Αλλαντικά Καυκαλιά

25 Οκτωβρίου 2021 18:24

Η Εταιρεία Αλλαντικών Καυκαλιά άρχισε να παράγει τα παραδοσιακά αλλαντικά της το 1978 με βάση τις πατροπαράδοτες συνταγές των παππούδων της οικογένειας Καυκαλιά. Ο Χρυσόστομος και η Ελπίδα Καυκαλιά ξεκίνησαν και ακολούθως ανέλαβαν οι θυγατέρες Νίκη και Γεωργία.

Τα μοναδικά προϊόντα μας φτιάχνονται με σεβασμό στην παράδοση και με το μεράκι και την πείρα που μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά. Τα αλλαντικά μας παράγονται αποκλειστικά από κρέατα κυπριακής προέλευσης που ωριμάζουν φυσικά με αλάτι, κρασί της περιοχής Πιτσιλιάς και καπνίζονται παραδοσιακά με ξύλα, διατηρώντας τα έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς προσθήκη συντηρητικών.

Τα προϊόντα μας έχουν πάρει τα βραβεία ποιότητας:

2006 : Η Tσαμαρέλλα διακρίνεται από την SLOWFOOD ως Presidium, τίτλος που δίνεται για προϊόντα μοναδικά, ανεκτίμητα που τείνουν να εκλείψουν.

2011: Τσαμαρέλλα ως καλύτερο Κυπριακό Προϊόν από τα Time Out Eating Awards.

2017: Λούντζα Πιτσιλιάς ως η καλύτερη στην κατηγορία της από τον Γαστρονόμο.

2021: Το Χοιρομέρι Πιτσιλιάς, η Λούντζα Πιτσιλιάς και το Λουκάνικο Πιτσιλιάς έχουν κατοχυρωθεί ως ΠΓΕ ( Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης).

Το φίλεμα του Επισκέπτη

Από το κατάστημά μας στον Αγρό μπορεί ο κάθε επισκέπτης να δοκιμάσει τα προϊόντα μας μαζί με τοπικό κρασί και ζιβανία και να τύχει ξενάγησης. Εκτός από τα προϊόντα μας μπορεί να βρει και άλλα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα.