Το πρόβλημα της Παχυσαρκίας – Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Οδύσσεια Κωνστάντουρα

27 Δεκεμβρίου 2021 15:50

Η ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος Οδύσσεια Κωνστάντουρα, μας μιλάει για την επιστημονική λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας.

-Πώς αποφασίσατε να διευρύνετε τις δραστηριότητές σας και να δημιουργήσετε την ODC Clinic;

Καθημερινά για είκοσι και πλέον χρόνια ασχολούμαι με προβλήματα στο θυρεοειδή αδένα, ορμονικές διαταραχές , παχυσαρκία και διατροφικές διαταραχές. Όταν οι ασθενείς μου έφταναν στο σημείο να έχουν ρυθμίσει το θυρεοειδή τους, να έχουν ενεργοποιήσει το μεταβολισμό τους και να έχουν φτιάξει τη διατροφή τους, τη στιγμή δηλαδή που τα θέματα υγείας τους ήταν σε τάξη, ερχόταν πάντα η ερώτηση της επόμενης ημέρας. “Τι θα κάνω τώρα;” Έχω κυτταρίτιδα, έχω χαλάρωση, έχω τοπικό πάχος, έχω αφυδατωμένο δέρμα”.

-Πώς ορίζεται η παχυσαρκία;

Η παχυσαρκία είναι το αποτέλεσμα ενός θετικού ισοζυγίου ενέργειας, δηλαδή της πρόσληψης θερμίδων με την τροφή, οι οποίες υπερβαίνουν την κατανάλωση θερμίδων για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο μηνών ή και ετών ακόμα.

-Ποιοι είναι οι παράγοντες εμφάνισης της παχυσαρκίας;

Η ηλικία (αυξημένη επίπτωση μετά την ηλικία των 50-60 ετών. Παιδιά που ήταν παχύσαρκα σε ηλικία κάτω των 3 ετών έχουν 10% πιθανότητα να παραμείνουν παχύσαρκα στην ενήλικη ζωή και η πιθανότητα αυτή αυξάνεται 40% αν ένας γονέας είναι υπέρβαρος και σε 80% αν και οι δύο γονείς είναι παχύσαρκοι. Επίσης, παιδία ηλικίας 3-10ετών έχουν 50%πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες αν οι γονείς τους έχουν φυσιολογικό βάρος και 70%πιθανότητα αν οι γονείς είναι υπέρβαροι.)

Το φύλο

Βιολογικοί παράγοντες

Παράγοντες συμπεριφοράς (σωματική άσκηση, χρήση οινοπνεύματος κ.α)

Κοινωνικοί παράγοντες

Εθνικότητα

Παθολογικά αίτια

-Τί είναι ο μεταβολισμός και τι σχέση έχει με το βάρος μας;

Ο Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR) είναι η ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται ώστε το σώμα να διατηρήσει τις ζωτικές του λειτουργίες.

Μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας. Πώς μπορώ να τον μετρήσω;

Η μέτρηση του μεταβολισμού σας είναι εύκολη και γρήγορη. Απλά αναπνέετε κανονικά μέσα από μια μάσκα για 10-15 λεπτά. Στο τέλος του τεστ θα μάθετε το ακριβές ποσό θερμίδων που το σώμα σας καταναλώνει καθημερινά. Στο ODCmedclinic χρησιμοποιείται η canopy για πιο ασφαλή και ακριβή αποτελέσματα.

Ποσοστό λιπώδους ιστού

Ποσοστό λιπώδους ιστού >30% του σωματικού βάρους για τις γυναίκες και ποσοστό λιπώδους ιστού >25% για τους άνδρες είναι συμβατό με παχυσαρκία.

Η κεντρική κατανομή του λίπους συνδέεται με μεγαλύτερη συγκέντρωση σπλαχνικού λίπους το οποίο σχετίζεται με αυξημένη εμφάνιση δυσλιπιδαιμιών, υπέρτασης στεφανιαίας νόσου και σακχαρώδους διαβήτη.

-Ποιες είναι οι θεραπείες αντιμετώπισης της παχυσαρκίας;

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Αποτελέσματα σε μία μόνο συνεδρία

Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στο γεγονός ότι τα λιποκύτταρα είναι ευαίσθητα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες τα λιποκύτταρα <> και αποβάλλονται από τον οργανισμό σταδιακά με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές όπως:

Βραχίονες

Κοιλιά

Μηρούς

Γόνατα

Γλουτούς

Το σύστημα Κρυολιπόλυσης είναι κατηγορίας ιατρικής τεχνολογίας σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω υγιείς ιστοί. Μετά από 6 εβδομάδες παρατηρείται σημαντική και μετρήσιμη απώλεια λιπώδους μάζας.

-Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν φαίνονται άμεσα, γιατί η διαδικασία απομάκρυνσης των λιποκυττάρων από το σώμα γίνεται σταδιακά, μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος. Από την 6η έως την 10η εβδομάδα θα μπορείτε να παρατηρείτε τη διαφορά, ωστόσο το υποδόριο λίπος στην περιοχή θεραπείας ενδέχεται να ελαττώνεται και στους επόμενους μήνες.

-Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;

Τα λιποκύτταρα καταστρέφονται και απομακρύνονται μόνιμα από το σώμα σας, επομένως το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Ωστόσο είναι σημαντικό να προσέχετε τη νέα σας γραμμή υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση. Συμπληρωματικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλες μέθοδοι για περεταίρω απώλεια λιπώδους ιστού.

ΘΕΡΜΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

To Encurve είναι ο εύκολος και άνετος τρόπος για τη μείωση των λιποκυττάρων μέσω της απόπτωσης, με την εφαρμογή επαγωγικών βραχέων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων προκαλώντας τοπική υπερθερμία. Η λειτουργία του μέσω ελεγχόμενης διοχέτευσης ενέργειας δρα στοχευμένα και σε βάθος στα λιποκύτταρα. Το Encurve χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη συχνότητα (27.12MHz) για να στοχεύσει επιλεκτικά και να θερμάνει τα λιποκύτταρα στη βέλτιστη θερμοκρασία ώστε να προκαλέσει μετουσίωση των κυττάρων, οδηγώντας σε κυτταρικό θάνατο.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Με τον όρο μεσοθεραπεία σώματος, αναφερόμαστε στην έγχυση ειδικών ουσιών κάτω από την επιφάνεια του δέρματος (ενδοδερμικά). Η θεραπεία αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει μία πληθώρα δερματικών προβλημάτων και ατελειών του σώματος.

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι ενέσιμη τεχνική και μπορεί να εφαρμοστεί στους γλουτούς, τους μηρούς και γενικότερα σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει τοπικό λίπος και κυτταρίτιδα.

ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ

Η θεραπεία διεισδύει στους βαθύτερους ιστούς, μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων , βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, προάγει την σύνθεση του κολλαγόνου και ενεργοποιεί την διαδικασία κυτταρικής ανάπλασης.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΡΥΡΟΛΙΠΟΛΥΣΗ CRYSTAL

-Τί είναι η Ιατρική Κρυολιπόλυση;

Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στο γεγονός ότι τα λιποκύτταρα είναι ευαίσθητα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες τα λιποκύτταρα “πεθαίνουν” και αποβάλλονται από τον οργανισμό σταδιακά με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές όπως:

Βραχίονες (μπράτσα)

Κοιλιά

Μηρούς

Γόνατα

Γλουτούς

Το σύστημα Κυρολιπόλυσης Cristal είναι κατηγορίας ιατρικής τεχνολογίας σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω υγιείς ιστοί. Μετά από 6 εβδομάδες παρατηρείται σημαντική και μετρήσιμη απώλεια λιπώδους μάζας.

-Πόσο διαρκεί μία συνεδρία Ιατρικής Κρυολιπόλυσης Crystal;

H διάρκεια της συνεδρίας ιατρικής Κρυολιπόλυσης Crystal είναι 50 με 60 λεπτά ανά περιοχή θεραπείας, κατά την οποία μπορείτε να διαβάζετε ή να ακούτε μουσική.

Μπορώ να συνεχίσω τις καθημερινές μου δραστηριότητες μετά από την θεραπεία με το Crystal;

Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας με το Crystal εφόσον πρόκειται για μη- επεμβατική θεραπεία. Μπορείτε να συνεχίσετε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως μετά.

-Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν φαίνονται άμεσα, γιατί η διαδικασία απομάκρυνσης των λιποκυττάρων από το σώμα γίνεται σταδιακά, μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος. Από την 6η έως την 10η εβδομάδα θα μπορείτε να παρατηρείτε την διαφορά, ωστόσο το υποδόριο λίπος στην περιοχή θεραπείας ενδέχεται να ελαττώνεται και στους επόμενους μήνες.

enCurve (Σμίλευση σώματος με Ραδιοσυχνότητες)

Η εύκολη και άνετη μέθοδος για μείωση της περιφέρειας.

Το enCurve μειώνει τα λιποκύτταρα με τη χρήση RF, οι οποίες προκαλούν την απόπτωσή τους. Αποδίδοντας ελεγχόμενη ενέργεια απευθείας στα λιποκύτταρα, το enCurve με την ιδανική συχνότητα (27.12MHz) συνδυαστικά με την ισχύ των 300 Watts στοχεύοντας και θερμαίνοντας τα λιποκύτταρα, προκαλεί την απόπτωσή τους.

Η κεφαλή του enCurve μπορεί να τοποθετηθεί ταυτόχρονα πάνω από την κοιλιά και τη μέση. Το enCurve είναι ένα εξελιγμένο σύστημα για την καταστροφή των λιποκυττάρων εξασφαλίζοντας τέλειες καμπύλες χωρίς δυσφορία του ασθενή.