Έτσι μοίρασε την περιουσία ο Γιώργος Τράγκας!

25 Δεκεμβρίου 2021 08:15

Έτσι μοίρασε την περιουσία ο Γιώργος Τράγκας!

Ο Γιώργος Τράγκας, ήταν σαφέστατα ένας από τους πιο πετυχημένους δημοσιογράφους και εκδότες ενώ ήξερε να παίζει τα media στο ένα του χέρι, όπως κανένας άλλος. Γι’ αυτό και η περιουσία που απέκτησε με την δουλειά του και τις συμφωνίες του, ήταν μεγάλη.

Έτσι μοίρασε την περιουσία ο Γιώργος Τράγκας!

Ο εκδότης είχε πολλές αγάπες. Για την καλή ζωή, για να κάνει να περνάει καλά η αγαπημένη του σύζυγος αλλά η μεγαλύτερή του αποδεικνύεται διαχρονικά και χωρίς αμφιβολία η Γαλλία. Από το Παρίσι όπου, διαθέτει κατοικία μέχρι τα παράλια της Κυανής Ακτής αυτής όπου διέθετε εξοχικό..

Είναι γνωστό σε όλους και κοινό μυστικό στον ραδιοφωνικό σταθμό που και εργαζόταν στα βόρεια προάστια της πόλης, που με το που τελείωνε την εκπομπή του έπαιρνε την αγαπημένη του σύζυγο και το σκυλάκι τους και προλάβαιναν την προμεσημβρινή πτήση. Περνούσαν ένα υπέροχο weekend στο σπίτι τους έξω από τη Νίκαια και προς την κατεύθυνση του Μονακό (όπου και γευμάτιζαν συχνά) και ησύχαζαν από το άγχος και το στρες της Αθήνας.

Την Κυριακή το βράδυ με την τελευταία πτήση επέστρεφαν στην Αθήνα. Καθώς τη Δευτέρα το πρωί ο Γιώργος ήταν στη θέση του, στρατιώτης της ενημέρωσης όπως του άρεσε να λέει ο ίδιο για τον εαυτό του.

Τον μικρό του αυτό παράδεισο όπως και το περίοπτο διαμέρισμα στο Παρίσι όπως θα ήταν και φυσικό, θα το αφήσει στην τελευταία σύζυγο και τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής του, Μαρία Καρρά.

Η βίλα στην Εκάλη

Τη βίλα στην Εκάλη ο Γιώργος Τράγκας σύμφωνα με τις πληροφορίες την αφήνει στον μεγάλο του γιο Γιάννη. Ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις και να στήνει πρωτότυπες εταιρικές, συνεχίζοντας το όνομα του πατέρα του.

Ο αείμνηστος εκδότης ποτέ δεν ήταν ούτε προληπτικός, ούτε δεισιδαίμων. Το αντίθετο μάλιστα. Έτσι εμπορικός και πολυμήχανος λοιπόν όπως ήταν την εποχή που έψαχνε να αγοράσει στα βόρεια προάστια το μάτι του έπεσε σε βίλα της Εκάλης, όχι για την περιοχή καθώς ποτέ δεν ήταν ψώνιο, αλλά για την τιμή!

Η τιμή ήταν απίστευτα χαμηλή για την αντικειμενική αξία της περιοχής. Ο λόγος ήταν μακάβριος.

Εκεί ένας υπηρέτης έπαιξε ρόλο στον ξεκληρισμό μιας ολόκληρης οικογένειας, της οικογένειας Χρυσαφίδη και εξαφανίστηκε για την πατρίδα του στη νοτιανατολική Ασία. Μάλιστα οι γείτονες μέσα στη βίλα άκουγαν κρότους και κραυγές και ουσιαστικά οι rich & famous της περιοχής την είχαν βαφτίσει ως στοιχειωμένη!

Άλλο που δεν ήθελε ο εκδότης από την συγκυρία καθώς σε αυτό το σπίτι έβλεπε την ευκαιρία της ζωής του! Σήμερα το σπίτι αυτό κυμαίνεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το βράδυ της 24ης Ιουνίου του 1991, τρεις άνδρες συναντήθηκαν έξω από τη βίλα της οικογένειας Χρυσαφίδη στην Εκάλη. Ήταν ο γείτονάς τους Βασίλης Σαλαπάτας, ο ανιψιός του Μιχάλη Χρυσαφίδη, Αλέξανδρος Μακρίδης και ο διευθυντής πωλήσεων του εργοστασίου του, Αντώνης Γεωργιάδης.Παραβίασαν το σπίτι καθλως η οικογένεια Χρυσαφίδη είχε εξαφανιστεί για περισσότερες από 48 ώρες.

