Γιατί ο Γιώργος Αυτιάς δεν πάει στην Ευρωβουλή με “λαό” της τάξης των 500.000 ψήφων

12 Απριλίου 2019 16:14

Για δυο χρόνια επέκτεινε την Τετάρτη το συμβόλαιό του με τον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Αυτιάς. Το γράψαμε απ’ τους πρώτους. Όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει ότι στην Ευρωβουλή θα κατέβαινε με την αξιωματική αντιπολίτευση η Βίκυ Φλέσσα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε χθες.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ως απάντηση στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην τον συμπεριλάβει στο “γαλάζιο” ευρωψηφοδέλτιο. Και του ιδίου, βέβαια.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του αποδίδουν το “κόψιμό” του από το ευρωψηφοδέλτιο στη δυναμική που εμφανίζει, καθώς έρευνα, αναφέρει το usay.gr, τού δίνει ως “κάτω όριο” σταυρών στο ευρωψηφοδέλτιο τις 500.000! Βασικά, απ’ τους συνταξιούχους, που είναι και ο αγαπημένος τους δημοσιογράφος.

Τα ίδια πρόσωπα φέρουν ως βασικούς εισηγητές της μη συμμετοχής του στο ευρωψηφοδέλτιο τον “Ρασπούτιν της ΝΔ” και την “πράσινη Μαρία”, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερα στοιχεία για το ποιους εννοούν.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση που εν ενεργεία ευρωβουλευτής δεν είναι στο ευρωψηφοδέλτιο -όχι με δική του απόφαση- αν η ΝΔ στραφεί και πάλι στον γνωστό δημοσιογράφο.