MasterChef 6: απόψε η μεγάλη πρεμιέρα του διαγωνισμού μαγειρικής – Που βρίσκονται σήμερα οι προηγούμενοι νικητές

10 Ιανουαρίου 2022 08:52

MasterChef 6: σήμερα η μεγάλη πρεμιέρα του διαγωνισμού μαγειρικής - Που βρίσκονται σήμερα οι προηγούμενοι νικητές

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το βράδυ στο Star το MasterChef 6, ο πιο πετυχημένος διαγωνισμός μαγειρικής παγκοσμίως. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για να παρακολουθήσουμε τις auditions των νέων επίδοξων Masterchefs.

MasterChef 6: σήμερα η μεγάλη πρεμιέρα του διαγωνισμού μαγειρικής – Που βρίσκονται σήμερα οι προηγούμενοι νικητές.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στη χώρα μας το 2010 στο Mega. Μετά από μια παύση αλλά και την διοργάνωση του Masterchef Junior, μετακόμησε στο Star κι έκτοτε προβάλλεται εκεί. Σήμερα το βράδυ ξεκινά το MasterChef 6.

Όλοι σχεδόν οι προηγούμενοι νικητές έχουν διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο της μαγειρικής, τόσο τηλεοπτικά, όσο και επιχειρηματικά. Οι: Άκης Πετρετζίκης, Λάμπρος Βακιάρος, Τιμολέων Διαμαντής, Μανώλης Σαρρής, Σταύρος Βαρθαλίτης και Μαργαρίτα Νικολαΐδη, έχουν κερδίσει δημοφιλία κι επαγγελματική καταξίωση μετά τις νίκες τους.

Άκης Πετρετζίκης

Ο Άκης Πετρετζίκης κέρδισε τον τίτλο του 2010. Με πτυχίο στα Οικονομικά αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική που ήταν η μεγάλη του αγάπη. Αδιαμφισβήτητα είναι ο πιο επιτυχημένος MasterChef στην Ελλάδα. Μετά από τη νίκη του ακολούθησε η ζώνη μαγειρικής στο Πρωινό Μου, η εκπομπή Κάν’το όπως ο Άκης, οι Ιστορίες από τη Λίστα, το Μια βαλίτσα γεύσεις, το Ready Steady Cook, το Kitchen lab που συνεχίζεται ως σήμερα τόσο σαν εκπομπή όσο και σαν επιχείρηση και το Bake of Greece.

Από το 2010 δεν έχει σταματήσει η τηλεοπτική του παρουσία με μεγάλη επιτυχία και τηλεθέαση στις εκπομπές του. Παράλληλα από το 2012 έως τι 2014 ήταν ο head Chef στο εστιατόριο του Michel Roux. Παράλληλα έχει στήσει την δική του επιχείρηση catering και εστίασης, αναπτύσσει συνεχώς νέες συνεργασίες, έχει τις δικές του σειρές σκευών μαγειρικής. Έχει το δικό του κανάλι στο YouTube και το αντίστοιχο site μαγειρικής και το δικό του περιοδικό με το όνομά του. Παράλληλα έχει εκδώσει και σειρά από βιβλία μαγειρικής.

Η επίδραση του στα Social Media είναι σημαντική αφού έχει έναν αξιοζήλευτο λογαριασμό στο Instagram που μετρά 1,7 εκατομμύρια ακολούθους. Ενώ έχει καταφέρει να τον αποκαλούν όλοι με το μικρό του όνομα σαν χαρακτηριτικό. Μόνο του παράπονο ως τώρα είναι ότι δεν έχει πάει σε κανένα από τα επόμενα MasterChef, ούτε σαν προσκεκλημένος.

