Χωριατοπούλα – Εργαστήριο Ζυμαρικών

11 Μαρτίου 2022 13:51

Χωριατοπούλα – Εργαστήριο Ζυμαρικών

Εκεί που βρίσκονται οι ρίζες της παράδοσης της Αρκαδίας, στο γραφικό Λεβίδι σε υψόμετρο 850m χτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του όρους Μαινάλου, ξεκινούν την δική τους πορεία στην παρασκευή παραδοσιακών ζυμαρικών, η κ. Κυριακή Τριανταφύλλου και ο κ. Κωνσταντίνος Παλούκος. Οι ίδιοι δημιουργούν το δικό τους ιδιόκτητο Εργαστήριο το 2013, διαλέγοντας την ονομασία “ΧΩΡΙΑΤΟΠΟΥΛΑ”, από σεβασμό στην παράδοση των προγόνων τους, αλλά και για τη γνώριμη σε αυτούς εικόνα που συμβολίζει την αγνότητα και τη ζωή μέσα στη φύση.
Παρασκευάζουν πολλά είδη ζυμαρικών, ακολουθώντας τις πατροπαράδοτες μεθόδους παραγωγής, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, όπως τα ελληνικά παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανάδες και χυλοπίτες, αλλά και κλασικά είδη, λαζάνια και βίδες σε διάφορες γεύσεις.
Τα προϊόντα “ΧΩΡΙΑΤΟΠΟΥΛΑ” είναι ιδιαίτερα, γιατί σαν πρώτη ύλη για την παρασκευή τους χρησιμοποιείται το αγνό πρόβειο γάλα που συλλέγεται από πρόβατα που οι ίδιοι εκτρέφουν, αλλά και δικής τους παραγωγής αυγών. Προϊόντα που συνεχίζουν τη διαδικασία της ελληνικής παράδοσης, δίνοντας έμφαση στις αγνές ντόπιες πρώτες ύλες και στη χειροποίητη παραγωγή!

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Χωριατοπούλα - Εργαστήριο Ζυμαρικών