Η γη της ελιάς spoiler: με την πλάτη στον τοίχο ο Ισίδωρος

2 Ιανουαρίου 2022 09:10

Η γη της ελιάς spoiler: συμμαχία-βόμβα βάζει σε μεγάλους μπελάδες τον Ισίδωρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Γη της Ελιάς και ο Ισίδωρος βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Όχι μόνο εξαιτίας του δικαστηρίου, αλλά και της αρνητικής στάσης του γιου του, Μάνου.

Η γη της ελιάς spoiler: με την πλάτη στον τοίχο ο Ισίδωρος.

Ο Λυκούργος και η Μυρτάλη πετυχαίνουν τον στόχο τους και γίνονται μια γροθιά κατά του Ισίδωρου και του Μάνου. Η Αθηνά παίρνει μία ανάσα ανακούφισης, έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στην αγαπημένη της -πλέον- Μυρτάλη.

Οι δυο τους συμμαχούν και αλληλοϋποστηρίζονται. Θέλουν να πάρουν τα πάντα από τον Ισίδωρο, με αποτέλεσμα εκείνος να βρεθεί σε απόγνωση. Αισθάνεται πως παλεύει μόνος του και βλέπει το τέλος να πλησιάζει.

Αυτός που την πληρώνει είναι ο Κωνσταντίνος. Ο Ισίδωρος τον κατηγορεί ανοιχτά, φωνάζοντας πως εκείνος φταίει που δεν πέτυχε τον στόχο του. Αυτό που φυσικά δε γνωρίζει, είναι πως ο Κωνσταντίνος συνεχίζει να σκάβει τον λάκκο του… Μόνος κι αβοήθητος, ο Ισίδωρος παλεύει να βάλει μία τάξη.

Ο Μάνος έχει δώσει τελεσίγραφο στον πατέρα του: Ή η Αντιγόνη ή εκείνος! Δεν δέχεται να αναγνωριστεί η Αντιγόνη ως μέλος της οικογένειας. Είναι εξοργισμένος και ξεσπάει με τον χειρότερο τρόπο.

Το εφετείο για την υπόθεση της δίκης ορίζεται σε ένα μήνα. Η Αθηνά, η Μυρτάλη, ο Λυκούργος και ο Ιάκωβος είναι μια γροθιά. Ο Ισίδωρος προσπαθεί να πάρει με το μέρος του τον γιο του, ο οποίος φαίνεται πως έχει την πόρτα του κλειστή. Θα βοηθήσει τον πατέρα του τελευταία στιγμή, ή θα τα τινάξει όλα στον αέρα;