Άκης Πετρετζίκης - Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ: Οι πρώτες διακοπές με το μωρό τους [φωτογραφίες]

Λάμπρος Βακιάρος

Ο Λάμπρος Βακιάρος κέρδισε τον τίτλο το 2017. Ήταν η χρονιά που το MasterChef μετακινήθηκε από το Mega στο Star. Ο MasterChef μαγείρευε για τέσσερα χρόνια στην πρωινή εκπομπή του Star Στη φωλιά των Κου Κου με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη. Έχει κυκλοφορήσει τη δική του σειρά μπαχαρικών και συνεργάζεται με περιοδικά μαγειρικής. Τους τελευταίους μήνες τον είδαμε στο πλευρό του Γιάννη Τσιμιτσέλη στο Mega και την εκπομπή “Fishy”. Αναμένουμε να δούμε αν η συνεργασία του με το κανάλι θα έχει πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Masterchef: ο Λάμπρος Βακιάρος τρολάρει τον Άκη Πετρετζίκη - «Είσαι ο μόνος χωρίς τρόπαιο»

Τιμολέων Διαμαντής

Ο  Τιμολέων Διαμαντής ήταν ο νικητής του MasterChef το 2018. Συνέχισε με συνεργασίες σε καταξιωμένα εστιατόρια στην Φιλανδία και τη Σουηδία. Όπως το πασίγνωστο Daniel Berlin Krog, με 2 αστέρια Michelin.Ακολούθησε ένας διαγωνισμός μαγειρικής στο Μαϊάμι, όπου πήρε την πρώτη θέση.

Έχει καταφέρει να συνδυάσει την μοντέρνα κουζίνα με επιρροές από την Ελληνική φύση. Έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο project στην πατρίδα του, το Πήλιο, όπου παρουσιάζει μαγειρικές παρασκευές με τοπικά προϊόντα. Έχει το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube, ενώ ο λογαριασμός του στο Instagram είναι αρκετά επιδραστικός.

Μανώλης Σαρρής

Ο νικητής του MasterChef το 2019 ήταν ο Μανώλης Σαρρής. Εργάζεται σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου μαζί με τον Νίκο Θωμά. Την περσινή σεζόν παρουσίασε στο Star το Cook Beef μαζί με τους Σταύρο Βαρθαλίτη, Νίκο Θωμά, Σάββα Ληχανίδη και Χρήστο Γλωσσίδη.

Σταύρος Βαρθαλίτης

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης ήταν νικητής στον τελικό του MasterChef το 2020. Μετά τη νίκη του, εμφανιζόταν τακτικά στην πρωινή εκπομπή του Star, Στη Φωλιά των Κου Κου, όπου μαγείρευε εναλλάξ με τον Λάμπρο Βακιάρο.

Στο Youtube συστήνεται ως Foodman όπου μοιράζεται με τους ακολούθους του μυστικά της κουζίνας και όλων των ειδών τις συνταγές, ενώ ήταν κι εκείνος στο τιμόνι της παρουσίασης της μαγειρικής εκπομπής μαζί με τον Μανώλη Σαρρή. Αυτή την περίοδο δίνει τον καλύτερο χορευτικό του εαυτό στο Dancing with the Stars.

Σταύρος Βαρθαλίτης: «Δεν θυμάμαι πως ήταν η ζωή μου πριν από το Masterchef»

Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef που αναδείχθηκε νικήτρια τον Ιούνιο του 2021. Η Μαργαρίτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες παίκτριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Η 28χρονη Μαργαρίτα, έχει σχεδόν 100.000 διαδικτυακούς φίλους στο Instagram, τους οποίους ενημερώνει αρκετά συχνά με συνταγές της. Η νεαρή σεφ είχε εδώ και έξι μήνες αρκετές προτάσεις για συνεργασίες, όπως σε διαφημίσεις, αλλά και σε εστιατόρια.

Συμμετείχε σε τρεις διαφημίσεις, αλλά προς το παρόν δεν ένιωσε έτοιμη για να ενταχθεί σε κάποια ομάδα εστιατορίου.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη: οι νέες φωτογραφίες μετά την αποκάλυψη ότι ξεκίνησε διατροφή! Ήδη η διαφορά φαίνεται