Νίκος Κουρής: «Δεν μιλάω σε κριτικούς, δεν έχω σχέση με κανέναν»

20 Οκτωβρίου 2021 09:40

Νίκος Κουρής: «Δεν μιλάω σε κριτικούς, δεν έχω σχέση με κανέναν»

Ο Νίκος Κουρής μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τον ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες, για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί και τον λόγο που επηρεάστηκε αρνητικά από μια κριτική.

Νίκος Κουρής: «Δεν μιλάω σε κριτικούς, δεν έχω σχέση με κανέναν».

«Είχα προτεραιότητα το θέατρο, δεν είχα χρόνο για τηλεόραση. Το θέατρο είναι μια σκλαβιά, πολύ κουραστική, επίπονη, ψυχοφθόρα αλλά και πολύ ευχάριστη. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά, σου ζητάει τα πάντα. Στο θέατρο δεν είχα νιώσει τόση χαρά και επικοινωνία με τον κόσμο που ένιωσα στο παιχνίδι. Παλιά δεν δεχόμουν ότι θέλω να με αγαπούν, ήθελα να εκτιμούν αυτό που κάνω. Τώρα στα 48 μου ξέρω ότι το να σε αγαπούν γι αυτό που κάνεις και που είσαι, είναι πιο σημαντικό. Το τηλεπαιχνίδι έχεις μια αμεσότητα που δεν την είχα ζήσει. Με έχει αλλάξει. Τώρα έρχονται και μου μιλούν, παλιά δεν τολμούσαν γιατί ήμουν βαρύς».

«Τα τελευταία 3-4 χρόνια που άλλαξα και ρεπερτόριο στο θέατρο, που συναντήθηκα με άλλους ανθρώπους, με ανθρώπους που υπάρχει μια ισότητα. Στον χώρο του θεάτρου έχουμε δεχτεί μεγάλη πίεση. Υπήρχαν πολλές αυθεντίες και “πρέπει”, άνθρωποι πιεσμένοι και ήμουν μέσα σε αυτούς. Αξιολογικά δεν είναι τίποτα καλύτερο ή χειρότερο ανάμεσα στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά. Το δύσκολο είναι να το κάνεις καλά. Η αγωνία μου έκανε πολύ κακό και δεν πέρναγα καλά».

Οι κριτικές του έκαναν κακό και καλό

«Είχα πολύ καλές κριτικές γι αυτό την “ψώνισα”. Και δεν το καταλάβαινε κανείς ότι την ψώνισα, την είχα ψωνίσει μέσα μου. Το ψώνιο το θεωρώ ως εξής: κάτι σου λένε, κάτι πιστεύεις, κάτι νομίζεις και αυτό σε ωρίζει. Αυτό που νομίζεις σε σκλαβώνει. Όλα τα πράγματα παίζονται όταν γυρίζεις σπίτι σου, με τους δικούς σου ανθρώπους».

«Πήρα μια κακή κριτική δικαίως, από τον Κ. Γεωργουσόπουλο, την πρώτη φορά στην Επίδαυρο. Μου στοίχισε πάρα πολύ, ήμουν ταμπουρωμένος στο σπίτι μου. Νόμιζα ότι όλοι γελάνε μαζί μου. Δεν μιλάω σε κριτικούς, δεν έχω σχέση με κανέναν. Ήταν άγριο για εμένα αλλά ήταν τόσο αλήθεια. Δεν είμαι αχάριστος ήμουν ευνοημένος στις κριτικές».

Με την σύζυγό του είναι μαζί 16 χρόνια

«Είμαστε 16 χρόνια μαζί. Δεν είναι σύζυγος η Έλενα όταν δουλεύουμε μαζί. Είναι πολύ μεγάλη καλλιτέχνης και έχω μεγάλο θαυμασμό. Οι άνθρωποι του χώρου το ξέρουν. Είναι σπουδαία».