Λάκης Λαζόπουλος: η άλλη ζωή μετά το Άγιο Όρος

9 Ιανουαρίου 2022 19:15

Λάκης Λαζόπουλος: η άλλη ζωή μετά το Άγιο Όρος

Ο Λάκης Λαζόπουλος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην τελική του ανάρρωση από τον κορονοϊό που του χτύπησε την πόρτα. Όπως έχει κάνει σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Περιμένει στωικά και με ηρεμία να περάσει και αυτό. Πέρασαν τόσα και τόσα τα τελευταία χρόνια στη ζωή του που ανατράπηκε από πάνω έως κάτω.

Λάκης Λαζόπουλος: η άλλη ζωή μετά το Άγιο Όρος.

Η απώλεια της Σταυρούλας φυσικά ήταν το κορυφαίο πλήγμα. Πολύ μεγαλύτερο από το κόστος για την στήριξή του, στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που του στοίχισε στη δημοφιλία του. Πράγμα που το ξέρει και ο ίδιος ξεκάθαρα. Όπως αναφέρει φυσικά την πάτησε όπως οι περισσότεροι Έλληνες. Καθώς για μια ακόμα φορά είδε με ρομαντική ματιά την πλευρά της πολιτικής και εκτέθηκε. Όχι όμως ανεπανόρθωτα.

Όπως και να έχει η ζωή του έχει αλλάξει ολοκληρωτικά και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η περιπέτεια υγείας που είχε με την θρόμβωση που τον ταλαιπώρησε καιρό αλλά ακόμα περισσότερο ρόλο έπαιξαν οι επισκέψεις του στο Περιβόλι της Παναγίας, όπως ονομάζουν εκείνοι που ξέρουν τα Άγια χώματα του Άγιου Όρους. Εκεί βρήκε την ηρεμία και τον εαυτό του πέρα από τις συνομιλίες με τους ανθρώπους και πέρα από τον γέροντα που γνώρισε και που μοιράστηκε μαζί του, τις πολύτιμες γνώσεις του, αλλά και που τον συμβούλεψε για διάφορα. Μετά από αυτή την επίσκεψη του, ένας άλλος Λάκης, ήρεμος, πράος κατέβηκε στην Αθήνα παίρνοντας αποφάσεις και γυρνώντας σελίδα στην ζωή του…

Κατάνυξη και βόλτες

Η επίσκεψη του Λάκη, στο Άγιο Όρος δεν ήταν φυσικά η πρώτη. Ο ίδιος χωρίς να το διατυμπανίζει ουκ και ολίγες φορές έχει βρεθεί εκεί και έχει επισκεφτεί διάφορα μοναστήρια. Αυτή την φορά όμως η συνάντηση με έναν γέροντα που δεν είχε ξαναδεί τον βοήθησε να ηρεμήσει και να σκεφτεί τα πράγματα διαφορετικά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την γαλήνη και την μοναδική αύρα του μέρους, ανανέωσε τον Λάκη, τον έκανε να νιώσει πως ξεφορτώθηκε βάρη που τα κουβαλούσε τον τελευταίο καιρό στην πλάτη του.

Η κατάνυξη και οι βόλτες στους πρόποδες του όρους Άθως έπαιξαν και αυτές τον ρόλο τους. Όλα τα παραπάνω με σημαντικότερες τις συμβουλές του γέροντα έδιωξαν τα γκρίζα σύννεφα και ξαλάφρωσαν την καρδιά του ηθοποιού και θιασάρχη. Ένας άλλος άνθρωπος έπαιρνε το καραβάκι για να βγει από το Όρος και να βρεθεί στην πανέμορφη Ουρανούπολη και από εκεί στον γυρισμό και το διαμέρισμα του στην Αθήνα.

Αλλαγή πλεύσης

Πλέον ο Λάκης δεν κρύβεται, ούτε φοβάται να βρεθεί ανάμεσα σε κόσμο, όπως έκανε τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα πρόσφατα επισκέφτηκε καλούς του φίλους και έκανε και εξόδους (πριν την καταιγίδα “Όμικρον”) ακόμα και σε χώρους που τραγουδούν δικοί του άνθρωποι και για να διασκεδάσει. Όπως φυσικά επισκέφτηκε και εμπορικά καταστήματα με φίλη του για να ψωνίσει. Με μια μικρή διαφορά.

Οι παρέες του πλέον είναι οι παλιές δοκιμασμένες παρέες. Οι πραγματικοί φίλοι και όχι όσοι καιροσκοπικά τον περιτριγύριζαν και στη… στραβή εξαφανίστηκαν από κοντά του. Αυτοί ανήκουν στο παρελθόν. Και όσο κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να επανέλθουν στην ζωή του για να πάρουν (για μια ακόμα φορά) κάτι,, θα τρώνε τοίχο και αναπάντητες κλήσεις. Ο Λάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του και όσο μπορεί θα προσπαθήσει να μην τον εκμεταλλευτούν για μια ακόμα φορά. Έχει γίνει επανειλημμένα αυτό με τα γνωστά αποτελέσματα που κόστισαν πολύ ακριβά στον ίδιο. Ο νέος Λαζόπουλος, έχει πάρει πλέον τις αποφάσεις του και έχει γυρίσει σελίδα στην ζωή του…

πηγή: εφημερίδα Spirto