Σταύρος Σβήγκος: «Η περιπέτεια της υγείας του γιου μου δεν με έκανε να αναθεωρήσω το ότι είμαι άθεος»

6 Ιανουαρίου 2022 18:15

Ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός, για την οικογένειά του καθώς και για την ενασχόλησή του με το ΚΕΘΕΑ.

Σταύρος Σβήγκος: «Η περιπέτεια της υγείας του γιου μου δεν με έκανε να αναθεωρήσω το ότι είμαι άθεος».

«Η απόφαση να γίνω ηθοποιός ήρθε τελείως τυχαία». Δήλωσε ο Σταύρος Σβήγκος, υπογραμμίζοντας ότι έμενε στο Ψυχικό. Τα καλοκαίρια δούλευε στο συνεργείο του πατέρα του, αλλά πήγαινε σε μουσικό σχολείο και είχε επαφή με την τέχνη γενικότερα.

«Όταν μετακομίσαμε στο Πόρτο Ράφτη ήρθα σε επαφή με μια θεατρική ομάδα και με κέρδισε το χειροκρότημα στο τέλος μιας παράστασης».

Για 6 μήνες έκανε μπαλέτο

«Η αδελφή μου έχει σχολή μπαλέτου, χρειάζονταν έναν παρτενέρ και πήγα στο μπαλέτο για 6 μήνες». Ενώ είπε πως «Αν μου το ζητούσε ο γιος μου, θα τον έγραφα στο μπαλέτο».

Ο ρόλος του πατέρα έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή του

«Η πατρότητα με έχει κάνει βούτυρο, βλέπω διαφήμιση και κλαίω. Έχω περάσει ανδρολοχεία, είχα ψιλοπρηστεί, έβλεπα κάτι και έκλαιγα, εκεί καταλαβαίνεις τι θα πει αγάπη».

Η περιπέτεια υγείας του γιου του

«Όταν δεν ξέρεις για δύο μήνες αν το παιδί μου θα ζήσει, ο καθένας αυτό θα έκανε» σημείωσε και πρόσθεσε πως «ευτυχώς είμασταν τυχεροί και ο μικρός ήθελε να μείνει μαζί μας».

«Η περιπέτεια της υγείας του γιου μου δεν με έκανε να αναθεωρήσω το ότι είμαι άθεος». Πρόσθεσε ο δημοφιλής ηθοποιός, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος σέβεται απόλυτα τις θρησκείες και τους ανθρώπους.

«Δεν έχουμε κάνει θρησκευτικό γάμο, αλλά βαφτίσαμε το γιο μας. Ήταν ανάγκη της Ελένης και ήθελα να το σεβαστώ».

Η εθελοντική εργασία στο ΚΕΘΕΑ

«Ήταν μια προσωπική μου ανάγκη να εργαστώ στο ΚΕΘΕΑ, όπως ακόμα έχω τέτοιες ανάγκες. Δεν είχα κάποιο προσωπικό βίωμα. Σαφώς γνωρίζω τις ουσίες. Απλώς δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητα κακές και πρέπει να ξορκίσουμε το κακό. Ας αλλάξει ο τρόπος που κυκλοφορούν για να ισιώσει και το υπόλοιπο πράγμα. Αυτή είναι η άποψη μου».

«Επίσης πολλές φορές, όπως ξέρουμε όλοι, η δημοσιογραφία μπερδεύεται και αντί να μεταφέρει σωστά τα λεγόμενα και την είδηση, φτιάχνει κάπως πιο λαμπερή την είδηση για να πουλήσει. Μπορεί να έχω κάνει, αλλά έχει μεγάλη διαφορά το «είμαι χρήστης» γιατί χρήστης είναι αυτός που έχει μια συνέχεια απέναντι σε μια ουσία. Είναι μεγάλη η διαφορά από το να πεις πως έχω δοκιμάσει».