν είναι για μένα».

«Έχω περάσει πολλά κακά στη ζωή μου, από θανάτους και απώλειες. Ο πρώτος μου άντρας, ο Κώστας Στυλιάρης έφυγε στα 34 του χρόνια. Δεν υπάρχει αυτό το σοκ. Ακόμη και τώρα που έχει περάσει τόσος καιρό και αναπολώ τη στιγμή, δεν το χωράει ο νους μου. Γερός άνθρωπος και πέθανε ξαφνικά. Μόλις είχαμε γυρίσει την ταινία “Ο Θίασος”, εκείνος παίζει τον φασίστα και εγώ είπα ένα τραγούδι. Μετά από έναν χρόνο και λιγότερο, πέθανε.

Για δύο τρία χρόνια δεν μπορούσα να πάω σινεμά να δω την ταινία. Όταν πήγα έπεσα από το κάθισμα, δεν το άντεχα. Ήταν πολύ νέος ήταν πολύ ξαφνικό αυτό που έγινε».

Για τέσσερα χρόνια έμεινε εκτός θεάτρου

«Άφησα το θέατρο τέσσερα χρόνια, δεν το άντεχα, είπα ότι δεν είναι για μένα. Το 1978 συνέβη κάτι με το θίασο που ήμουν και το άφησα. Είπα ότι έχω άλλα μυαλά, όχι ότι ήμουν σωστή εγώ, αλλά δεν μπορούσα να προσαρμοστώ. Πήρα τον δεύτερο άντρα μου τότε… Δεν είμαστε παντρεμένοι. Ο γάμος είναι αχρείαστο πράγμα. Ένα χαρτί που υπογράφεις».

«Όταν επέλεξα να σταματήσω το θέατρο για τέσσερα χρόνια, άνοιξα ένα μαγαζί αλλά τρεις μήνες άντεξα! Τον υπόλοιπο καιρό έπαιζα χαρτιά γιατί είμαι χαρτόμουτρο.Είναι ωραίο άμα σου αρέσει, προσέχεις και έχεις συγκέντρωση».

Η κόρη της άλλαξε τα δεδομένα της

«Έκανα όμως παιδί το οποίο ήθελα δεν ήθελα, μάλλον μέχρι να μείνω έγκυος δεν ήθελα παιδί αλλά να είμαι ελεύθερη, κατάλαβα ότι εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα και έπρεπε να πάρω την μεγάλη απόφαση. Κάνω το παιδί μου που ήταν και η μεγάλη ευτυχία της ζωής μου γιατί είναι μοναδικό και δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Αφού έκανα το παιδί μου, ε δεν μπορούσα πια να παίζω γιατί είχα το παιδί. Θα τρέχω να παίζω πόκες;». «Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να το σταματήσω. Γενικά δεν δυσκολεύομαι. Κόβω το τσιγάρο, κόβω το θέατρο, κόβω τους άντρες. Έχω πολλή δύναμη».

«Έχω μια σκληρότητα που, όμως, δεν είναι σε πρώτο επίπεδο γιατί είμαι συγχρόνως και λιώμα. Δηλαδή αγαπάω πολύ και νοιάζομαι τους φίλους μου και μπορώ να βοηθάω ανθρώπους. Δεν είμαι ένας σκληρός άνθρωπος».

https://youtu.be/JpnGip0HRUY