Μανώλης Κονταρός: Ο Κρητικός λαουτιέρης που λατρεύει η ελληνική showbiz

28 Δεκεμβρίου 2021 19:00

Είναι από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της κρητικής μουσικής. Εκπληκτικός
λαουτιέρης αλλά και τραγουδιστής, αποτελεί τον αγαπημένο πολλών σταρ της ελληνικής
showbiz. Η πρόσφατη φωτογραφία του στο μαγαζί όπου εμφανίζεται μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Βασίλη Μπισμπίκη έκανε σε χρόνο ρεκόρ τον γύρο του διαδικτύου. Και η ατάκα του για τα «κουμπαράκια» του προκάλεσε πανικό και όλοι έψαχναν να βρουν τι συμβαίνει με την τραγουδίστρια και τον πρωταγωνιστή. Το πιο hot ζευγάρι αυτή τη στιγμή στον χώρο του θεάματος. Και η ατάκα του Μανώλη Κονταρού στάθηκε ικανή να κάνει τη φημολογία ότι σύντομα θα φάμε κουφέτα να οργιάζει.
Ποιος είναι όμως ο διάσημος «κουμπάρος» της Δέσποινας Βανδή και του Βασίλη
Μπισμπίκη; Ο Μανώλης Κονταρός, αποτελεί αναμφισβήτητα ένας από τους
σπουδαιότερους εκπροσώπους της ελληνικής (και δη της κρητικής) μουσικής και έχει
τραγουδήσει πολλά κομμάτια για την παράδοση του τόπου του. Φέτος τον απολαμβάνουμε στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται και ο Γιώργος Τσαλίκης ενώ τον είδαμε και τον απολαύσαμε και στο J2US.
Ο Μανώλης Κονταρός γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1968 στις Βρύσσες Αποκορώνου στα
Χανιά. Είναι γιος του Ιωάννη Κονταράκη (με καταγωγή από τον Tζιτζιφέ Αποκορώνου) και της Άννας, το γένος Μακρυδάκη από το Φρε Αποκορώνου. Έχει τρεις αδερφές, τη Μαρία, τη Γεωργία και τη Ζαχαρένια. Παντρεύτηκε το 1998 την Αθηνά Μαυριδάκη και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά το Γιάννη, την Aννα, τον Ιάκωβο και την Ελένη. Ζει με την οικογένειά του στο Ρέθυμνο.

Μουσικός από μικρός

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από μικρός και συγκεκριμένα σε ηλικία 17 χρόνων. Αρχικά γράφτηκε στη σχολή μουσικών του Ross Daily στα Χανιά, όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα για το λαούτο.
Επιπλέον, ασχολήθηκε από μικρός και με το χορό ως πρωτοχορευτής στον καλλιτεχνικό
όμιλο Αποκορώνου. Με πρότυπα του το Νίκο Μανιά και το Μανώλη Κακλή ξεκινάει την
επαγγελματική του δραστηριότητα βασιζόμενη στο τραγούδι. Σταθμός στην καριέρα του ήταν ο μόνιμος συνεργάτης του επί 18 συναπτά έτη, ο δεξιοτέχνης της λύρας Γεώργιος Τσουρουπάκης με τον οποίο ηχογράφησαν πολλές
δισκογραφικές δουλειές. Οι επιτυχίες είναι πάρα πολλές. Και στην επαγγελματική ζωή του και στην προσωπική. Όταν συνάντησε την Αθηνά Μαυριδάκη. Κατάλαβε ότι ήταν η γυναίκα που θα σημάδευε όλη τη ζωή του. Τα τέσσερα παιδιά τους αποτελούν το επισφράγισμα ενός πολύ μεγάλου έρωτα.

 

Το τρομερό τροχαίο

Ένα άλλο γεγονός που τον σημάδεψε ήταν το τρομερό τροχαίο που παραλίγο να του
στοιχίσει τη ζωή. Από τότε ο Μανώλης Κονταρός αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ενώ για μεγάλο διάστημα ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Ήταν Δεκέμβριος του 2010 όταν έγινε το κακό. Εκείνος ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, και σταματημένος στην άκρη. Ένιωσε αδιαθεσία και αποφάσισε να μην οδηγήσει αλλά να καθίσει προκειμένου να συνέλθει και να επιστρέψει μετά στο σπίτι του. Και ξαφνικά ένα αυτοκίνητο, άγνωστο για ποιο λόγο έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στο δικό του αμάξι.
Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο Μανώλης Κονταρός έδωσε μεγάλη μάχη για να
κρατηθεί στη ζωή.
«Κατ’ αρχάς νοιώθεις ότι χάνεις τα πάντα, ότι γκρεμίζονται τα πάντα. Τότε κουνούσα λίγο τα χέρια μου. Όταν είσαι ένας άνθρωπος που λόγω της δουλειάς σου είσαι μέσα στον κόσμο, είσαι πάντα δυνατός, ήμουν στην καλύτερη στιγμή της ζωής μου, έχω 4 παιδιά, κοινωνικά, επαγγελματικά πήγαινα πολύ καλά και ξαφνικά βρίσκομαι ακίνητος, λες “θέλω να φύγω δεν υπάρχει λόγος να ζω” και δεν σου κρύβω ότι μου πέρασε από το μυαλό να αυτοκτονήσω και είχα βρει και τον τρόπο», είχε δηλώσει για το ατύχημα ο Μανώλης Κονταρός στην εκπομπή “Αυτοψία” του Αντώνη Σρότερ. Θα μεταφερθεί αρχικά στον Ευαγγελισμό. Εκεί σε διάστημα 20 ημερών υποβλήθηκε σε επεμβάσεις στον θώρακα και στη σπονδυλική στήλη.

