Η “φίλη” σου, η μπανάνα

21 Απριλίου 2019 10:35

Η δίαιτα της μπανάνας έγινε γνωστή πριν από μια δεκαετία περίπου, όταν την αποκάλυψε ως «μυστικό» της η τραγουδίστρια της όπερας Kumiko Mori. H διάσημη Γιαπωνέζα ανακοίνωσε πως έχασε 7 κιλά με αυτό τον τρόπο και τα καταστήματα φρούτων στην Ιαπωνία δεν προλάβαιναν να προμηθεύονται φρέσκες μπανάνες.

Διάβασε παρακάτω τα βήματα της δίαιτας και τι ακριβώς περιλαμβάνει.

 

-Μόνο μπανάνα για πρωινό Επιτρέπονται μέχρι και τέσσερις μπανάνες. Καλύτερα, περιόρισέ τες στις δύο για να μη φουσκώσεις.
-Η μπανάνα πρέπει να είναι φρέσκια και όχι μαγειρεμένη ή κατεψυγμένη.
-Αν πεινάς ακόμη 15 με 30 λεπτά μετά, μπορείς να φας ένα μπολ με ρύζι ή ένα μπολ με δημητριακά περίπου δύο με δυόμιση ώρες μετά και πάντα ένα πιάτο που δεν ξεπερνά τις 200 θερμίδες.
-Απόλαυσε ένα κανονικό μεσημεριανό και πρωινό, αρκεί το τελευταίο να καταναλώνεται πριν τις οκτώ το βράδυ. Γύρω στις έξι είναι καταπληκτικά.
-Μην παίρνεις επιδόρπιο με τα γεύματά σου. Θα ικανοποιήσεις την όρεξή σου για γλυκό με κάποιο ενδιάμεσο σνακ.
-Σε κάθε γεύμα, πρέπει να τρως μόνο μέχρι το σημείο που νιώθεις ικανοποίηση, αλλά χωρίς να φουσκώνεις. «Ένα στομάχι που είναι πάντα κατά τα 2/3 γεμάτο, δεν χρειάζεται ποτέ γιατρό», λέει μια παλιά γιαπωνέζικη παρουσία.

TIP

Eνόσω θα την εφαρμόζεις, απόφευγε παγωτά, ντόνατ, πατατάκια για σνακ. Ακόμα, να πίνεις το νερό γουλιά-γουλιά και έχε στον νου σου ότι το τελευταίο σου γεύμα πρέπει να είναι 4 ώρες τουλάχιστον πριν πέσεις για ύπνο.