Υπόθεση Μακρή: ΕΝΤΟΛΗ ΘΑΝΑΤΟΥ μέσα από τον Κορυδαλλό

27 Φεβρουαρίου 2022 15:15

Υπόθεση Μακρή: ΕΝΤΟΛΗ ΘΑΝΑΤΟΥ μέσα από τον Κορυδαλλό

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην περιβόητη υπόθεση με τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Μία νέα δολοφονία ίσως τελικά ξετυλίξει τον μίτο της Αριάδνης γύρω από το άγριο έγκλημα. Γιατί δεν είναι μόνο οι εκτελεστές του συζύγου του μοντέλου Βικτώριας Καρύδα, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Υπάρχει και ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Μακρή. Ο ηθικός αυτουργός που ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Και δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος που έδωσε την εντολή για τη νέα δολοφονία. Μάλιστα, μπορεί ο άνθρωπος αυτός να μη βρίσκεται και πολύ… μακριά. Μπορεί να είναι έγκλειστος στις φυλακές.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός λίγες ώρες προτού εκδικαστεί από το Εφετείο Αθηνών η υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή –γνωστού.

Και ως «Αυστραλού» όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό. Ο βασικός μάρτυρας της δίκης δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να δώσει το παρών στο δικαστήριο.

Και να πει όσα ξέρει για την υπόθεση, γιατί πολύ απλά εκτελέστηκε! Συγκεκριμένα, ο 33χρονος Τουργκάι Σάλι τα μεσάνυχτα της 13ης Φεβρουαρίου δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Χάσκοβο.

Ο χορευτής

Ο 33χρονος bodybuilder από τη Βουλγαρία σε πρώτο βαθμό δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο, αλλά με την κατάθεσή του είχε φωτίσει πολλές άγνωστες πτυχές.

Και τώρα που θα πήγαινε στο Εφετείο, δεν πρόλαβε αφού τον πρόλαβε ο θάνατος. Ο εκτελεστής του Τουργκάι Σάλι είναι ένας 44χρονος Μεξικανός, ονόματι Βίκτορ Ομάρ.

Που ήρθε στη χώρα μας το 2005. Μάλιστα το επάγγελμά του είναι χορευτής και συμμετείχε με αυτή την ιδιότητά του στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο».

Ο Βίκτορ Ομάρ δεν είναι άγνωστος στις ελληνικές Αρχές. Ίσα-ίσα που είναι πολύ γνώριμος, όχι βέβαια για τις χορευτικές ικανότητές του, αλλά γιατί στην κατοχή του είχαν βρεθεί τέσσερα κιλά κοκαΐνη.

Συναλήφθη, καταδικάστηκε και εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Αποφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έφυγε από τη χώρα μας, πήγε στη Βουλγαρία και διέπραξε νέο έγκλημα.

Οι βουλγαρικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του Λατινοαμερικανού εκτελεστή και τον συνέλαβαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σόφιας όπου αναπαυόταν.

Τόσο οι Αρχές στη γειτονική χώρα όσο και οι Αρχές στην Ελλάδα είναι σίγουρες ότι το έγκλημα δεν είναι τυχαίο.

Έχει σχέση με την άγρια δολοφονία του Γιάννη Μακρή και ο χορευτής εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου που του ανέθεσαν. Και πιστεύουν ότι σύντομα θα καταφέρουν να βρουν την άκρη της νέας δολοφονίας.

Τον «έδωσε» το θύμα του

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 33χρονος Βούλγαρος, που θα έδινε χρήσιμες πληροφορίες για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του συζύγου της Βικτώριας Καρύδα.

Βρισκόταν έξω από το σπίτι του, όταν τον πλησίασε άγνωστος και του έριξε πέντε σφαίρες από πιστόλι τύπου Luger.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε πάρα πολύ σοβαρά κατάσταση. Αν και ετοιμοθάνατος στο νοσοκομείο, πρόλαβε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς και να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του δολοφόνου του.

Οπότε για τους αξιωματικούς στη Βουλγαρία δεν ήταν δύσκολο να ακολουθήσουν τα ίχνη του, αφού ήξεραν το πρόσωπό του και να συλλάβουν τον δράστη. Ο 33χρονος Βούλγαρος λίγη ώρα μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Στον Κορυδαλλό

Όπως πολύ εύκολα γίνεται αντιληπτό, η εξέλιξη αυτή προκαλεί κλυδωνισμούς στη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, που το φθινόπωρο του 2018 έπεσε νεκρός έξω από την έπαυλή του στη Βούλα.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι ο 44χρονος Μεξικανός.

«Γαλουχήθηκε» μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή.

Και είναι το ίδιο άτομο που έδωσε την εντολή για να βγει από τη μέση και ο Τουργκάι Σάλι, ο οποίος θα έριχνε φως στην υπόθεση της εκτέλεσης του συζύγου της Βικτώριας Καρύδα.

Δεν δικαιολογείται ότι χεδόν αμέσως μετά την αποφυλάκισή του πήγε στη Βουλγαρία για να σκοτώσει τον μάρτυρα.

Στόχος πλέον των Αρχών είναι να κατορθώσουν να πείσουν τον Ομάρ να ομολογήσει ποιος τον προσέλαβε προκειμένου να σκοτώσει τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας.

Με τον τρόπο αυτόν εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι θα καταφέρουν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ και να οδηγηθούν στον άνθρωπο που οργάνωσε την κινηματογραφική δολοφονία του επιχειρηματία.

Μάλιστα, είναι σχεδόν σίγουροι ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, αν και πρέπει να περιμένουν την ομολογία του χορευτή, όποτε και αν γίνει αυτή. Και το συγκεκριμένο άτομο πρέπει να βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελεστής του Γιάννη Μακρή συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019, έξι μήνες μετά τη νύχτα που έκοψε το νήμα της ζωής του επιχειρηματία.

Πρόκειται για έναν 32χρονο Βούλγαρο με τουρκικές ρίζες, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του παρακολουθούσε επί 19 ημέρες όλες τις κινήσεις του θύματος.

Είχαν γίνει η σκιά του και ήξεραν ανά πάσα στιγμή πού πήγαινε (κυρίως στα Νότια Προάστια) και τι έκανε.

Όταν αισθάνθηκε σίγουρος για το αποτέλεσμα που θα φέρει η απόπειρά του, πάτησε τη σκανδάλη του όπλου τύπου Makarov που έφερε μαζί του, εκτελώντας εν ψυχρώ τον 46χρονο.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα, τόσο η ίδια όσο και ο άντρας της είχαν ένα κακό προαίσθημα για το μοιραίο εκείνο βράδυ, το οποίο, εν τέλει, βγήκε αληθινό.

Πηγή: Εφημερίδα SPIRTO