Κατεβαίνοντας στο υπόγειο του σπιτιού, σε τρία ξεχωριστά δωμάτια, εντόπισαν τέσσερα πτώματα, σκεπασμένα με κουβέρτες και πετσέτες.

Ήταν τα μέλη της οικογένειας Χρυσαφίδη, τα οποία είχαν βρει φρικτό θάνατο. Παντού υπήρχαν αίματα και δεν χρειαζόταν να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει πως είχαν βασανιστεί.Η εικόνα ήταν σοκαριστική. Ο 16χρονος Μιχάλης είχε φιμωθεί με ένα κουρελιασμένο πουκάμισο, τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα με νάιλον σχοινί και το πτώμα του είχε σκεπαστεί με μία κουβέρτα.Στο διπλανό δωμάτιο, βρέθηκαν νεκροί ο μεγαλύτερος αδελφός του και ο πατέρας του.Τα χέρια και τα πόδια του μικρού ήταν δεμένα, αλλά όχι και του πατέρα του.

Και τα δύο πτώματα ήταν σκεπασμένα με κουβέρτες και πετσέτες.Στο τρίτο δωμάτιο, εντοπίστηκε το πτώμα της Λιζ Χρυσαφίδη. Η γυναίκα κειτόταν νεκρή, ντυμένη με ένα ακριβό φόρεμα και δεν φορούσε εσώρουχο. Κάτι που οδήγησε τις αρχές στο συμπέρασμα πως είχε βιαστεί. Αν και πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση είχε πάντα για τις αρχές ο Ταϊλανδός μπάτλερ, το παζλ της δολοφονίας της οικογένειας Χρυσαφίδη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Καθώς τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να καταγραφεί με ακρίβεια τι συνέβη τα μοιραία εκείνα 24ωρα στη βίλα της Εκάλη. Και έτσι ο Γιώργος Τράγκας λόγω των τότε συγκυριών απέκτησε μια πολυτελή οικεία στο ένα τρίτο της εμπορικής της τιμής. Ενώ όταν πήγαινε τα πρωινά στο ραδιόφωνο και τον ρώταγαν πως κοιμήθηκε, έλεγε πάντα “σαν πουλάκι”…

Τα διαμερίσματα και τα μετρητά

Ο μικρότερος γιός του εκδότη, Φρέντι θα αναλάβει να συντηρήσει και να εκμεταλλευτεί τα μικρότερα δε αλλά ικανοποιητικής αξία ακίνητα του Γιώργου Τράγκα. Γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Το απίστευτο είναι ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχαν να μιλήσουν πολλούς μήνες για πολιτικούς λόγους και ο Γιώργος Τράγκας βγήκε ανοιχτά για τον γιο του και είπε πως “τον λατρεύει και δεν πρόκειται να τον αποκληρώσει ποτέ και ας έχουν τσακωθεί”. Μάλιστα, ο Φρέντι συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην επικοινωνία και στο marketing και στον πολιτικό αλλά και τον οικονομικό χώρο.

Οι πληροφορίες που ανέφεραν για μια βίλα στην Μύκονο που βρίσκεται στα χέρια του Τράγκα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Καθώς ο εκδότης νοίκιαζε ανά σεζόν στο κοσμποπολίτικο νησί του Αιγαίου. Και αυτό μέχρι πριν είκοσι χρόνια που σταμάτησε να παραθερίζει στην Μύκονο. Και να πηγαίνει πλέον για διακοπές στη νότια Γαλλία. Και “πουθενά αλλού καθώς το κλίμα είναι μοναδικό” όπως του άρεσε να λέει σε συζητήσεις. Οι καταθέσεις σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Αλλά και εδώ ο εκδότης φάνηκε δίκαιος και προστατευτικός σε όλους. Καθώς οι οικονομίες του θα μοιραστούν ισόποσα στην τελευταάι σύζυγο του και τους δύο γιούς του.

Το ίδιο θα γίνει και με το άνοιγμα των τραπεζικών του θυρίδων καθώς θα είναι όλοι παρόντες. Όσο για τις “καταθέσεις στην Ελβετία“ ουδέποτε αποδείχτηκε κάτι τέτοιο. Και οι αρμόδιες οικονομικές αρχές όλων των κυβερνήσεων έψαξαν αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Άρα άνθρακας ο θησαυρός όσο αφορά τις τράπεζες του εξωτερικού…

πηγή: Spirto