Γιώργος Κυπαρίσσης: Το μυστικό πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία

17 Ιανουαρίου 2022 17:28

Γιώργος Κυπαρίσσης: Το μυστικό πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία

Περισσότερες από δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα της απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση στο Πικέρμι.

Και η υπόθεση, που έχει μετατραπεί σε θρίλερ, βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή.

Πρωταρχικό μέλημα τόσο της Αστυνομίας όσο φυσικά και της οικογένειας του 40χρονου επιχειρηματία ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Αποτελεί η απελευθέρωσή του, ενώ ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει πως οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν έχουν διενεργήσει έρευνα προκειμένου να δημιουργήσουν το προφίλ των απαγωγέων.

Και να αναζητήσουν τους λόγους που τους ώθησαν στην αρπαγή του «βασιλιά των ανταλλακτικών».

Με πλήρη μυστικότητα αλλά και διακριτικότητα συνέλεξαν πολύτιμα στοιχεία και θεωρούν πως πλησιάζουν στη λύση του μυστηρίου.

Έχοντας αξιολογήσει τις χρήσιμες πληροφορίες που συγκέντρωσαν από καταθέσεις ανθρώπων οι οποίοι ανήκουν στο στενό επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον του Κυπαρίσση, σκιαγράφησαν τις επαφές και τις δραστηριότητες του επιχειρηματία.

Επικεντρώνονται στο φιλικό του περιβάλλον!

Πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες υπογραμμίζουν πως η ΕΛΑΣ έχει στρέψει την προσοχή της σε άτομα που περιλαμβάνονται στον φιλικό κύκλο του 40χρονου!

Ως προς το γιατί ο τελευταίος αποτέλεσε στόχο, οι αξιωματικοί δείχνουν να καταλήγουν σε δύο πιθανές εκδοχές. Η μία έχει να κάνει με οικονομικές διαφορές.

Με βάση τη συγκεκριμένη θεωρία, ο Κυπαρίσσης φαίνεται να είχε οφειλές, τις οποίες δεν ήταν σε θέση να τακτοποιήσει.

Ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι στους οποίους χρωστούσε χρήματα αποφάσισαν να πιέσουν καταστάσεις με αυτόν τον δραματικό τρόπο.

Δεν δίστασαν να πάρουν το ρίσκο της απαγωγής ευελπιστώντας ότι η οικογένεια του επιχειρηματία θα τους έδινε το απαιτούμενο ποσό προκειμένου να αποκτήσει και πάλι την ελευθερία του.

Η Αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα τα λύτρα που ζητούν οι απαγωγείς και κυμαίνονται γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Να αφορούν εκκρεμή δοσοληψία μεταξύ του 40χρονου και εκείνων που ενεπλάκησαν ως ηθικοί αυτουργοί στην απαγωγή του.

Η δεύτερη εκδοχή αφορά προσωπικούς λόγους και ενδεχόμενη ερωτική αντιζηλία. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από το γεγονός ότι το όλο ζήτημα πιθανόν να έχει σχέση με μία γυναίκα.

Φυσικά, στη δεδομένη χρονική στιγμή πολλά κρίσιμα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα, ανάμεσα στα οποία και το κίνητρο των δραστών.

Μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν με το καλό απελευθερωθεί ο επιχειρηματίας και μιλήσει στους αστυνομικούς.

Επίσης, η Αστυνομία «ξεσκονίζει» τον φάκελο της υπόθεσης με την απόπειρα ληστείας σε βάρος του αδελφού του 40χρονου.

Τον Αύγουστο του 2020, όταν κακοποιοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν, επειδή αντέδρασε.

Πέντε οι δράστες

Από εκεί και πέρα, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν πως οι κακοποιοί είναι πέντε και χρησιμοποίησαν τρία αυτοκίνητα στην επιχείρηση της απαγωγής, στις 29 Δεκεμβρίου.

Τα δύο βρέθηκαν καμένα πέντε χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της αρπαγής. Το γεγονός ότι –όπως αποδείχθηκε- όλα ήταν κλεμμένα καθιστά πιθανή τη σύνδεση των δραστών με συμμορίες των δυτικών προαστίων.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του θύματος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να συγκεντρώσει το ποσό των λύτρων όσο το δυνατόν πιο σύντομα ικανοποιώντας .

Παράλληλα τις απαιτήσεις των απαγωγέων που έχουν ζητήσει –μεταξύ άλλων- χαρτονομίσματα μικρής αξίας.

Πάντως, οι τελευταίοι φαίνεται πως πιέζουν και σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες έστειλαν ηχητικό μήνυμα σε στενό συγγενή του Κυπαρίσση λέγοντας: «τελειώνετε με τα λεφτά!».

Το μοναδικό θετικό είναι πως, όπως προκύπτει από στοιχεία που έστειλαν οι δράστες μέσω εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας, ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: Εφημερίδα SPIRTO