Άγριες Μέλισσες – Δημήτρης Πλειώνης: «Ο Σαραντόπουλος είναι πάντα στο πλευρό της Ουρανίας – Ο Κυριάκος νιώθει ότι απειλείται»

29 Οκτωβρίου 2021 20:15

Άγριες Μέλισσες - Δημήτρης Πλειώνης: «Ο Σαραντόπουλος είναι πάντα στο πλευρό της Ουρανίας - Ο Κυριάκος νιώθει ότι απειλείται»

Ο Δημήτρης Πλειώνης συνεχίζει στον τρίτο κύκλο της σειράς Άγριες Μέλισσες στον ρόλο του Άλκη Σαραντόπουλου. Μίλησε στο περιοδικό TV24 για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της σειράς.

Άγριες Μέλισσες Δημήτρης Πλειώνης: «Ο Σαραντόπουλος είναι πάντα στο πλευρό της Ουρανίας Ο Κυριάκος νιώθει ότι απειλείται».

Επιστρέψατε στις «Άγριες μέλισσες» και είδαμε μια άλλη πλευρά του ήρωά σας. Ο Σαραντόπουλος εκτός από τζέντλεμαν είναι και επαναστάτης;

«Δεν ξέρω αν είναι επαναστάτης. Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος δημοκρατικός, αυτοδημιούργητος που δεν μπαίνει σε καλούπια και θα αντισταθεί σε όλο αυτό που συμβαίνει, γεγονός που με ένα τρόπο θα το πληρώσει. Όμως ξέρει τι θέλει και θα κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του, η ψυχή του και οι αρχές του».

Αντιτίθεται στο καθεστώς;

«Σαφώς δεν είναι προσκείμενος και βλέποντας πού πάει η όλη κατάσταση παίρνει θέση και φυσικά όχι υπέρ της νέας τάξης πραγμάτων».

Τι συνέπειες θα έχει η στάση του αυτή;

«Είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, φασιστικό, που θέλει να είσαι προσκείμενος, διαφορετικά βρίσκεσαι απέναντι. Όμως ο Σαραντόπουλος παίρνει αυτό το ρίσκο, μη γνωρίζοντας πόσο μεγάλες είναι οι συνέπειες όταν το κάνει. Επειδή είναι ελεύθερο πνεύμα δεν φοβάται να σηκώσει το ανάστημά του. Οι καθεστωτικοί τον βάζουν στο μάτι. Βέβαια δεν είναι ένας απλός πολίτης για να τον στείλουν στη Λέρο, γιατί έχει όνομα και επαφές, παρ’ όλα αυτά βρίσκουν τρόπο να τον χτυπήσου».

Θα βοηθάει στην αντίσταση κρυφά;

«Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω».

Πάντως είναι ένας άνθρωπος καθαρός σε όλη την πορεία του, που κρατάει τις αρχές του.

«Είναι ακλόνητη η σταθερότητα του χαρακτήρα του και των “θέλω” του. Δεν είναι τυχαίο που έχει αποδεχτεί την απόφαση της Ουρανίας. Έχει μεγάλο θαυμασμό και αγάπη για εκείνη, σέβεται την απόφασή της να μην είναι μαζί και είναι έτοιμος να τη βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Και οι συνθήκες θα τα φέρουν έτσι ώστε ο ένας να χρειαστεί τον άλλον».

Σε ποιο πλαίσιο;

«Οι γνωριμίες του Σαραντόπουλου και η κοινωνική του θέση μπορούν να βοηθήσουν την Ουρανία στο θέμα του Μπάμπη κι εκείνος προσφέρεται ανιδιοτελώς να τη βοηθήσει προκειμένου να πάει μαζί με τον Κυριάκο να δουν τον γιο του. Δεν υπάρχει ιδιοτέλεια πίσω από αυτή του την πράξη».

Θα υπάρξει εξέλιξη στο ειδύλλιο που είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται;

«Δεν γνωρίζω πού θα οδηγήσει όλο αυτό αλλά ο Άλκης είναι πάντα δίπλα της και αυτό το αναγνωρίζει η Ουρανία. Καλλιεργείται μια αμοιβαία σχέση φιλίας και σεβασμού μεταξύ τους».

Ο Κυριάκος πώς αντιδράει σε αυτό;

«Νιώθει συνέχεια να απειλείται και προσπαθεί κι αυτός να βρει έναν τρόπο να τη διεκδικήσει αλλά συνήθως είναι λανθασμένος».