 

Γλέντι στο κέντρο αποκατάστασης

Μετά θα αναχωρήσει στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας προκειμένου να υποβληθεί σε
θεραπεία αποκατάστασης. Η συνέχεια της εξομολόγησης του Μανώλη Κονταρού είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστική. «Το πόδι μου κούνησε μετά από 7 μήνες. Μάλιστα τη μέρα που κούνησε το πόδι μου είχαν έρθει κάποιοι φίλοι μου από την Κρήτη να με δουν και είχαμε κάνει το δωμάτιο σαν ταβέρνα. Φέρανε μουσικά όργανα, φαγητά και γινόταν γλέντι. Οι Γερμανοί είχαν σαλτάρει. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι κούνησε το πόδι μου. Τότε όλοι πίστευαν πως το νόμιζα αυτό από τη χαρά μου. Όμως δεν ήταν έτσι. Από τότε, με επίμονη προσπάθεια, σηκώθηκα αρχικά στο «Πι» και τώρα δόξα τω Θεώ, περπατώ με πατερίτσες», είχε προσθέσει. Εντύπωση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ είχε φύγει από το κέντρο αποκατάστασης στη Χαϊδελβέργη και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, άργησε πολύ να πάει στην Κρήτη. Ο ίδιος όμως είχε την εξήγησή του. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του είχε παραδεχθεί: «‘Αργησα να πάω στην Κρήτη, γιατί είχα υποσχεθεί στους γονείς μου, ότι θα έμπαινα στο σπίτι μας όρθιος. Κι αυτό δεν μπορούσε να γίνει τους πρώτους μήνες με την θεραπεία, που έπρεπε να κάνω στη Γερμανία, αργότερα στην Αθήνα και στο εξοχικό του πεθερού μου στο Λουτράκι».
Κοντά του στην επάνοδό του στα καλλιτεχνικά δρώμενα, ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας ο οποίος στάθηκε δίπλα του την πρώτη ημέρα του ατυχήματος δίνοντας του θάρρος, καθώς και εκείνος πέρασε την ίδια περιπέτεια.

Δεύτερο τροχαίο

Τελικά με δύναμη ψυχής κατάφερε να σηκωθεί και να περπατήσει. Ωστόσο, το 2016 ένα
δεύτερο τροχαίο ατύχημα του άλλαξε για δεύτερη φορά τη ζωή. Ενώ ταξίδευε οδικώς στην Αθήνα από το Ναύπλιο, μία νταλίκα έπεσε επάνω στο αυτοκίνητο που επέβαινε, μαζί με τρεις συνεργάτες του.
«Το τροχαίο έγινε την ώρα που πηγαίναμε σε μια βάφτιση στο Ναύπλιο. Όταν φτάσαμε σε σταυροδρόμι το φορτηγό μπήκε μέσα στον δρόμο. Αφού και εγώ και οι φίλοι μου που
πηγαίναμε μαζί στη βάφτιση, δεν χτυπήσαμε καθόλου, είναι όλα καλά. Τα υπόλοιπα
φτιάχνουν», είχε πει στο Flashnews. Δυστυχώς όμως η κατάσταση της υγείας του
σπουδαίου καλλιτέχνη επιδεινώθηκε και βρίσκεται καθηλωμένος σε καροτσάκι.


Κολλητός με τη Βανδή

Ο Μανώλης Κονταρός έχει πολλούς φίλους από τον καλλιτεχνικό χώρο. Εκτός από τον
Γιώργο Τσαλίκη που συνεργάζονται φέτος, είναι πολύ καλός φίλος της Δέσποινας Βανδή, με την οποία είχαν συναντηθεί πρώτη φορά μουσικά στην τηλεόραση στο My Greece και στο Σπίτι με το Mega. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες η τραγουδίστρια τον επισκέφθηκε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται μαζί με τον σύντροφό της, Βασίλη Μπισμπίκη, τους οποίους αποκάλεσε χαριτολογώντας «τα κουμπαράκια μου».