Θοδωρής Αθερίδης: «Δε με ένοιαξε ποτέ τι θα πει ο κόσμος για τη σχέση μου με τη Σμαράγδα»

22 Φεβρουαρίου 2022 19:15

Θοδωρής Αθερίδης: «Δε με ένοιαξε ποτέ τι θα πει ο κόσμος για τη σχέση μου με τη Σμαράγδα».

Στον καναπέ του Στούντιο 4  βρέθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης και μίλησε για την επαγγελματική του πορεία, για την σχέση του με την Σμαράγδα Καρύδη και για την πρώην σύζυγό του από την οποία δεν πήρε ποτέ διαζύγιο.

Θοδωρής Αθερίδης: «Δε με ένοιαξε ποτέ τι θα πει ο κόσμος για τη σχέση μου με τη Σμαράγδα».

Ο κορονοϊός του προκάλεσε ανασφάλεια: «Ο τρόμος γύρω από τον κορονοϊό μου δημιούργησε πονοκεφάλους»

«Το όριό μου στις φοβίες είναι όταν θα με χαρακτηρίσουν δειλό».

Έγινε πατέρας στα 23 του

«Όταν έμαθα ότι θα κάνω παιδί αιφνιδιάστηκα. Δεν ήθελα. Είχαμε φτάσει με την Ελένη στην πόρτα του γυναικολόγου για να αποφασίσουμε να το ρίξουμε. Επειδή αυτή το ήθελε κι εγώ δεν το ήθελα. Όταν φτάσαμε απ’ έξω μου λέει η Ελένη χτύπα το κουδούνι και λέω όχι εσύ θα το χτυπήσεις, μου λέει όχι εσύ και της λέω ωραία πάμε να φύγουμε. Έτσι κρατήσαμε το παιδί. Είχα άγχος. Δεν είχα μία. Ήμουν ηθοποιάκος. Ευτυχώς που έκανα κορίτσι γιατί αν έκανα αγόρι θα είχα μεγαλύτερο πανικό. Θα έλεγα είμαι πρότυπο μπαμπά για άντρα εγώ; Με τίποτα! Είχα τεράστιο άγχος πως θα το μεγαλώσω κι αν κάνω για μπαμπάς. Ήμουν ακόμα ο γιος της μαμάς μου»

Για τον εγγονό του είπε

«Έτρεμα μήπως δεν το θέλει, αλλά το ήθελε. Έκτοτε αν με ρωτάς είμαι ο παππούς του εγγονού μου και ο μπαμπάς της κόρης μου. Από αυτούς καταλαβαίνω τη δική μου ταυτότητα».

Δεν έχει πάρει διαζύγιο

«Δεν έχω πάρει διαζύγιο. Τα κρατήσαμε αυτά. Εφόσον δεν πέτυχε δεν θέλω να το ξανακάνω. Δεν είμαστε ούτε καν σε διάσταση. Τη θεωρώ και με θεωρεί οικογένεια της. Εγώ, η Ελένη και η Φωτεινή είμαστε ένα ταμείο οικονομικά. Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό. Η επαφή είναι καθημερινή και πολλές φορές. Τώρα με την Ελένη μας ένωσε ακόμα περισσότερο το εγγόνι. Περνάω πολλές ώρες στο σπίτι της . Απλώς αποφασίσαμε ο καθένας να μείνει σε διαφορετικό σπίτι».

Δεν ήθελε να μιλά για τα προσωπικά του θέματα :«Για αισθητικούς λόγους δεν ήθελα να έχω ταυτότητα με τα προσωπικά μου. Πίστευα στο ταλέντο μου, πίστευα σε αυτά που κάνω. Ήθελα η ταυτότητά μου να είναι αυτό που κάνω. Δεν με απασχολούσε ποτέ το τι θα πει ο κόσμος. Για εμένα ήταν το τι θα κάνω με την Ελένη. Δε με ένοιαξε ποτέ τι θα πει ο κόσμος για τη σχέση μου με τη Σμαράγδα. Το να το πω στην Ελένη με ένοιαζε. Μόνο αυτό με απασχολούσε. Γιατί είναι ο άνθρωπός μου που θα πληγωθεί και για να το διευθετήσουμε. Ποτέ δεν με ενδιέφερε για τον κόσμο και τι θα πει. Μόνο από εκεί ένιωσα ανακούφιση». Είπε ο Θοδωρής Αθερίδης στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

https://www.youtube.com/watch?v=g8jE4KgtZFI